Dit is jouw Chinese horoscoop voor 2023

Dit is jouw Chinese horoscoop voor 2023 Dit is jouw Chinese horoscoop voor 2023 Dit is jouw Chinese horoscoop voor 2023

Op 22 januari 2023 is het Chinees nieuwjaar. Volgens de Chinese horoscoop luiden we daarmee het jaar van het konijn in. Het waterkonijn, om precies te zijn. Dit is wat dit jaar voor jou in petto heeft, ook als je zelf een andere Chinese horoscoop hebt. 

Chinese horoscoop 2023

Waar wij in de westerse samenleving het nieuwe jaar baseren op de zonnewende rond de aarde, is het Chinese nieuwjaar gebaseerd op de stand van de maan. De maan speelt een grote rol bij de duiding van de kalender: op de dag dat de nieuwe maan het dichtst bij de lente staat, start het Chinese nieuwjaar.

Elk nieuwjaar op de Chinese kalender wordt gelinkt aan een teken in de Chinese dierenriem. Deze twaalf tekens zijn rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken. Dit jaar staat in het teken van het konijn. Dit zijn mensen die (plusminus) in de jaren 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011 zijn geboren. Alle kinderen die dit jaar (2023) worden geboren, behoren ook tot het teken konijn.

Het jaar waarin je geboren bent zegt iets over jouw persoonlijkheid. Dit jaardier kun je zien als jouw Chinese sterrenbeeld. Weet jij al wat jouw jaardier is? Bereken het hier!

Nieuw: Happinez Agenda 2024

  • Personaliseer je eigen omslag

  • Indeling per week

  • Jaarkalender

  • Agenda en inspirerende Astrologie Journal ineen

Dit betekent het jaar van het konijn voor jou

Na het bewogen jaar van de tijger breekt nu het jaar van het konijn aan. En niet zomaar één, maar het jaar van het waterkonijn. Hoewel eens in de twaalf jaar een konijnjaar aanbreekt, vindt het jaar van het waterkonijn maar eens in de zestig jaar plaats. Om te voorspellen wat voor jaar het wordt, wordt dus niet alleen gekeken naar het bijbehorende dier (of teken), maar ook het element. Dit kunnen er vijf zijn: metaal, water, hout, vuur en aarde.

Dit belooft een harmonieus, vredig jaar te worden. 2023 bevat momenten van geluk en onverwachte kansen. Daarom is het belangrijk om dit jaar open te staan voor nieuwe ervaringen. Neem risico’s en wijk af van je vertrouwde, veilige pad. Hoewel dat misschien klinkt alsof het een jaar vol verandering en spanning gaat worden, draait het jaar van het konijn juist ook om een geduldige houding. Vertrouw erop dat alles goedkomt en leun achterover als je voelt dat dat het juiste is. Maar als je het idee hebt dat je in actie moet komen, dan is dat waarschijnlijk ook zo. En onthoud: het konijn is misschien het sterkste dier, maar hij is wel heel snel én charmant. Dit pluizige dier ziet er lief uit, maar weet wanneer hij moet stampen of bijten.

Het waterelement zal 2023 op eigen wijze beïnvloeden. Het maakt ons gevoeliger voor invloeden van buitenaf. We voelen aan wat er om ons heen gebeurt en kunnen uitstekend handelen naar ons instinct. Ook staan water-jaren erom bekend dat ze veranderingen in de politiek met zich mee kunnen brengen.

Volgend artikel
De vijf Chinese elementen: wat is jouw overheersende kracht?
De vijf Chinese elementen: wat is jouw overheersende kracht?