Labradoriet: waarom deze kleurrijke steen zo favoriet is

Labradoriet: waarom deze kleurrijke steen zo favoriet is Labradoriet: waarom deze kleurrijke steen zo favoriet is Labradoriet: waarom deze kleurrijke steen zo favoriet is

Labradoriet

Naam: Labradoriet 
Kleur: vele verschillende tinten, waaronder groen, diepblauw en goud
Symboliek: biedt bescherming
Chakra: het voorhoofdchakra = je 3e oog en het 3e chakra, de zonnevlechtchakra

Een labradoriet valt niet onder één noemer te scharen. Wanneer je een labradoriet in je hand neemt lijkt het kristal in eerste instantie donker van kleur te zijn. Maar zodra de zon haar licht erop laat schijnen, dansen de mooiste kleuren je tegemoet. Het is een favoriete steen van menig juwelier, maar ook onder de kristallenfans wint ie -vanwege zijn vele mooie kleuren- aan populariteit. Naast zijn schitterende kleuren bevat de labradoriet vele spirituele eigenschappen. Hier vind je alles over de labradoriet, haar betekenis en spirituele werking.

Snel naar:

Wat is een labradoriet?

Een labradoriet speelt met kleur en laat zich van zijn mooiste kant zien, zodra het licht erop valt. De steen heeft niet één kleur, maar laat een pracht aan kleuren zien. De bekendste labradoriet in haar soort valt te herkennen aan de kleuren groen en diepblauw met prachtige gouden accenten, maar er zijn talloze kleurenvariaties van de labradoriet te vinden. Dat is meteen een van de redenen, waarom je dit mooie kristal regelmatig terugvindt in sieraden, zoals een armband van labradoriet steentjes, of een ketting met een labradoriet steen erin verwerkt.

Wat betekent labradoriet?

Labradoriet (of spectroliet) is een mineraal wat in 1780 werd ontdekt op het Canadese schiereiland Labrador, vandaar de vernoeming naar dit eiland. Daar komt de steen ook het meeste voor. Andere landen waar de steen gevonden wordt, zijn: Australië, Madagaskar, Finland, de Verenigde Staten, Rusland en Mexico.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

Waar het kristal ook vandaan komt; in de Happinez Shop vind je alleen Fairtrade stenen. Hier lees je daar meer over.

Spirituele werking labradoriet

De labradoriet is een steen met een sterke beschermende werking. Het zou je eigen aura beschermen voor negatieve invloeden van buitenaf. Ook schijnt het kristal je een poort naar het onderbewuste te bieden. Dit geeft je de mogelijkheid om oude pijn en negatieve gedachten onder ogen te komen en er afscheid van te nemen. Volgens kristallenexperts vermindert een labradoriet je angst, geeft je kracht en (zelf)vertrouwen en boost het je doorzettingsvermogen. Daarnaast wordt het hogere bewustzijn aangesproken, wat je de kans geeft met een open blik naar de toekomst te kijken.

De blauwe variant van de edelsteen zou troost bieden bij eenzaamheid en met een labradoriet op zak mag je er vanuit gaan dat jouw creativiteit een flinke piek ervaart. Gebruik de steen dus tijdens een brainstormsessie of wanneer je aan een nieuw project begint.

Benieuwd of labradoriet bij je past?

Ben jij benieuwd of de kleurrijke labradoriet past bij jouw intenties en doelen in het leven? Doe de test en kom erachter of dit jouw bondgenoot is.

Welke edelstenen gaan goed samen met een labradoriet?

Heb je je weg gevonden in de wereld van kristallen en wil je een labradoriet toevoegen aan je edelstenencollectie? Dan is het handig om te weten welke stenen je kunt combineren met deze kleurrijke steen. Het fijne aan de beschermende eigenschappen van de labradoriet is dat deze in principe te combineren is met iedere gewenste steen. De energie van de steen zal namelijk altijd doorwerken. Ben je op zoek naar een krachtige combi? De labradoriet werkt goed samen met een aquamarijn om je angsten te doen verdwijnen en samen met tijgeroog is de labradoriet een super beschermend paar.

Hoe gebruik je een labradoriet in je dagelijks leven?

De beschermende eigenschappen van de labradoriet kun je op talrijke manieren inzetten in je daily life. Een mooi voorbeeld is door een labradoriet op een kristallengrid of huisaltaar te plaatsen. Ook past de steen goed binnen een meditatiesessie, staat ie mooi in je woonkamer en wordt hij veelvuldig gebruikt om sieraden mee te maken of te aarden. Hier lees je meer over edelstenen die je helpen aarden. En zoals eerder gezegd: plaats hem op je bureau tijdens je werk voor een beetje hulp tijdens het brainstormen.

