Lemurisch kristal: waarom dit magische kristal zo krachtig is

Lemurisch kristal: waarom dit magische kristal zo krachtig is Lemurisch kristal: waarom dit magische kristal zo krachtig is Lemurisch kristal: waarom dit magische kristal zo krachtig is

Heb je al eens van Lemurisch kristal gehoord? Het is een krachtig zeldzaam kristal, vernoemd naar het mysterieuze Lemurië, het verloren of fictieve heilige land.

Lemurisch kristal

Voor de spirituele fijnproever is een Lemurisch kristal niets minder dan pure magie. De herkomst van dit kristal leest als een sprookje: het zou zijn oorsprong vinden in het miljoenen jaren oude verloren en heilige land Lemurië, waarvan de bewoners met een hoog bewustzijn en vanuit pure liefde samenleefden met de aarde.

Kosmische streepjescode

Lemurisch kristal wordt hedendaags vooral gewonnen in Brazilië. Het kristal is helder met soms een roze of rode/bruine gloed, en heeft qua uiterlijk veel gelijkenissen met bergkristal. Lemurische kristallen hebben fijne ribbeltjes op de oppervlakte, die je kunt lezen als een soort kosmische streepjescode. Volgens legendes bevat dit kristal heilige symbolen en berichten, die je kunt ontcijferen door met je vingertoppen te voelen en open te staan voor wat je binnenvalt. Je zou een Lemurisch kristal ook een soort spiritueel kompas kunnen noemen, die de weg leidt naar de bron van pure en oprechte liefde, vrij stromend tussen hemel en aarde. Ook zou je, volgens de kristallenleer, via dit kristal contact met het Engelenrijk kunnen maken. Hoe vaker je met een Lemurisch kristal mediteert, hoe dunner de sluiers tussen hemel en aarde zouden worden.

Mediteren met het kristal

Je kunt bijvoorbeeld een chakrameditatie doen met Lemurisch kristal; het kristal zou eventuele blokkades opheffen en zo je chakra’s in balans brengen. Houd het kristal in je hand tijdens de meditatie. Hier vind je een chakrameditatie voor je achtste chakra.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

Opladen en reinigen

Je kunt een Lemurisch kristal altijd bij je dragen in je zak of in een sieraad, of je kunt ‘m verwerken in kristalwater. Tip: kristallen kunnen de energie uit hun omgeving opnemen. Hierom is het belangrijk om je kristal regelmatig op te laden en te reinigen. Hier lees je hoe je je kristal kunt ‘ontladen’.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over kristallen?

Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven.

Volgend artikel
4 kristallen voor innerlijke rust en balans
4 kristallen voor innerlijke rust en balans