4 manieren om toegang te krijgen tot je intuïtie

4 manieren om toegang te krijgen tot je intuïtie 4 manieren om toegang te krijgen tot je intuïtie 4 manieren om toegang te krijgen tot je intuïtie

Er zijn diverse methoden om toegang te krijgen tot dat veel grotere kosmische bewustzijn waaruit innerlijk weten, nieuwe ideeën en inzichten geboren worden. Met deze vier methodes laat je je intuïtie spreken.

Methode 1: Slapen

Een nachtje ergens over slapen is vrijwel altijd een goed advies. Stel de vraag of verwoord het dilemma waar je mee zit duidelijk, het liefst hardop, voor je slapen gaat. Of schrijf het op en leg het papier op je nachtkastje of onder je hoofdkussen. Nu kun je het probleem loslaten: er wordt voor gezorgd. Ga lekker slapen en laat de rest over aan de geestelijke wereld.

In je slaap daal je diep in jezelf af, tot aan het kosmisch bewustzijn. Het kan zijn dat je een antwoord droomt, maar dat is niet noodzakelijk, dus wees niet bezorgd als je dromen meestal niet onthoudt.

Soms valt het antwoord je direct als je wakker wordt in, of op het moment dat je uit je bed stapt, of onder de douche staat. Maar het kan ook dat het later op de dag gebeurt op een ontspannen moment. Is er de hele dag geen antwoord gekomen, herhaal dan de procedure. Bij grote vragen zijn er soms drie nachten nodig – zoals iedereen weet die sprookjes kent.

Online training Intuïtie

  • Je intuïtie als tool voor een lichter leven

  • Kom in contact met je zesde zintuig

  • Video’s en oefeningen inclusief advies van medium Janneke Leber

Methode 2: Visualisatie

Veel spirituele methoden maken gebruik van een gids. Als je er nog niet veel ervaring mee hebt, kun je het beste beginnen in een ontspannen toestand. Je gaat zitten in een comfortabele stoel, stelt jezelf voor dat je helemaal ontspant, dat je hele lijf lekker warm en los is, bijvoorbeeld door je in te beelden dat er een warme waterstroom over je schouders bruist.

Dan kun je langzaam tot tien tellen, terwijl je in gedachten een trap van tien treden af loopt of een heuvel op loopt. Bij tien aangekomen stel je je voor dat daar je gids met uitgestrekte armen op je wacht en je liefdevol begroet. Aan hem of haar stel je dan je vraag. Wacht rustig op het antwoord en bedank je gids voordat je weer terugloopt de trap op, of de heuvel af.

Als er geen antwoord komt, dan is de tijd blijkbaar nog niet rijp. Of je bent te gespitst op een antwoord en daardoor te gespannen. Het kan in zo’n geval gebeuren dat je ergens in de dagen daarna onverhoeds het antwoord in je op voelt komen. Vergeet ook dan niet je gids te bedanken.

Methode 3: Wees je eigen gids

Je kunt jezelf ook voorstellen dat je je eigen gids bent. Beeld je dan in dat je op een ideale plek vertoeft, in een ideale situatie. Alles is goed, je bent ontspannen en je hebt nergens last van. Wat zou je iemand die met jouw vraag of probleem kwam, dan aanraden?

Sta je voor een lastige keuze, denk dan terug aan iets wat je onlangs heel gelukkig heeft gemaakt. Roep terug wat voor gevoel je dat gaf en geniet er even van. Bedenk dan wat het best bij dat gevoel past: keuze A of keuze B?

Methode 4: Orakels

Ook een orakel kan je in contact brengen met je innerlijke weten. Een orakel werkt namelijk alleen als het resoneert met dat wat je in jezelf al weet – al ben je je daar niet bewust van. De meeste orakels werken daarom met een of andere ceremonie. Je moet bijvoorbeeld kaarten schudden en in een waaier uitleggen, of een aantal keer werpen met munten of met een dobbelsteen.

Dat zijn allemaal manieren om je ‘uit je linkerhersenhelft’ te krijgen en je aandacht af te leiden van het normale, logische denken. Het brengt je in een andere, meditatieve staat, de staat waarin je toegang krijgt tot de bron van het diepere weten. Het antwoord dat het orakel geeft, leidt je dan naar je eigen innerlijke bron van wijsheid.

Meer over intuïtie?

Waarom we niet altijd naar onze intuïtie luisteren

Over auteur
Dit artikel is met liefde geschreven door de redacteuren van de Happinez online redactie. Benieuwd naar de gezichten achter de artikelen? Bekijk dan ook ons colofon.
Volgend artikel
15 affirmaties om je intuïtie te versterken
15 affirmaties om je intuïtie te versterken