De invloed van labradoriet op je chakra’s

Een andere manier om de beschermde kracht van de labradoriet toe te passen, is door deze op je chakra’s te leggen. De labradoriet is -volgens de kristallenleer- gekoppeld aan je voorhoofdchakra, ook wel je derde oog genoemd. Door een labradoriet op je derde oog te leggen stimuleer je je intuïtie, je spirituele activiteiten en je gave voor helderziendheid. Ook wordt de blauwpaarse steen gekoppeld aan je zonnevlechtchakra. Dit is je derde chakra dat staat voor zelfverzekerdheid en controle over je eigen leven.

Wil je een chakra behandeling uitvoeren, doe dit dan door op de grond te liggen en de stenen even in je hand vast te houden voordat je ze op de chakra’s plaatst. Met de stenen in je hand denk je aan de intenties die je wilt zetten. Blijf rustig liggen, adem diep in en uit, voel je lichaam ontspannen, leg nu de stenen op je chakra’s en verplaats je aandacht naar je ademhaling en voel de energie van de stenen tot je doordringen. Blijf zo lang liggen als goed voelt.

Benieuwd welk kristallenset bij jou past?

Er zijn verschillen kristallen die passen bij de beschermende eigenschappen van de labradoriet. Maar daarnaast zijn er ook kristallen of kristallencombinaties die goed bij jouw persoonlijkheid passen. Wil je graag weten welke kristallen dat zijn? Doe de test om jouw persoonlijke kristallenset te vinden.

Labdradoriet en je sterrenbeeld

Een labradoriet is een prachtig kleurrijke steen om in je bezit te hebben. Maar wist je dat de steen voor een aantal sterrenbeelden nog net ietsje meer kan betekenen? Een Kreeft kan net dat extra beetje bescherming ontvangen van de spirituele steen, die ze nodig heeft om haar sensitiviteit, intuïtie en emoties te laten floreren. Een labradoriet kan haar kracht en vertrouwen geven en haar beschermen tegen onnodige energieën van buitenaf.

Ben je een Leeuw? Dan kan ook jij -krachtig mens- de spirituele eigenschappen van de labradoriet op een positieve manier inzetten om jezelf naar een nog hoger level te tillen. Ook jij hebt de beschermende eigenschappen van de labradoriet nodig om die erkenning te vinden in jezelf. Lees hier welke edelsteen past bij jouw sterrenbeeld.

Zo reinig je een labradoriet

Een labradoriet reinig je het beste met de elementen van de natuur. Dus ja, ze mag schoongemaakt worden in water of onder de kraan, maar laat haar absoluut niet te lang in het water liggen. Het beste is om haar af te spoelen en meteen droog te deppen. Je kunt de labradoriet ook in aarde begraven om haar te reinigen. Laat haar het liefst 24 uur liggen voordat je haar weer opgraaft. Uiteraard gebruik je deze methode niet als het regent. Ook kun je de edelsteen prima hullen in rook van palo santo of door haar rond te draaien in de rook van een bosje salie. Last but not least kun je een labradoriet prima in een bakje zeezout leggen of – als je dichtbij zee woont – in het zeewater dopen.

Zo laad je een labradoriet op

Na het reinigen laad je de labradoriet weer op, zodat ze haar vernieuwde energie weer kan gebruiken. Net als een aantal andere kristallen en edelstenen kun je een labradoriet heel goed opladen in het zon, – of maanlicht. Laat haar een nachtje in het maanlicht – het liefst van de volle maan – liggen en de gekleurde steen kan er weer helemaal tegen. Het licht van de (volle) maan is een natuurlijke bron van energie voor edelstenen. De ochtendzon brengt een labradoriet precies de juiste hoeveelheid zonnestralen. Je kunt haar daar gerust een uurtje of vier in laten liggen. Tenslotte doet ook een bergkristal wonderen voor dit prachtige gesteente. Leg je een labradoriet samen met een bergkristal in een bakje of mooie schelp, dan kan ze er daarna weer helemaal tegenaan. Lees hier meer over het reinigen, opladen en programmeren van al je edelstenen.

Hoe draag je een labradoriet?

Vanwege de vele kleurschakeringen en glans is de labradoriet favoriet onder edelsmeden en wordt zij vaak gebruikt om sieraden mee te verfraaien. In de Happinez Shop vind je prachtige armbanden, kettingen en oorbellen waar de glanzende steen in is verwerkt. Maar ook een labradoriet voor op je bureau of nachtkastje.

Hoe werkt een labradoriet voor een kind?

Van een labradoriet wordt wel gezegd dat dit een fijne steen is voor kinderen. Dit kan te maken hebben met het feit dat kinderen sneller overprikkeld raken door alle indrukken en invloeden van buitenaf. Een labradoriet kan helpen doordat het de prikkels van buitenaf zuivert. Het werkt als het ware als een soort filter.

Labradoriet in de slaapkamer

Net als de rozenkwarts en de amethist is een labradoriet ook een hele fijne kandidaat om op je nachtkastje te leggen. De labradoriet ondersteunt voornamelijk bij slaapproblemen én zou snurkers helpen van dat eeuwige geronk af te komen.

Volgend artikel
Bergkristal, de witte edelsteen met vele spirituele eigenschappen
Bergkristal, de witte edelsteen met vele spirituele eigenschappen