Welke yogavorm past bij jouw sterrenbeeld?

Welke yogavorm past bij jouw sterrenbeeld? Welke yogavorm past bij jouw sterrenbeeld? Welke yogavorm past bij jouw sterrenbeeld?

Vind je het lastig om te kiezen tussen al die verschillende vormen van yoga? Kies bij je volgende bezoek aan de yogastudio eens niet op gevoel, maar laat je inspireren door je sterrenbeeld. Deze yogastijl is geknipt voor jouw sterrenbeeld. 

Ram – Hot yoga

De Ram beschikt over natuurlijke leiderschapskwaliteiten, zit vol energie en is altijd wel in voor een uitdaging. Flink zweten bij het uitvoeren van de asana’s tijdens een les hot yoga – in een tot 40 graden verwarmde ruimte – past perfect bij dit vuurteken.

Stier – Hatha yoga

Het aardeteken Stier komt soms wat langzaam op gang, maar is eenmaal op dreef niet bang om hard te werken. Hatha yoga is een matig intense vorm van yoga, waarbij je met bewuste bewegingen werkt aan het in balans brengen van je lichaam, geest en energie.

Tweelingen – Yoga in de buitenlucht

Als Tweelingen ben je avontuurlijk en veranderlijk ingesteld. Doe het eens helemaal anders, en rol je yogamatje uit in de buitenlucht. Kies zelf of je behoefte hebt aan een rustige flow of juist een wat meer intensieve serie. De frisse lucht zorgt hoe dan ook voor een geheel nieuwe yogaervaring.

Online training Ayurveda

  • Ontdek de leefstijl die bij jou past
  • 7 lessen met wijsheden uit deze eeuwenoude gezondheidsleer
  • Cadeau: koperen tongschraper

Kreeft – SUP-yoga

Bij SUP-yoga ga je met een stand-up paddleboard het water op en voer je daar de asana’s uit. Omdat je een minder solide ondergrond hebt, is SUP-yoga een spannende oefening in balans. Het risico bestaat natuurlijk dat je je evenwicht verliest en een nat pak haalt – maar als waterteken vind je dat vast niet onoverkomelijk.

Leeuw – Kundalini

Leeuwen zijn vurig en loyaal en vibreren graag op een hogere frequentie. Kundalini yoga draait om het vrij laten komen van vastzittende energie door een mix van ademhalingstechnieken, het zingen van mantra’s en meditatie.

Maagd – Yin yoga

De Maagd is betrouwbaar, goed georganiseerd en praktisch ingesteld. Bij yin yoga worden de poses wat langer vastgehouden. Dit helpt je om fysiek en geestelijk tot rust te komen en zorgt voor nieuwe focus.

Weegschaal – Sivananda yoga

Dit sterrenbeeld zoekt naar balans en kalmte in het leven. Bij Sivananda yoga ligt de nadruk op je gezondheid en welzijn. Het is een holistische yogastijl waarbij inspanning en ontspanning worden afgewisseld.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen
  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen
  • En nog veel meer

 Schorpioen – Vinyasa Flow yoga

Schorpioenen zoeken naar intense verbindingen, en dat is precies wat Vinyasa Flow ook doet. Verschillende houdingen volgen elkaar op in een vloeiende reeks. Je brengt je bewustzijn naar alle delen van het lichaam terwijl lijf, ademhaling en geest voortdurend met elkaar in verbinding staan.

Boogschutter – Power yoga

Mag het voor jou als krachtige Boogschutter wel een tikkeltje moeilijker of zwaarder? Power yoga geeft je net dat extra zetje. Deze yogastijl is zeer fysiek en geef je lichaam een stevige workout, terwijl je werkt aan flexibiliteit en kracht.

Steenbok – Iyengar yoga

Bij Iyengar yoga worden veel hulpmiddelen gebruikt, zoals riemen en blokken. Deze helpen je om de houdingen zo goed mogelijk uit te voeren, zonder dat je je daarbij al te veel hoeft in te spannen. Heel fijn voor de Steenbok, die houdt van structuur en graag gefocust aan haar doelen werkt.

Waterman – Jivamukti yoga

De Waterman houdt van vrijheid, anders-dan-anders ervaringen en draagt graag bij aan een betere wereld. Jivamukti is fysiek behoorlijk uitdagend en is gebaseerd op onder andere spirituele toewijding, muziek, meditatie en geweldloosheid.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Vissen – Restorative yoga

Vissen zijn verzorgende, zachtaardige types. Restorative yoga helpt je om lichamelijk en geestelijk te herstellen. Je houdt elke yogahouding zo’n 5 tot 10 minuten aan en brengt daarmee je lijf en geest tot ontspanning. Net als bij Iyengar yoga, waarop deze stijl gebaseerd is, maak je gebruik van hulpmiddelen. Zo ondersteun je je lichaam en kom je compleet tot rust. 

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over yoga?

Zo brengt yoga meer verbinding.

Volgend artikel
Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld
Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld