Zij weet alles van kristallen (en jij straks ook)

Zij weet alles van kristallen (en jij straks ook) Zij weet alles van kristallen (en jij straks ook) Zij weet alles van kristallen (en jij straks ook)

In haar boek ‘De kracht van kristallen’ legt ze precies uit welke steen je wáárvoor kunt gebruiken. Of je nu van jezelf wilt leren houden, je grote liefde aan wilt roepen of je beter wilt kunnen concentreren: kristal-kenner Emma Lucy Knowles legt uit hoe je de steen vindt die bij je past. In onze instagramtraining én in dit interview.

De kristallen waarover ze schrijft in haar boek, zijn ook al van jongs af aan in haar leven. “In ons dorp zat een winkeltje dat Number 81 heette, en daar ging ik kristallen uitzoeken. Ze trokken me gewoon aan, die mooie glimmertjes. Ik ben ook altijd dol geweest op schelpen en dennenappels zoeken, mooie dingen uit de natuur. En ik merkte dat ze me hielpen om troost te vinden, dat ze helende krachten hadden.” Terwijl ze vertelt, heeft ze een stuk rozenkwarts in haar hand. Op haar bureau ligt een brok amethist. “Kristallen zijn als vrienden voor me. Er zijn bijvoorbeeld vrienden waar ik naartoe ga als ik verdrietig ben, en vrienden die ik om advies vraag.”

Ze legt in ‘De kracht van kristallen’ precies uit welke kristallen je wáárvoor kunt gebruiken. Wil je van jezelf leren houden? Dromen en doelen verwezenlijken, of gewoon je dag goed beginnen? Er is een kristal dat daarbij hoort, sterker nog, er zijn er vaak een heleboel. Het is aan jou om de steen te vinden die bij je past. Want al vertelt ze graag om welke eigenschappen een steen bekendstaat, ze wil niemand iets voorschrijven. Bij kristallen gaat het veel meer om intuïtie dan om theorie. “Voor je naar de winkel gaat om er een te kopen, kun je een paar dingen opschrijven waar je naar op zoek bent, die je belangrijk vindt. Maar stop dan het briefje in je kontzak en ga kíjken. Merk welk kristal je aantrekt, pak hem op, voel welke je bevalt. Soms weet je later pas wat een steen je precies brengt. Ik heb ook weleens dat ik na een tijdje merk: deze steen heb ik voor een ander gekocht.”

Je moet zelf óók iets doen

Tijdens de healings die ze geeft, spelen de kristallen vaak een belangrijke rol. “Dan geef ik iemand kristallen in handen en leg ik ze op hun lichaam, langs de chakralijn. De kristallen geven vertrouwen, ze helpen om op een veilige plek te komen. Tijdens een healing komen er soms allerlei rottige gedachten naar boven die je al lang niet hebt gehad. De kristallen helpen je om voorbij die monkey mind te komen.”

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer

Dat de stenen je ondersteunen, daar is ze heilig van overtuigd. Hoe dat dan precies werkt? “Kijk, met kristallen kun je niet lui zijn. Ze kunnen veel voor je betekenen, maar je moet er zelf ook wat voor doen. Stel, je wilt liefde in je leven. Het kristal trekt liefde naar je toe, maar liefde is er in verschillende vormen. Als je niet goed weet wat je nodig hebt, kan het zijn dat er weer iemand in je leven komt die lijkt op je ex – iemand die je niet helemaal biedt wat je verdient. Het werk dat je zelf moet doen, is van binnen helen, zodat je je openstelt voor iemand die je aanvult.” Zet intenties als je een kristal in huis haalt, adviseert ze: zorg dat je weet wat je wilt, en wat je van het kristal verwacht. “Geef het een duidelijke taak. Als je dat niet doet, brengt het je ook wel iets, maar het is krachtiger wanneer je het iets opdraagt.”

Al heeft ze nu veel mensen om zich heen die ook van kristallen houden, het is geen vereiste voor haar. “Een goede vriend is hersenonderzoeker. Met hem heb ik hele discussies, hij houdt me scherp. Ik ben zelf ook kritisch. Tijdens readings houd ik mijn ervaringen goed tegen het licht: klopt het wat ik zie, interpreteer ik het goed?” Het komt misschien door hoe ze opgroeide – in een familie waar spiritualiteit geen vanzelfsprekendheid was. “Maar ik ben dankbaar voor de scepsis van mijn ouders. Het maakte me uiteindelijk juist vastberaden om mijn gevoel te volgen. En het leerde me dat je mensen nooit wat moet opdringen. Vandaar dat ik in mijn werk heel laagdrempelig wil zijn. Neem de kristallen, die moeten in jóuw wereld passen, op jouw manier.”

We shall overcome

Of ze ooit nog iets anders zou kunnen doen dan werken vanuit haar gevoel, vanuit haar gaven? “Ik kan het me niet voorstellen. Toen ik jong was deed ik hard mijn best om het uit te schakelen, en daardoor weet ik dat ik daar niet gelukkig van wordt. Dat word ik wel van doen wat ik nu doe, mensen begeleiden. Ik bén mijn werk, en dat is zo’n blessing .”

Kristallentraining start 25 augustus

25 augustus start de training Werken met Kristallen. In deze Instagram-training leer je in tien modulen hoe je de kracht van kristallen kunt inzetten in je dagelijks leven. Voor meer balans, energie, zelfvertrouwen en liefde.

Emma Lucy legt alles op heldere manier uit in de instavideo’s:

‘Ik wil mensen vooral op weg helpen om zelf kristallen te gaan gebruiken in hun leven. Hoe weet je wat voor jou de juiste kristallen zijn? Ik leg uit hoe kristallen werken, wat je eraan kunt hebben en welke plek je ze in je huis kunt geven. Wil je bijvoorbeeld liefde in je huis brengen, dan is het belangrijk te weten welke plek voor jou voelt als het hart van je huis. Dat kan je woonkamer zijn, maar ook je keuken of slaapkamer. Dat is dan dé plek voor een kristal dat liefde resoneert’.

Wanneer je je nu aanmeldt, krijg je een ‘Soul Medicine’ kristallenset cadeau.

Meer Happinez?

Over auteur
Freelance journalist Dorien Vrieling is een nuchtere Noorderling met een grote interesse in wat mensen beweegt. Ze schrijft graag over de hobbels die een mens op zijn weg kan tegenkomen, en hoe je daarmee om kunt gaan.
Volgend artikel
Breng je chakra’s in balans
Breng je chakra’s in balans