Zo maak je je eigen kristalwater

Zo maak je je eigen kristalwater Zo maak je je eigen kristalwater Zo maak je je eigen kristalwater

Op de huid, in je broekzak, op allerlei plekken in je huis; de werking van kristallen is van kracht op verschillende plekken en manieren. Volgens de kristallenleer kun je het helende vermogen van de stenen zelfs tot je nemen door kristalwater te drinken. Hoe kristalwater maken in z’n werk gaat? Dat lees je hier.

Wanneer zuiver water in contact komt met de vibraties van een kristal, wordt het geladen met de helende eigenschappen van die steen.

Kristalwater maken

Kristalwater maak je zelf door edelstenen een uur in het water te leggen. Drink het water binnen achtenveertig uur daarna op. Volgens de kristallenleer zou je de heilzame werking moeten kunnen voelen. Combineren is mogelijk, maar maak het niet te dol, want dat maakt onrustig.

Belangrijk is dat de stenen waarmee je het water vult energetisch schoon zijn. Dus reinig je stenen en laad ze weer op met positieve energie. Benieuwd hoe je dit doet? In onze training Werken met kristallen leer je precies hoe je jouw kristallen reinigt, oplaadt en programmeert.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Goed om te weten is dat niet alle kristallen geschikt zijn om aan water bloot te stellen. Maar kristalwater van bergkristallen en kwartsen (zoals rozenkwarts en amethist) kun je onbeperkt drinken. Vind je het toch spannend? Maak dan bij alle stenen gebruik van indirect opladen.

Methode 1: water direct opladen

  • Stap 1: selecteer een kristal op basis van de werking van een steen. Zorg dat je stenen kiest die tegen water kunnen.⁠ Amethist, bergkristal en rozenkwarts zijn goede opties voor kristalwater. Zo geeft bergkristal volgens de kristallenexperts helderheid en focus, stimuleert amethist rust en een sterke intuïtie en zorgt de energie van rozenkwarts voor meer zelfliefde en harmonie.⁠⠀
  • Stap 2: prepareer jouw kristallen door ze te energetisch te reinigen en ze vervolgens onder stromend water te houden. ⁠
  • Stap 3: leg jouw kristal in een glas, kan of fles en vul deze met gefilterd water. Laat dit een uur staan.⁠⠀
  • Het water heeft nu de energie van jouw steen opgenomen.⁠⠀

Methode 2: water indirect opladen

Wees voorzichtig met andere stenen dan bergkristallen en kwartsen. Gebruik voor direct opladen bijvoorbeeld geen stenen die sulfiden en sulfaten bevatten (die eindigen op -iet), want die geven stoffen af die schadelijk kunnen zijn. Dat wil je niet.
⁠⠀
Kies dus een fijne steen en ga aan de slag. Volg hiervoor stap 1 en 2 van de directe methode zoals hierboven beschreven. Plaats daarna de kristallen in een schaaltje die je naast jouw water zet, of plaats de kristallen rondom je glas, karaf of fles. Zo komt het water niet direct in aanraking met je kristallen maar kan het toch hun energie opnemen.

Edelsteen(combinaties) en hun werking

Directe manier van opladen:

Gouden driehoek: amethist, bergkristal en rozenkwarts
Een geslaagde combinatie voor in je water? Amethist, bergkristal en rozenkwarts. Volgens de kristallenleer verterken die stenen elkaars werking die onvoorwaardelijke liefde (rozenkwarts), zuiverheid van energie (bergkristal) en scherpe intuïtie (amethist) behelzen. De zachte, heilzame stenen verhogen je bewustzijn, bieden rust op stressvolle momenten en helpen je om je stevig in je lichaam te voelen.

Kalmerend effect: prasem
Te veel zon gehad? Erg ziek (geweest)? Of ben je in een emotioneel verhitte situatie terecht gekomen? Laad je water indirect op met edelsteen prasem. Dit is een kalmerende steen die emotionele uitbarstingen tot bedaren zou brengen. Prettig na een zware gebeurtenis als het einde van een relatie, ontslag of familiale ruzie.

Indirecte manier van opladen:

Zelfvertrouwen: sodaliet
Water dat je indirect oplaadt met sodaliet zou je de kracht en het vertrouwen geven om je waarheid te spreken en te leven. Het afzetten van maskers, gedragspatronen doorbreken, angsten en fobieën begrijpen en verlichten; sodaliet biedt volgens kristallenexperts zelfinzicht en begrip. Trouw zijn aan jezelf is waar deze steen toe stimuleert. Ben je de waarheid uit het oog verloren? Laad je water indirect op met deze krachtige steen.

Meer weten?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over kristallen?

Volgend artikel
Deze kristallen passen bij de maanfasen
Deze kristallen passen bij de maanfasen