Waterman? In januari kan je zelfvertrouwen een boost krijgen

Waterman? In januari kan je zelfvertrouwen een boost krijgen Waterman? In januari kan je zelfvertrouwen een boost krijgen Waterman? In januari kan je zelfvertrouwen een boost krijgen

Tot 18 januari is er een vierkant tussen Uranus (vrijheid, de massa) en Saturnus (regels, controle, autoriteit) actief. Het geeft je misschien het gevoel dat de rem erop zit. Toch daagt het je ook uit, want ‘in de beperking toont zich de meester’. Ontdek op welk gebied jij meesterschap toont door je innerlijke rebel te beteugelen.

Baas over je lichaam

Misschien heb je er wel vaker van gedroomd om baas te zijn over je lichaam, bijvoorbeeld door meer te trainen, controle te krijgen over je gewicht of je eetgewoontes. Misschien heb je even vaak gezien dat die pogingen gedoemd waren te mislukken omdat je van nature opstandig bent en een hekel hebt aan regeltjes. Waterman is een kampioen in het ‘kont tegen de krib gooien’. Morgen is er weer een dag, het enige dat nu telt is wat jij nu wilt. Met Saturnus in je eigen teken, krijg je een uitgelezen kans om meester te worden over alles wat te maken heeft met je lichaam. Of dat nu gaat om discipline bij het drinken van water (of alcohol), het dagelijks 10.000 stappen zetten, het beheersen van de meest uitdagende yoga-posities of eindelijk portiecontrole.

Bij elke slag die je wint, groeit je zelfvertrouwen

Dat wil niet zeggen dat er geen momenten zijn waarop je het moeilijk hebt. Integendeel, met het vierkant waar Uranus nu in staat, lijkt het wel alsof je steeds (opnieuw) de strijd moet aanbinden met dat duivelse en hedonistische duiveltje dat jou wil verleiden. Maar bij elke slag die je wint, groeit je zelfvertrouwen. En door elk innerlijk vechtpartijtje ervaar je hoe je in de toekomst meer controle kunt houden over je lichaam.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Deze yogavorm past bij jouw sterrenbeeld.

Volgend artikel
Vissen: januari draait voor jou om je innerlijke wereld
Vissen: januari draait voor jou om je innerlijke wereld