Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven

Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven

Edelstenen en kristallen zijn geliefd: steeds meer mensen gebruiken ze om zichzelf en hun omgeving te voorzien van een energieboost of om intenties een extra zetje te geven. Met deze tips kun je jezelf de hele dag door omringen met de positieve energie en helende superpowers van kristallen:

1 Bij het mediteren

Edelstenen en kristallen maken een meditatie nog krachtiger. Houd een steen in één of beide handen, sluit je ogen en breng je aandacht naar je adem. Sommige kristallen helpen je om tijdens een meditatie beter te kunnen aarden, anderen geven juist energie of zorgen ervoor dat je liefdevoller naar jezelf kunt zijn. Welke steen werkt voor jou, is afhankelijk van wie je bent en wat je op dat moment nodig hebt. Experimenteer dus vooral met verschillende kristallen.

2 In je broekzak

Hoe meer (lichamelijk) contact je maakt met edelstenen, hoe meer je je bewust wordt van de energie die er van uitgaat. Door een kristal bij je te dragen (bijvoorbeeld in je broekzak, handtas of portemonnee) kun je op elk moment van de dag en waar je ook bent gebruik maken van die energie. Sieraden met edelstenen zijn ook een fijne optie.

3 Op je lichaam

Kristallen op specifieke lichaamsdelen plaatsen heeft een nog sterker effect dan gewoon een kristal vasthouden. Heeft een bepaald chakra aandacht nodig, leg dan een bijbehorende edelsteen op of bij dat punt om emoties naar boven te halen en de energie weer vrij te laten stromen.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

4 Tijdens yoga

Leg één of meerdere edelstenen op of in de buurt van je yogamat om jezelf tijdens de houdingen te omringen met een positieve en kalmerende energie. Of plaats aan het einde van de serie houdingen, als je in savasana ligt, een steen op je lichaam. Dit helpt je om nog meer naar binnen te keren en dieper te ontspannen.

5 In een grid

Een crystal grid is een collectie edelstenen die je in een bepaalde vorm plaatst. Je kunt gebruikmaken van een vaste vorm (Google maar eens) of de stenen plaatsen op basis van je intuïtie. Een grid samenstellen is een hele mindfulle bezigheid en kan helpen om een intentie extra kracht bij te zetten.

6 Onderdeel van een altaar

Een huisaltaartje helpt je om je thuis rustig en op je gemak te voelen. Met kristallen voeg je aan je altaar een aardse energie toe. Werk je aan een bepaalde intentie? Schrijf die dan op een papiertje en leg er een edelsteen bovenop.

7 Als woonaccessoire

Met kristallen in je interieur sla je twee vliegen in een klap. Ze zijn prachtig om naar te kijken en hebben ook nog eens een positieve invloed op de energie en sfeer in huis. Kies voor een enkele, grotere edelsteen als eyecatcher, of leg een paar verschillende kleinere stenen in een groepje bij elkaar.

8 Verzorging

Wist je dat je je huid nog meer kunt laten stralen met kristallen? Leg bijvoorbeeld een edelsteen in het badwater (als het tegen water kan, dit kun je Googlen) of maak je eigen gezichtsverzorging met edelstenen.

Wil jij alles uit je kristallen halen?

Grids leggen, affirmaties en meditaties met kristallen, tips voor het kiezen van de juiste steen en een kristallenkalender: tijdens de Happinez Instagram-training ‘Werken met kristallen’ ontdek je hoe jij elke dag de helende eigenschappen van edelstenen en kristallen in kunt zetten. Meld je nu aan.

Meer Happinez?

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.
Volgend artikel
Zij weet alles van kristallen (en jij straks ook)
Zij weet alles van kristallen (en jij straks ook)