Is jouw sterrenbeeld een kardinaal, vast of beweeglijk teken?

Is jouw sterrenbeeld een kardinaal, vast of beweeglijk teken? Is jouw sterrenbeeld een kardinaal, vast of beweeglijk teken? Is jouw sterrenbeeld een kardinaal, vast of beweeglijk teken?

Ben jij een water-, of een vuurteken? In de astrologie worden alle twaalf de sterrenbeelden onderverdeeld in een van de vier elementen: vuur, aarde, lucht en water. Maar wist je dat er daarnaast nóg een niveau is waarop de tekens worden ingedeeld? Ontdek hier of jouw zonneteken een kardinaal, vast of beweeglijk teken is. 

Misschien heb je er wel eens van gehoord of is het compleet nieuw voor je. Naast dat je teken binnen een element valt is deze ook onder te verdelen in een kardinaal, vast of beweeglijk teken. Deze onderverdeling wordt gelinkt aan de jaargetijden, en karakteriseert bepaalde eigenschappen van het teken. Daarnaast zit er van ieder element (vuur, water, lucht en aarde) een teken binnen deze categorie, wat zorgt voor een prachtige balans van krachten en eigenschappen.

Het leren kennen van je zonneteken op dit niveau geeft je (nog) meer inzicht en know-how over je karakteristieke persoonlijkheid.

Kardinale tekens

Kardinale tekens (ook wel hoofdtekens genoemd) staan voor verandering en zijn goed in het starten van iets nieuws. Op die manier sluit ieder kardinale teken aan op het begin van een nieuw seizoen. Ram staat bijvoorbeeld voor de lente, Kreeft is een zomers teken, Weegschaal staat symbool voor de herfst en Steenbok, past uiteraard bij de winter. Daarnaast zijn deze hoofdtekens vaak geboren leiders, initiatiefnemers en echte ondernemers.

Vaste tekens

Een vast teken is het teken waarin de zon ‘vast’ in het seizoen staat. Dit betekent eigenlijk dat dit teken op het hoogste punt in het seizoen staat. Logischerwijs hebben we het dan over de tekens: Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman. Karakteristieke eigenschappen van deze vaste sterrenbeelden zijn dan ook: vastberadenheid en stabiliteit. Als zij ergens voor gaan zullen ze niet zomaar opgeven. Ook stralen zij een bepaalde rust uit en zijn ze soms misschien zelfs een beetje koppig. Zoals de term vast al doet vermoeden houden deze tekens over het algemeen niet van veranderingen.


Beweeglijke tekens

Dan zijn er nog de vier tekens Tweelingen, Maagd, Boogschutter en Vissen, die passen tussen de seizoenen in. Dit geeft meteen al aan dat dit de meest flexibele ofwel beweeglijke tekens in de dierenriem zijn. Het zijn de sterrenbeelden die makkelijk meeveranderen, maar daardoor vaak juist moeite hebben om iets af te maken of zich op een ding te richten. Eigenlijk hebben ze overal interesse in en gaan graag met de stroom mee.

Beeld: fotografie door Peggy Janssen, styling door José Spaans

Wil je meer weten over je sterrenbeeld?

Met dit sterrenbeeld match jij in de liefde.

Volgend artikel
Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis
Astrologie: de twaalf tekens tijdens de corona-crisis