Terug naar overzicht

3 tantra-oefeningen voor beginners (die je relatie versterken)

Categorie
Fotografie
Tekst: Susan Smit
3 tantra-oefeningen voor beginners (die je relatie versterken)

Tantra leert je om op een nieuwe manier met je seksuele energie om te gaan: bewust, met je hart erbij betrokken, met aandacht voor wat er gebeurt. En dat versterkt alle facetten van je liefdesleven.

Tantra is veel meer dan alleen seks. Het is een ontmoeting tussen lichamen én geesten. Waar de moderne, westerse opvatting van seks vooral is gericht op het orgasme, levert tantrische seks veel meer op. Het zou het lichaam helpen zich te bevrijden van spanningen, het hart om te vertrouwen en open te zijn en de geest om vrij, speels en kalm te worden. Bovendien belooft het ook nog eens goed voor je relatie te zijn: de intimiteit met je partner zal toenemen, de lust zal groter worden en de relatie zal zich verdiepen.

Wil je meer weten over tantra? Hier vind je all you need to know over onze online training tantra & energie.

Oefening 1: Vriendschap sluiten met je lichaam

1. Zorg dat je niet kunt worden gestoord.

2. Maak een warm bad voor jezelf en giet er wat geurige olie in, of zet de douche aan. Gebruik kaarsjes, wierook, muziek en bloemen om van je badkamer een tempel te maken.

3. Raak even je hart aan met je hand, voel de warmte en groet jezelf liefdevol (in tantra heet dit ‘de hartengroet’).

4. Ga in bad liggen of onder de douche staan en laat de spanning uit je lichaam wegvloeien. Raak dan met aandacht elk deel van je lichaam aan en zeg of denk er iets liefdevols bij.

(Bron: ‘Tantrische liefde’, Margot Anand, Altamira-Becht)

Oefening 2: De innige omhelzing

1. Omhels je partner, sluit je ogen en ga na wat jij erbij voelt. Omarm elkaar ongeveer drie minuten.

2. Ontspan je lichaam steeds meer en zorg ervoor dat je met je hele lichaam omhelst.

3. Let na een minuut of twee op de ademhaling van je partner. Laat jouw eigen ademhaling één worden met die van je partner, zodat je samen zachtjes in- en uitademt.

4. Ga zitten en kijk elkaar aan. Vertel eerlijk wat je voelde over jezelf en je partner.

5. Luister vervolgens aandachtig naar wat je partner voelde.

(Bron: ‘Tantra, een weg naar intimiteit en extase’, Margot Anand, Altamira-Becht)

Oefening 3: Prikkeling van de zinnen

1. Zorg ervoor dat je niet kunt worden gestoord en trek een uur uit voor deze oefening.

2. De gevende partner heeft de ruimte voorbereid met zachte verlichting, kaarsen en aromatische geuren en heeft dienbladen neergezet met attributen.

3. De ontvangende partner mag gaan liggen en krijgt een blinddoek voor.

4. De gevende partner verrast de ontvangende partner met bijvoorbeeld druiven (zonder pit), lychees of kleine stukjes ananas, druppels likeur of stukjes pepermuntchocolade, met sensuele strelingen met veren en andere materialen, etherische oliën, muziek en fluisteringen van lieve of opwindende woordjes.

5. De gevende partner neemt de blinddoek af. Vermijd woorden. Kijk elkaar een tijdlang zwijgend in de ogen en neem dan de tijd voor een lange omhelzing.

6. Draai de rollen om of doe dat een volgende keer.

(Bron: ‘Tantra, een weg naar intimiteit en extase’, Margot Anand, Altamira-Becht)

Online training Tantra & Energie

In 10 online lessen – waarin je luistert, leest en kijkt – leer je wat tantra is en wat je eraan hebt. Door middel van eenvoudige opdrachten en oefeningen, die je in je eentje kunt doen vanuit huis, maak je een soort reis door je lichaam. Verhalen van ervaringsdeskundigen helpen je daarbij. De training helpt je authenticiteit te ontdekken en met aandacht in je lichaam en bij je emoties te zijn. Aan het eind van de reis voel je je lichter, energieker en levenslustiger.

Meer lezen?

Door anderen gelezen