Terug naar overzicht

Zo maak je zelf de fijnste gezichtsverzorging met edelstenen

Categorie
Tekst
Sanne Eva Dijkstra
Zo maak je zelf de fijnste gezichtsverzorging met edelstenen

Gezichtsverzorging met edelstenen en kristallen kan je huid een flinke oppepper geven. Zo kan de helende kracht van stenen irritatie verminderen, je huid verstevigen en je velletje weer stralend en stevig maken. Je kunt natuurlijk je toevlucht zoeken in kant-en-klare verzorgingsproducten met edelstenen, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf helende oliën, lotions en crèmes maken.

Met deze homemade huidverzorging voeg je de bijzondere energie van edelstenen toe aan je dagelijkse beautyritueel: daar wordt je huid heel blij van. Om de werking van de kristallen extra kracht mee te geven, kun je kleine edelsteentjes in de vloeistof laten zitten of affirmaties uitspreken terwijl je de verzorgingsproducten gebruikt.

Voor je begint…

Zorg er in alle recepten voor dat je edelstenen gebruikt die tegen water kunnen. Spoel de kristallen voor gebruik eerst goed schoon met warm gefilterd water, om vuil en eventuele losse deeltjes te verwijderen.

Edelsteenwater

Gebruik één of meerdere edelstenen voor dit verfrissende en verzorgende ‘beautywater’. Kies de kristallen op gevoel, of zoek uit welke steen het beste past bij wat jouw huid nodig heeft.

 • Eén of meerdere edelstenen (bijvoorbeeld rozenkwarts, aquamarijn of amethist)
 • Gefilterd water
 • Glazen flesje met spraydop

Leg de stenen in een doorzichtige glazen pot en schenk er gefilterd water overheen. Zet de pot een tijdje in het zon- of maanlicht en giet het water dan over in een glazen flesje met spraydop.

Elixer met edelsteen

Maak voor dit recept eerst een hoeveelheid edelsteenwater met amethist. Deze edelsteen heeft, net als rozen- en arganolie, een kalmerende en ontstekingsremmende werking. Dit edelsteenelixer is dan ook extra fijn om te gebruiken als je last hebt van droge, rode of geïrriteerde plekjes.

 • 125 ml edelsteenwater met amethist
 • 12 druppels arganolie
 • 12 druppels rozenolie
 • Glazen flesje met spraydop

Vul het flesje met het edelsteenwater met amethist en voeg de verschillende soorten essentiële olie eraan toe. Schud goed voor gebruik.

Edelsteenolie

Gebruik voor dit recept kristallen waar jij een goed gevoel van krijgt, en combineer ze met je favoriete huidverzorgingsolie.

 • Één of meerdere edelstenen
 • Huidolie (bijvoorbeeld: amandelolie, kokosolie, jojoba-olie of biologische olijfolie)
 • Glazen flesje of potje

Doe de olie in een schone kom. Leg de edelstenen in de vloeistof. Laat ze een tijdje liggen, zodat ze hun energie kunnen afgeven aan de olie. Verwijder de edelstenen en schenk de olie in een glazen flesje of potje.

Verzachtende spray bij zonnebrand

Iets te lang in het zonnetje gezeten? Deze spray met blauwe chalcedoon verzacht en verkoelt je verbrande huid.

 • Blauwe chalcedoon
 • Gefilterd water
 • Essentiële lavendel- of amandelolie
 • Glazen flesje met spraydop

Leg de steen in een schone kom of pot en schenk er gefilterd water overheen. Laat een aantal uren staan. Doe het water over in een glazen flesje en voeg een aantal druppels essentiële olie met lavendel of amandel toe. Goed schudden voor gebruik. Gebruik de spray elke 3 tot 5 uur voor het beste effect.

Gezichtsmasker

Maak van je wekelijkse maskertje een echt ritueel door er de helende kracht van edelstenen aan toe te voegen. Maak voor dit recept eerst edelsteenwater met een edelsteen naar keuze.

 • Edelsteenwater
 • Poedermasker

Doe de benodigde hoeveelheid poeder in een schone glazen kom en meng met edelsteenwater tot je de juiste consistentie hebt. Smeer op je gezicht en relax terwijl het masker inwerkt. Spoel na met gefilterd water.

Edelsteencrème of lotion

Je kunt aan je favoriete gezichtscrème of lotion heel eenvoudig de energie van edelstenen toevoegen. Doe gewoon een klein steentje in het potje of flesje: voilà! Is de crème of lotion op? Reinig de steen dan goed voordat je hem opnieuw gebruikt.

Nog meer profiteren van de kracht van edelstenen?

Ook als sieraad of als onderdeel van je interieur kunnen kristallen een positief effect hebben op je lichamelijke en geestelijke welzijn. In onze shop vind je een groot assortiment edelstenen.

Door anderen gelezen