De vijf Chinese elementen: wat is jouw overheersende kracht?

De vijf Chinese elementen: wat is jouw overheersende kracht? De vijf Chinese elementen: wat is jouw overheersende kracht? De vijf Chinese elementen: wat is jouw overheersende kracht?

Ken je je Chinese sterrenbeeld? En het element dat bij je geboortejaar hoort? Ze vormen een krachtige aanvulling op het inzicht in je persoonlijkheid en drijfveren.

De Chinese astrologie kent net als de westerse, twaalf sterrenbeelden. Deze zijn niet per maand, maar per jaar bepaald. Herken je je in je Chinese sterrenbeeld? Of juist helemaal niet? Het element dat bij je geboortejaar hoort, biedt verheldering.

Vijf elementen

Water, lucht, aarde en vuur zijn de vier elementen uit de westerse astrologie. De overheersende elementen in je horoscoop geven veel prijs over de energie die je uitstraalt. In het geval van water zijn emotie en inlevingsvermogen je drijvende eigenschappen, in het geval van vuur zijn dat passie en besluitvaardigheid. Handig om te weten, zeker als je ergens mee worstelt of de reactie van anderen op jou niet kunt plaatsen. De Chinese astrologie kent ook elementen. Geen vier, maar vijf: water, vuur, metaal, hout en aarde.

Dubbel element

Chinese sterrenbeelden horen net als westerse bij een element. Zo hoort de Draak bij hout, de Haan bij metaal en de Os bij water. Afhankelijk van het jaar waarin je geboren bent, hoort daar nog een element bij. Een in oktober 1988 geboren Draak (hout) is een aarde-Draak. Een in december 1956 geboren Aap (metaal) is een vuur-Aap. Neem als uitgangspunt het element dat hoort bij je Chinese sterrenbeeld en lees welk effect het element van je geboortejaar daarop heeft. In de Chinese astrologie versterken of domineren de elementen elkaar. Twee dezelfde elementen beïnvloeden elkaars eigenschappen niet. Ontdek wat jouw krachtigste element is.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Hout: Tijger, