Dit maakt de Gouden Driehoek van edelstenen zo krachtig

Dit maakt de Gouden Driehoek van edelstenen zo krachtig Dit maakt de Gouden Driehoek van edelstenen zo krachtig Dit maakt de Gouden Driehoek van edelstenen zo krachtig

Verschillende edelstenen hebben elk hun eigen energie. Je kunt stenen uitkiezen op basis van hun specifieke eigenschappen, of gewoon op gevoel, omdat je ze mooi vindt. Sommige stenen zouden elkaars werking versterken, volgens kristallenexperts. Het bekendste voorbeeld daarvan zijn de edelstenen die gezamenlijk de Gouden Driehoek vormen.

Symbolisch en spiritueel

Zowel het getal drie als de vorm van een driehoek hebben meerdere spirituele en symbolische betekenissen. Zo kennen we de heilige drie-eenheid en de drie wijzen uit het Oosten in het Christendom en wordt het getal drie in de numerologie gezien als een heilig getal. Dit komt ook terug in uitdrukkingen, zoals ‘driemaal is scheepsrecht’ en ‘al het goede komt in drievoud’. Als vorm is een driehoek, met drie gelijke zijden, erg stevig.

Onderdelen van de Gouden Driehoek

Deze edelstenen maken deel uit van de Gouden Driehoek:

Amethist

De paarskleurige amethist staat voor transformatie en verlichting en zou je eraan herinneren dat je lichaam en geest een tempel zijn waar je goed voor moet zorgen. Amethist zou je helpen negatieve patronen en relaties te doorbreken, zelfinzicht vergroten, beschermend werken en voor ontspanning zorgen.

Bergkristal

Bergkristal, doorzichtig of wit van kleur, heeft een reinigende werking, zorgt voor balans en versterkt het effect van andere kristallen, volgens kristalexperts. Deze multi-inzetbare edelsteen kun je eenvoudig programmeren voor zo’n beetje alles wat je maar wilt.

Rozenkwarts

De roze kristal van de liefde zou je hart openen, helpen bij het loslaten van emoties, vergeving, vriendelijkheid en compassie ondersteunen en voor meer liefde zorgen – voor jezelf én anderen.

Zo plaats je een Gouden Driehoek

De combinatie van amethist, bergkristal en rozenkwarts zorgt volgens kristalexperts voor een optimale flow van energie. Hierdoor zou meer harmonie ontstaan in een ruimte en tussen de mensen die de ruimte bewonen. Voor het plaatsen van een Gouden Driehoek maakt het niet uit welke vorm edelstenen je gebruikt. Zorg er wel voor dat de drie edelstenen allemaal ongeveer even groot zijn.

Begin met het reinigen en opladen van de edelstenen. Bepaal vervolgens de intentie waarmee je de Gouden Driehoek wilt programmeren. Tot slot leg je de amethist, bergkristal en rozenkwarts in de vorm van een driehoek bij elkaar. Waar en hoe je dit precies doet, is aan jou. Je kunt je hierbij laten leiden door je gevoel: je intuïtie vertelt je vanzelf wanneer het goed is. Zo kun je kiezen voor een enkele driehoek van grotere stenen, of juist voor meerdere kleine Gouden Driehoeken op verschillende plekken in huis.

Verplaats de Gouden Driehoek zo nodig en herhaal het proces van reinigen, opladen en programmeren af en toe. Zo blijft de werking optimaal.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over kristallen?

Zo gebruik je kristallen in je dagelijks leven.

Volgend artikel
Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou
Edelstenen en sterrenbeelden: deze past bij jou