Vissen: januari draait voor jou om je innerlijke wereld

Vissen: januari draait voor jou om je innerlijke wereld Vissen: januari draait voor jou om je innerlijke wereld Vissen: januari draait voor jou om je innerlijke wereld

Tot 18 januari is er een vierkant tussen Uranus (vrijheid, de massa) en Saturnus (regels, controle, autoriteit) actief. Het geeft je misschien het gevoel dat de rem erop zit. Toch daagt het je ook uit, want ‘in de beperking toont zich de meester’. Ontdek op welk gebied jij meesterschap toont door je innerlijke rebel te beteugelen.

Spirituele missie

Als Vissen heb je wel vaker het gevoel dat jouw missie en opdracht in dit leven vooral een spirituele is. In januari geldt dat meer nog dan anders. Saturnus vraagt jou om in afzondering en stilte meester te worden over je binnenwereld. Mediteren in je eentje. Afstand nemen. De eenzaamheid of de natuur opzoeken en voelen dat je daar sterker van wordt, meer in contact komen met jezelf.

Jezelf spiritueel voeden

Misschien is voor jou de lockdown zelfs een goed excuus om even niet mee te hoeven doen met de dolgedraaide buitenwereld. Maar wil je echt slagen bij deze opdracht, dan is het belangrijk dat je de digitale wereld buiten houdt. Beperk de tijd waarin je mobiel aanstaat, zet notificaties uit. Vrienden vervelen zich en hebben met zijn allen besloten dat ze jou met berichtjes en onzin gaan bestoken. Terwijl je duidelijk voelt dat dit niet goed voor je is, kost het je toch veel moeite om niet te reageren. Je vindt het zo lastig om anderen teleur te stellen, contact te verliezen. Misschien heeft iemand hulp nodig en dan ben je er niet… Maar klopt dat? Ze kunnen vast wel even zonder jou. Jij moet nu op de eerste plaats jezelf spiritueel voeden. Door contempleren en mediteren. Spiritueel meesterschap bereiken.


Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit zegt je sterrenbeeld over je vriendschappen.

Volgend artikel
Met dit nieuwe maan ritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven
Met dit nieuwe maan ritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven