4 kristallen voor innerlijke rust en balans

4 kristallen voor innerlijke rust en balans 4 kristallen voor innerlijke rust en balans 4 kristallen voor innerlijke rust en balans

In een stimulerende omgeving is het makkelijk jezelf kwijt te raken, te veel in je hoofd te zitten of je voortdurend onrustig te voelen. Met de volgende vier kristallen kun je de rust terugvinden en beter bij jezelf blijven.

1. Agaat

Agaat is een prachtige steen die in de kristallenleer bekendstaat om zijn vermogen om jou stabiliteit te geven, je te helpen om te aarden. Van oudsher werd hij gebruikt om mensen te beschermen tegen ‘negatieve’ energie, oftewel alles wat van buiten op je af komt en wat je niet in je leven wilt, wat energie kost en wat je afleidt van het pad dat voelt als het jouwe. Agaat zou ook goed zijn voor mensen die veel piekeren. Agaat komt in verschillende kleuren; voor grounding en rust zouden de ‘koele’ kleuren (grijs, groen en blauw) geschikt zijn. Gebruik de agaat als focuspunt tijdens je meditatie, of houd hem tijdens het mediteren in je hand, terwijl je voelt hoe zijn energie jou vervult.

2. Seleniet

Seleniet zou ideaal zijn om meer evenwicht en stilte in je leven te brengen. Deze steen zou vibraties afgeven van een hoge en lichte energie, die goed aansluiten bij de toestand die bekend staat als ‘flow’. Dat wil zeggen dat je op een rustige manier gefocust bent en geniet van het ‘bezig zijn’. Seleniet staat in de kristallenleer bekend als een reinigende steen: hij zou andere stenen reinigen, maar je kunt hem ook gebruiken als onderdeel van een reinigingsritueel of tijdens een energy healing zoals Reiki. Daarnaast zou seleniet een ideale steen zijn voor op je nachtkastje: hij zou je in de kalme en heldere stemming brengen die nodig is voor de perfecte nachtrust. Je kunt hem natuurlijk ook onder je kussen leggen.

3. Bergkristal

Bergkristal is een helder, ‘wit’ kristal van het kwarts-type. Het is een magnifiek kristal, dat een heilzame werking zou hebben in de breedste zin van het woord. Qua energie komt hij overeen met het kruinchakra, waardoor hij zou helpen om dingen vanuit een ander, hoger perspectief te bekijken. Dat kan je de kracht geven om los te komen van de alledaagse tweestrijd in je hoofd, de tweestrijd waarin iedereen weleens gevangen zit. Het bergkristal zou een heldere geest stimuleren, te midden van de dagelijkse drukte. Je hoeft hem alleen maar aan te raken of met volle aandacht te bekijken. Dat kan tijdens een meditatie, maar ook door hem een plekje te geven op je bureau.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer


4. Amethist

Amethist heeft een diepe paarse kleur en is familie van het bergkristal. Deze steen zou kalmerend, zuiverend en beschermend werken volgens kristalexperts. Met amethist zou je makkelijk en veilig contact maken met de hogere energie. Het kristal zou je helpen je open te stellen voor spirituele vaardigheden of, mocht je deze al hebben ontdekt, deze te vergroten. Met amethist zou je de stilte in jezelf vinden en een dieper inzicht krijgen in wat echt belangrijk voor je is. Ook zou de steen helpen om verdriet makkelijker te kunnen verwerken en loslaten.

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.

Meer lezen over kristallen?

Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven.

Volgend artikel
3 kristallen om bij weg te dromen
3 kristallen om bij weg te dromen