Dit is de kracht van affirmaties

Dit is de kracht van affirmaties Dit is de kracht van affirmaties Dit is de kracht van affirmaties

Je dromen in vervulling laten gaan door positieve wensen het heelal in te sturen – het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Hoe werkt dat eigenlijk, zo’n affirmatie, en wat mag je wel en niet wensen voor jezelf?

Er zijn mensen die zweren bij affirmaties en er zijn mensen die er minachtend hun neus voor ophalen. De ene club beweert bij hoog en bij laag dat je je hele leven precies zo kunt inrichten als je zelf wilt, als je maar de juiste gedachten, wensen en overtuigen het universum in stuurt.

De tegenpartij meesmuilt dat het allemaal ego is, dat geaffirmeer. Ze waarschuwen dat je vast wel een paar succesjes zult boeken, maar dat je daarna onherroepelijk je hebberige karma in je gezicht krijgt terug geslingerd.

Eigenlijk hebben beide partijen een beetje gelijk. Maar wat mag je dan wel en niet wensen voor jezelf?

Online training Manifesteren

  • Laat je dromen en verlangens werkelijkheid worden

  • 7 lessen over de basis van manifesteren

  • Alleen in maart: 10,- korting met code MANIFESTEREN10

Tip 1: Zeg nooit nooit

Niet alle affirmaties werken even goed, om maar iets te noemen.

Regel één is dat je je bezwering positief moet formuleren. Het universum verstaat ‘niet’ niet. Maar eigenlijk werkt het dus net als wijzelf, want als iemand je vraagt om níet aan een wit paard te denken, denk je onwillekeurig aan een wit paard. Dus maak liever geen zinnen met ‘nee’ of ‘niet’ of ‘geen’ of ‘nooit’ erin.

Maar het is nog niet zo eenvoudig om een wens positief te formuleren. Een goede houvast is je affirmatie zo te formuleren alsof je wens al vervuld ís.

Tip 2: Denk aan het geheel

Maar is álles wat er gebeurt dan het gevolg van mijn gedachten en overtuigingen? Nee, dat is te simpel gesteld. Het leven is een ongelooflijk complex geheel van elementen die elkaar beïnvloeden, aantrekken en wegduwen. Maar wat jij wenst, is één van die elementen en als je dat sterk en helder maakt, is de kans groter dat je krijgt wat je wenst.

Happinez Krachtdieren deck

  • Welk krachtdier is jouw gids vandaag?

  • Trek een (dag)kaart ter inspiratie of doe een legging

  • Ontdek de wijsheden van 40 magische krachtdieren

Je kunt voor de zekerheid bij alles waarom je vraagt, een formule toevoegen: ‘Als dit het beste is voor het geheel.’

Tip 3: Vertrouw het universum

Kun je dan niet het beste voortdurend in je hoofd herhalen: ‘Alles gaat helemaal goed, alles gaat helemaal goed’?

Nu is het natuurlijk nog maar de vraag of alles goed móet blijven gaan – oftewel, hoe lang het zou duren voordat je je dan dood zou vervelen. Vaak hebben we tegenslag nodig, en die komt echt niet alleen op ons pad omdat we per ongeluk verkeerde zinnen hebben bedacht. Die zit in ons levensplan besloten. Vaak weet je zelf niet wat goed voor je is en heeft het leven veel leukere plannen voor jou dan je zelf kunt bedenken.

Tip 4: Blijf het ‘voelen’

Hoe vaak moet je affirmeren om het optimaal te laten werken? Dat is lastig te zeggen. Een vuistregel is: zolang je er iets bij voelt: opwinding, blijdschap, verwachting, is het oké. Als je puur op routine en gevoelloos aan het herhalen slaat, kun je er beter mee ophouden.

Trek elke dag een gratis affirmatiekaart

Ook kun je elke dag een gratis affirmatiekaart trekken via de Happinez Affirmatietool. Trek iedere dag een gratis kaart en vertrouw daarbij op je intuïtie. De kaarten zullen je helpen met waar jij naar zoekt.

Over auteur
Vanaf het allereerste begin was Lisette Thooft bij Happinez betrokken. Hoewel ze ooit Engelse literatuur studeerde zelfs een blauwe maandag lerares Engels was, waart ze ondertussen al tientallen jaren met hartstocht, nieuwsgierigheid en verwondering rond in de wereld van de spiritualiteit. Ze vertaalt alles wat ze meemaakt in artikelen, boeken, liedjes die ze zingt met haar gitaar en online cursussen die ze persoonlijk begeleidt.

Meer lezen over affirmaties?

15 affirmaties om je intuïtie te versterken.

Volgend artikel
Alsfirmeren: affirmeren zonder oordeel
Alsfirmeren: affirmeren zonder oordeel