Terug naar overzicht

Dit kristal past bij jouw sterrenbeeld

Categorie
Dit kristal past bij jouw sterrenbeeld

Aan kristallen worden sinds mensenheugenis magische krachten toegeschreven. Hoe vind je het kristal dat bij jou past? 

Misschien ben je al een fan van kristallen en heb je een rozenkwarts op je nachtkastje liggen of een amethist in je meditatiehoekje. Maar wellicht heb je ook zo je twijfels over wat er allemaal beweerd wordt over de kracht van kristallen.

Met een open blik kun je misschien zien dat elk kristal, net als een levend wezen, een eigen karakter heeft. De één brutaal en eigenwijs of origineel, de ander introvert en timide, maar net zo aanwezig. Het is die energie waar sommige mensen bijzonder gevoelig voor zijn.

Niet zo gek dus dat er ook een relatie bestaat tussen de eigenschappen van een kristal en de kenmerken van een sterrenbeeld. Ze kunnen elkaar aanvullen of versterken. Dit is één van de vele manieren waarop je een kristal kan kiezen.

Deze kristallen passen bij jouw zonneteken:

1. Steenbok

Steenbok is doelgericht en niet makkelijk met het uiten van gevoelens. Daardoor lijkt dit sterrenbeeld wat afstandelijk, maar dat is schijn. Een steenbok is eerlijk en echt, een rots in de branding. Dit kristal is voor jou:

Aragoniet: staat symbool voor balans, werkt aardend, brengt je in het hier en nu en versterkt geduld flexibiliteit en (zelf)acceptatie.

2. Waterman

Waterman houdt van verandering en alles wat nieuw is. In de gretige behoefte om het allemaal uit te proberen, loopt dit sterrenbeeld zichzelf weleens voorbij. Dat geeft stress. Rust is dan het recept. Dit kristal is voor jou:

Aquamarijn: biedt helderheid, zorgt voor ontwikkeling van het paranormale, geeft uiting aan gevoelens.

3. Vissen

Vissen is misschien wel het meest kwetsbare sterrenbeeld. Het kan moeilijk omgaan met geweld en gaat ruzie uit de weg. Het versterken van realiteitszin is belangrijk, maar wel met behoud van de gevoeligheid. Dit kristal is voor jou:

Amethist: biedt geestelijke rust, helpt bij verstrooidheid en geeft spirituele inspiratie.

4. Ram

Ram is meestal een sterke persoonlijkheid, die niet van vaagheden houdt. Dit sterrenbeeld heeft veel levenskracht en ondernemingslust, echter er is weinig ruimte voor emoties. Toch kan Ram veel warmte geven aan geliefden. Dit kristal is voor jou:

Zwarte toermalijn: werkt zuiverend, beschermt tegen negativiteit, wakkert hartstocht aan, geeft kracht en zelfvertrouwen.

5. Stier

Stier wil graag met rust gelaten worden, en heeft zekerheid en geborgenheid nodig. Dit sterrenbeeld begint alleen aan iets nieuws als het zinvol is. Stier kan soms te hard werken waardoor hij of zij gevoelig is voor een burn-out. Dit kristal is voor jou:

Rozenkwarts: hoort bij het gevoelsleven, bevordert liefde en stimuleert creativiteit.

6. Tweeling

Tweeling is prettig in de omgang en voelt anderen meestal goed aan. Dit sterrenbeeld is leergierig, ruimdenkend en veelzijdig. Staat met beide benen op de grond en kan goed organiseren, maar is soms wat nonchalant. Dit kristal is voor jou:

Tijgeroog: gaat kortzichtigheid tegen, bevordert zelfvertrouwen. Ook beschermt het tegen negatieve invloeden.

7. Kreeft

Kreeft is gevoelig, romantisch en beïnvloedbaar. Gaat altijd af op gevoel voordat er gehandeld gaat worden; het moet goed voelen. Soms is Kreeft verlegen en bang om gewoontes te doorbreken. Dit kristal is voor jou:

Calciet: zorgt voor kalmte, brengt het hart en verstand dichter bij elkaar, helpt je helder te communiceren.

8. Leeuw

Leeuw is een sterke persoonlijkheid; wilskrachtig en dominant. Gevoelens worden niet makkelijk geuit, daardoor kan het sterrenbeeld soms hard overkomen. Stelt hoge eisen aan anderen, maar ook aan zichzelf. Dit kristal is voor jou:

Bergkristal: geeft energie, bevordert helder denken, helpt angsten overwinnen.

9. Maagd

Maagd is gericht op het nuttige van dingen en gaat de gevoelsmatige kant uit de weg. Het is een kritisch, nuchter en verstandelijk sterrenbeeld, maar lijkt vaak een beetje verlegen in de omgang en kiest vrienden doelbewust. Dit kristal is voor jou:

Dalmation jasper: helpt grenzen verleggen, bevordert gedachten van geluk, leert je vertrouwen op de toekomst en openstellen naar anderen.

10. Weegschaal

Weegschaal is emotioneel en altijd op zoek naar balans tussen geest, lichaam en gevoel. Dit sterrenbeeld houdt van mooie dingen, en heeft behoefte aan vrede, harmonie en veiligheid. Ook houdt Weegschaal niet van verantwoordelijkheid. Dit kristal is voor jou:

Rookkwarts: bevordert wilskracht en realiteitszin, doorbreekt wantrouwen, houdt beide benen op de grond.

11. Schorpioen

Schorpioen kan wilskrachtig en heftig zijn. Dit sterrenbeeld is overtuigd van eigen gelijk en heeft een neiging tot fanatisme. Ook stelt Schorpioen hoge eisen aan zichzelf en aan een ander, en is altijd op zoek naar de enige echte waarheid. Dit kristal is voor jou:

Granaat: geeft moed, kracht en doorzettingsvermogen, bevordert standvastigheid.

12. Boogschutter

Boogschutter heeft een sterke vrijheidsdrang, is rusteloos en altijd zoekende. Dit sterrenbeeld is hulpvaardig, idealistisch, open en eerlijk, maar soms ook wat tactloos, wankel en onevenwichtig. Dit kristal is voor jou:

Aventurijn: zorgt voor focus, heeft een positieve werking op je persoonlijke kracht en stimuleert doorzettingsvermogen.

Meteen aan de slag?

Bekijk al onze kristallen in de Happinez Shop, deze zijn fairtrade en afkomstig uit duurzame mijnen.

En ook…

  • Zo kun je je kristallen reinigen en opladen bij volle maan
  • Ontdek welk kristal bij jouw sterrenbeeld past
  • Dit is wat barnsteen voor jou (en je kind) kan betekenen

Door anderen gelezen