Dit kristal vult jouw sterrenbeeld aan

Dit kristal vult jouw sterrenbeeld aan Dit kristal vult jouw sterrenbeeld aan Dit kristal vult jouw sterrenbeeld aan

Aan kristallen worden sinds mensenheugenis magische krachten toegeschreven. Hoe vind je het kristal dat bij jou past? Kijk eens naar je sterrenbeeld.

Kristal en sterrenbeeld: deze steen past bij jou

Misschien ben je al een fan van kristallen en heb je een rozenkwarts op je nachtkastje liggen of een amethist in je meditatiehoekje. Maar wellicht heb je ook zo je twijfels over wat er allemaal beweerd wordt over de kracht van kristallen.

Met een open blik kun je misschien zien dat elk kristal, net als een levend wezen, een eigen karakter heeft. De één brutaal en eigenwijs of origineel, de ander introvert en timide, maar net zo aanwezig. Het is die energie waar sommige mensen bijzonder gevoelig voor zijn.

Niet zo gek dus dat er ook een relatie bestaat tussen de eigenschappen van een kristal en de kenmerken van een sterrenbeeld. Ze kunnen elkaar aanvullen of versterken, volgens de kristallenleer. Dit is één van de vele manieren waarop je een kristal kan kiezen.

Deze kristallen passen bij jouw zonneteken, volgens kristalexperts:

Ram

Ram is meestal een sterke persoonlijkheid, die niet van vaagheden houdt. Dit sterrenbeeld heeft veel levenskracht en ondernemingslust, echter is er weinig ruimte voor emoties. Toch kan Ram veel warmte geven aan geliefden. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Zwarte toermalijn: zou zuiverend werken, zou beschermen tegen negativiteit, zou hartstocht aanwakkeren en zou kracht en zelfvertrouwen geven.

Stier

Stier wil graag met rust gelaten worden, en heeft zekerheid en geborgenheid nodig. Dit sterrenbeeld begint alleen aan iets nieuws als het zinvol is. Stier kan soms te hard werken waardoor hij of zij gevoelig is voor een burn-out. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Rozenkwarts: zou bij bij het gevoelsleven horen, zou liefde bevorderen en creativiteit stimuleren. 

Tweelingen

Tweelingen is prettig in de omgang en voelt anderen meestal goed aan. Dit sterrenbeeld is leergierig, ruimdenkend en veelzijdig. Staat met beide benen op de grond en kan goed organiseren, maar is soms wat nonchalant. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Tijgeroog: zou kortzichtigheid tegengaan en zou zelfvertrouwen bevorderen. Ook zou het beschermen tegen negatieve invloeden.

Kreeft

Kreeft is gevoelig, romantisch en beïnvloedbaar. Gaat altijd af op gevoel voordat er gehandeld gaat worden; het moet goed voelen. Soms is Kreeft verlegen en bang om gewoontes te doorbreken. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Calciet: zou zorgen voor kalmte, zou het hart en verstand dichter bij elkaar brengen en zou je helpen om helder te communiceren.

Leeuw

Leeuw is een sterke persoonlijkheid; wilskrachtig en dominant. Gevoelens worden niet makkelijk geuit, daardoor kan het sterrenbeeld soms hard overkomen. Stelt hoge eisen aan anderen, maar ook aan zichzelf. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Bergkristal: zou energie geven, helder denken bevorderen en helpen om angsten te overwinnen.

Maagd

Maagd is gericht op het nuttige van dingen en gaat de gevoelsmatige kant uit de weg. Het is een kritisch, nuchter en verstandelijk sterrenbeeld, maar lijkt vaak een beetje verlegen in de omgang en kiest vrienden doelbewust. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Dalmation jasper: zou helpen om grenzen te verleggen, zou gedachten van geluk bevorderen en zou je leren te vertrouwen op de toekomst en je open te stellen naar anderen.

Weegschaal

Weegschaal is emotioneel en altijd op zoek naar balans tussen geest, lichaam en gevoel. Dit sterrenbeeld houdt van mooie dingen, en heeft behoefte aan vrede, harmonie en veiligheid. Ook houdt Weegschaal niet van verantwoordelijkheid. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Rookkwarts: zou wilskracht en realiteitszin bevorderen, zou wantrouwen doorbreken en zou beide benen op de grond houden.

Schorpioen

Schorpioen kan wilskrachtig en heftig zijn. Dit sterrenbeeld is overtuigd van eigen gelijk en heeft een neiging tot fanatisme. Ook stelt Schorpioen hoge eisen aan zichzelf en aan een ander en is altijd op zoek naar de enige echte waarheid. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Granaat: zou moed, kracht en doorzettingsvermogen geven en standvastigheid bevorderen.

Boogschutter

Boogschutter heeft een sterke vrijheidsdrang, is rusteloos en altijd zoekende. Dit sterrenbeeld is hulpvaardig, idealistisch, open en eerlijk, maar soms ook wat tactloos, wankel en onevenwichtig. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Aventurijn: zou voor focus zorgen, zou een positieve werking op je persoonlijke kracht hebben en zou doorzettingsvermogen stimuleren.

Steenbok

Steenbok is doelgericht en niet makkelijk met het uiten van gevoelens. Daardoor lijkt dit sterrenbeeld wat afstandelijk, maar dat is schijn. Een Steenbok is eerlijk en echt, een rots in de branding. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Aragoniet: staat symbool voor balans, zou aardend werken, zou je in het hier en nu brengen en zou geduld, flexibiliteit en (zelf)acceptatie versterken.

Waterman

Waterman houdt van verandering en alles wat nieuw is. In de gretige behoefte om het allemaal uit te proberen, loopt dit sterrenbeeld zichzelf weleens voorbij. Dat geeft stress. Rust is dan het recept. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Aquamarijn: zou helderheid bieden, zou zorgen voor ontwikkeling van het paranormale en zou uiting geven aan gevoelens.

Vissen

Vissen is misschien wel het meest kwetsbare sterrenbeeld. Het kan moeilijk omgaan met geweld en gaat ruzie uit de weg. Het versterken van realiteitszin is belangrijk, maar wel met behoud van de gevoeligheid. Dit kristal is voor jou, volgens kristalexperts:

Amethist: zou geestelijke rust bieden, zou helpen bij verstrooidheid en zou spirituele inspiratie geven.

Meer lezen over kristallen?

Zo kies je het kristal dat bij jou past.

Volgend artikel
4 kristallen voor innerlijke rust en balans
4 kristallen voor innerlijke rust en balans