Nieuwe maan in Waterman: het is tijd voor verandering

Nieuwe maan in Waterman: het is tijd voor verandering Nieuwe maan in Waterman: het is tijd voor verandering Nieuwe maan in Waterman: het is tijd voor verandering

Op dinsdag 1 februari staat er om 06.45 uur een nieuwe maan aan de hemel in het teken Waterman. Alhoewel we dit hemellichaam niet kunnen zien, voelen we haar energie des te meer. Het is namelijk hét moment dat de hemel openstaat om jouw wensen en dromen te ontvangen. 

Nieuwe maan in Waterman

Een echte Waterman is een social butterfly en is over het algemeen een goede vriend. Een Waterman vindt het fijn om helemaal zichzelf te kunnen zijn en hecht er weinig waarde aan wat anderen daar van vinden. Het is een mooi moment om eens stil te staan bij je eigen kunnen. Wat maakt jouw uniek en waar mag je (dus) trots op zijn?

Een Waterman is daarnaast op zijn best wanneer er verandering mogelijk is. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor de maatschappij, de mensheid in zijn algemeen. Dit luchtteken staat voor vrijheid, verandering en een nieuw begin. Daarom is de nieuwe maan het perfecte moment om daar iets mee te doen. De tijd van plannen bedenken, dagdromen en doelen stellen is voorbij. Het is tijd om je doelen om te zetten in actie. Ga ervoor!

Chinees nieuwjaar

Zowel het teken Waterman als de nieuwe maan zullen je hierin begeleiden. De nieuwe maan staat namelijk voor het begin van een nieuwe cyclus. De invloed van deze nieuwe maan zal zelfs nog iets krachtiger zijn door de start van het Chinese nieuwjaar.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Een ander -niet te onderschatten- punt van aandacht is dat Mercurius tijdens deze nieuwe maan nog tot en met 3 februari in retrograde is. Wees dus lichtelijk op je hoede, als het neerkomt op het uitvoeren van je plannen.


De invloed van Saturnus

Dacht je dat we er waren met het retrograde lopen van Mercurius? Dan hebben we nog een verrassing voor je. Tijdens de nieuwe maan in Waterman is ook de invloed van Saturnus goed voelbaar. Dit komt omdat deze planeet dichtbij de maan in het teken Waterman staat.

De invloed van Saturnus kan aanvoelen als een zware energie, maar dit gaat gepaard met goede bedoelingen. Saturnus wil ons laten zien dat we verantwoordelijkheid moeten nemen voor onze acties én dat we kunnen groeien en onze successen mogen vieren. Dit is het moment om vol te houden en toe te werken naar het (droom)leven dat bij je past. En fijn om te weten: Saturnus is er om je daar bij te begeleiden.

Jupiter en Uranus

Last but not least is er nog de harmonieuze wisselwerking tussen de planeten Jupiter en Uranus die ook graag een duit in het zakje doen tijdens de nieuwe maan in Waterman. Uranus is de natuurlijke leider van Waterman, wat hoop en vertrouwen creëert om oude beperkende gedachten los te laten en ruimte te maken voor een meer positieve mindset. Niet alleen tijdens de nieuwe maan maar gedurende de hele maand februari zal deze positieve energie voelbaar zijn.

Meer lezen over de nieuwe maan?

Met dit maanritueel nodig je nieuwe dingen uit in je leven.

Volgend artikel
Dit is jouw Chinese horoscoop voor 2023
Dit is jouw Chinese horoscoop voor 2023