Terug naar overzicht

4 kristallen voor innerlijke rust en balans

Categorie
Tekst
Happinez redactie
4 kristallen voor innerlijke rust en balans

In een stimulerende omgeving is het makkelijk jezelf kwijt te raken, te veel in je hoofd te zitten of je voortdurend onrustig te voelen. Met de volgende vier kristallen kun je de rust terugvinden en beter bij jezelf blijven.

1 Agaat

Agaat is een prachtige steen die bekendstaat om zijn vermogen om jou stabiliteit te geven, je te helpen om te aarden. Van oudsher werd hij gebruikt om mensen te beschermen tegen ‘negatieve’ energie, oftewel alles wat van buiten op je af komt en wat je niet in je leven wilt, wat energie kost en wat je afleidt van het pad dat voelt als het jouwe. Agaat is ook goed voor mensen die veel piekeren. Agaat komt in verschillende kleuren; voor grounding en rust zijn de ‘koele’ kleuren (grijs, groen en blauw) geschikt. Gebruik de agaat als focuspunt tijdens je meditatie, of houd hem tijdens het mediteren in je hand, terwijl je voelt hoe zijn energie jou vervult.

2 Seleniet

Seleniet is ideaal om meer evenwicht en stilte in je leven te brengen. Seleniet geeft vibraties af van een hoge en lichte energie, die goed aansluiten bij de toestand die bekend staat als ‘flow’. Dat wil zeggen dat je op een rustige manier gefocust bent en geniet van het ‘bezig zijn’. Seleniet staat bekend als een reinigende steen: hij reinigt andere stenen maar je kunt hem ook gebruiken als onderdeel van een reinigingsritueel of tijdens een energy healing zoals reiki. Daarnaast is seleniet een ideale steen op je nachtkastje: hij kan je in de kalme en heldere stemming brengen die nodig is voor de perfecte nachtrust. Je kunt hem natuurlijk ook onder je kussen leggen.


3 Bergkristal

Bergkristal is een helder, ‘wit’ kristal van het kwarts-type. Het is een magnifiek kristal, dat een heilzame werking heeft in de breedste zin van het woord. Qua energie komt hij overeen met het kruinchakra, waardoor hij helpt om dingen vanuit een ander, hoger perspectief te bekijken. Dat kan je de kracht geven om los te komen van de alledaagse tweestrijd in je hoofd, de tweestrijd waarin iedereen weleens gevangen zit. Het bergkristal stimuleert een heldere geest, te midden van de dagelijkse drukte. Je hoeft hem alleen maar aan te raken of met volle aandacht te bekijken. Dat kan tijdens een meditatie, maar ook door hem een plekje te geven op je bureau.

4 Amethist

Amethist heeft een diepe paarse kleur en is familie van het bergkristal. Deze steen werkt kalmerend, zuiverend en beschermend. Met amethist maak je makkelijk en veilig contact met de hogere energie. Het kristal helpt je open te stellen voor spirituele vaardigheden of, mocht je deze al hebben ontdekt, deze te vergroten. Met amethist kun je de stilte in jezelf vinden en krijg je een dieper inzicht in wat echt belangrijk voor je is. Ook helpt de steen om verdriet makkelijker te kunnen verwerken en loslaten.

Nieuwsgierig naar de wereld van kristallen?

Dan is onze Instagram-training ‘Werken met kristallen’ een aanrader. In deze Instagram-training leer je in 10 modules hoe je de kracht van kristallen kunt inzetten in je dagelijks leven. Voor meer balans, energie, zelfvertrouwen en liefde. Meld je nu aan en krijg een ‘Soul Medicine’ kristallenset cadeau!

Meer Happinez?

Door anderen gelezen