Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld

Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld Chinese Haan? Zo combineert het met je sterrenbeeld

Lijken je westerse en Chinese teken op elkaar of verschillen ze erg? En in welk teken herken je jezelf het meest? De westerse en Chinese astrologie belichten beide een deel van je karakter. In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie combineert Erika Sauer de types. In dit artikel lees je over de combinatietekens van de Haan. Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Haan

Ram-Hanen gaan geen gevecht uit de weg. Deze mensen zorgen voor opschudding en zijn het zelden ergens mee eens. Ram-Hanen klimmen in hun werk zo snel mogelijk op naar een steeds hogere positie en daarbij is vleierij uit den boze. In de liefde barsten ze uit hun voegen van passie. Daarmee verleiden ze bij de vleet, maar hun partners moeten een ruzie niet schuwen. Ram-Haan is op zijn best als hij ergens voor mag strijden, dit type wint de oorlog.

Stier-Haan

Rustig en sympathiek werken ze zich een weg naar de top. Stier-Hanen hebben de gunfactor. Ze zijn getalenteerd en prettig in de omgang, houden van stabiliteit en zijn goed met geld. In de liefde hebben deze mensen de neiging trouw af te dwingen. Ze willen hun partner het liefst bezitten en steken hun jaloezie niet onder stoelen en banken, maar dat doet niets af aan hun liefdevolle inborst. Thuis maken de zorgzame Stier-Hanen het knus en gezellig.

Tweelingen-Haan

Een bruisend vat vol ideeën is Tweelingen-Haan. Deze mensen zijn breed geïnteresseerd en praten makkelijk en gepassioneerd over hetgeen ze op dat moment bezighoudt. Tweelingen-Hanen beginnen vol energie aan nieuwe projecten, maar maken ze zelden af. Toch zijn ze alleen om hun geniale ideeën al een aanwinst voor ieder bedrijf. In de liefde zijn ze op zoek naar een partner die een gelijke is van henzelf qua geestelijke flexibiliteit en levensenergie.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Kreeft-Haan

Kreeft-Haan is zeer getalenteerd, maar loopt daar niet mee te koop. Als mensen zelf niet ontdekken wat Kreeft-Haan waard is, hebben ze dikke pech, vindt dit type. Als Kreeft-Hanen niet krijgen wat ze vinden dat ze verdienen, kunnen ze koel uit de hoek komen. Anderzijds houden deze trotse types niet van mensen die teveel aandacht van hen vragen. Kreeft-Haan wil zich best verbinden, maar alleen aan iemand die hem écht ziet en waardeert voor wie hij is: een liefdevol mens, een warm bad.

Leeuw-Haan

Vleesgeworden trots; dat is Leeuw-Haan. Deze sociale mensen lijken op het eerste gezicht afstandelijker dan ze zijn. Ze zijn niet arrogant, maar worden wel graag uiterst respectvol bejegend. Leeuw-Hanen weten wat hard werken is en belanden het liefst linea recta op een leidinggevende positie. In de liefde ligt de lat ook hoog, soms iets te hoog. Maar als ze dat na verloop van tijd inzien, druisen ze hoopvol de armen van een bereikbaarder geliefde in.

Maagd-Haan

Voor geld en kunst heeft Maagd-Haan een neus. In welke sector ze ook werkzaam zijn, deze estheten zijn op hun best met financiën onder hun hoede. Maagd-Hanen geven nooit iets uit voor ze zeker weten dat ze hun geld kunnen vermeerderen. Deze mensen zijn verstandelijk en dat kan in de liefde belemmerend werken. Maagd-Hanen analyseren het liefst alles en om hun ratio een beetje te laten ontdooien, moet je erg dichtbij deze begaafde types staan.


Weegschaal-Haan

Diplomatie is het grote talent van Weegschaal-Haan. Deze lieverds beschikken over een buitengewone sociale souplesse. Ze bruisen van de creatieve ideeën, maar kunnen die niet goed aan de man brengen. Waar dat aan ligt? Ze cijferen zichzelf – vaak onbewust – weg om het evenwicht en de goede vrede te bewaren. Zonde, want ze zijn tot veel in staat. In liefdesrelaties worden ze door velen begeerd om hun schoonheid en frisse uitstraling.

Schorpioen-Haan

Schorpioen-Haan is een carrièretijger die overal warm onthaald wordt. Eerlijkheid duurt het langst is het devies van deze mensen en als ze enige valsheid ontdekken, zijn ze des duivels. Hartstochtelijk zijn ze niet alleen in hun werk, maar ook in de liefde. Ze zoeken naar de perfecte partner en als ze die gevonden hebben, zijn ze eeuwig trouw en storten ze zich vol overgave in een levenslange verbintenis.

Boogschutter-Haan

Ontdekkingsreizigers zijn Boogschutter-Hanen. Deze mensen worden gedreven door hun nieuwsgierigheid en avontuurlijke instelling. Ze zijn niet bang om risico’s te nemen, want ze vertrouwen in hun eigen kunnen om eventuele problemen moeiteloos op te lossen. De wilskrachtige Boogschutter-Haan houdt ook in de liefde van afwisseling. Ze zijn charmant en open en willen zich best binden, maar maken dan wel de dienst uit.

Steenbok-Haan

Vooruitstrevend, hardwerkend, ambitieus en stabiel; dat zijn Steenbok-Hanen. Ze gaan met een bloedvaart vooruit in het leven en al hun acties zijn doordacht en uiterst nauwkeurig afgewogen. Steenbok-Hanen zijn gesloten types die alles het liefst met en in zichzelf oplossen. In de liefde zijn ze begripvol en zorgzaam, maar het duurt lang voordat ze zich in een liefdesavontuur storten. Onvoorspelbare zaken als de liefde zijn niet favoriet voor Steenbok-Haan.

Waterman-Haan

Eigengereid en gepassioneerd is Waterman-Haan. Het zijn deskundige mensen die hun kennis gráág aan de grote klok hangen. Ze hebben een heldere, stevig onderbouwde mening waar iedereen het volgens hen mee eens zou moeten zijn. In de liefde zijn het zoekers die in ware en eeuwige liefde geloven, maar de tijd nemen om die te vinden. In relaties zijn ze hoffelijk, liefdevol en behoorlijk temperamentvol. Een partner die niet bang is voor vlam in de pan is een must.

Vissen-Haan

Vissen-Hanen zijn rationele dromers. Net als de andere Hanen zijn het harde werkers, maar ze beschikken over meer geduld, tact, gevoel en charme. Zelfs in de meest penibele situaties blijven ze beheerst. Vissen-Hanen zijn duidelijk en eerlijk en met die eigenschappen daarmee wat ze willen bereiken. In de liefde dromen ze over een perfecte partner die hen een sprookjesachtig huwelijk bezorgd. Een partner die hun zachte kant ziet en waardeert, komt het dichts in de buurt van deze fantasie.

Meer lezen?

Hier vind je alle andere Chinese tekens in combinatie met de westerse sterrenbeelden.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou