Voel je één met het geheel met deze chakrameditatie

Voel je één met het geheel met deze chakrameditatie Voel je één met het geheel met deze chakrameditatie Voel je één met het geheel met deze chakrameditatie

In het Westen zijn we het meest bekend met het systeem van zeven chakra’s, vanuit de Indiase yogafilosofie. Maar er zijn ook leringen die uitgaan van meer energiecentra. Het achtste chakra – ook wel het Universele hart genoemd – is het gebied waar je één bent met het goddelijke.

Met deze meditatie voel je je één met het geheel:

Chakrameditatie

Ga rechtop zitten op een rustige plek en adem een paar keer diep en bewust in en uit. Als je tot rust bent gekomen, visualiseer dan een witgouden zon die boven je hoofd straalt. Van daaruit stroomt een witgouden licht via je kruin je lichaam binnen.

Voel bij het uitademen hoe deze lichtbundel langs je wervelkolom afdaalt en wegstroomt in de aarde. Alle onevenwichtige of zware energieën stromen daarbij via je wortelchakra weg; je kunt ze in dankbaarheid afstaan aan de aarde.

Ontdek ook onze online training Mindful Leven

  • Met mindfulness expert Johan Noorloos

  • Ervaar meer innerlijke rust

  • Alleen in mei: 10,- korting met code MINDFUL10

Adem het witgouden licht nu in tot in de basis van je wervelkolom. Stel je voor en voel hoe het witgouden licht in je wortelchakra wordt getransformeerd tot een warm robijnrood licht. Voel hoe je fysieke lichaam kracht opdoet. Voel bij het uitademen hoe je dit robijnrode licht uitzendt en de energie van moed belichaamt.

Stel je nu voor hoe het witgouden licht in je heiligbeenchakra verandert in een vibrerend oranjekleurig licht, en voel tussen je in- en uitademing hoe je vitaliteit en energie opdoet. Zend tijdens het uitademen dit oranje licht van vreugdevolle energie uit.

Stel je voor hoe het witgouden licht in je zonnevlechtchakra een stralende goudgele kleur aanneemt. Voel hoe je wordt vervuld van creativiteit en de expressie van je hoogste doel. Zend bij het uitademen dit gouden licht uit.

Zie in je hartchakra hoe het witgouden licht een weelderige groene kleur aanneemt, en bespeur de schoonheid van het mededogende en liefdevolle wezen dat je in werkelijkheid bent. Straal deze liefde uit in het volle bewustzijn dat je op elk moment in gedachte, woord en daad kunt kiezen voor liefde.

Zie hoe het witgouden licht in je keelchakra de stralend-blauwe kleur van de zomerse hemel aanneemt en laat de waarachtige expressie van je unieke creativiteit door je heen stromen, terwijl je bij elke uitademing liefdevolle oprechtheid uitzendt.

Stel je voor hoe het witgouden licht in je voorhoofdchakra een donkerblauwe kleur aanneemt, en bespeur je diepe innerlijke wijsheid en het besef dat alle levensvormen één zijn. Voel hoe je dit spirituele bewustzijn uitzendt terwijl je uitademt.

Stel je vervolgens voor hoe het witgouden licht vanaf de basis van je wervelkolom via elk volgend chakra rustig omhoog stroomt naar je kruinchakra. Voel hoe het in je kruinchakra een paarse gloed aanneemt en vervul jezelf volledig van dit schitterende licht.

Zend tot slot bij het uitademen de energie van je goddelijke Zelf uit naar de kosmos om alle wezens deelgenoot te maken van je liefde, vreugde en dankbaarheid.

Over auteur

Meer lezen over mediteren?

Val je in slaap als je mediteert? 5 tips om wakker te blijven.

Volgend artikel
Zelfliefde? Het versterkt je immuunsysteem
Zelfliefde? Het versterkt je immuunsysteem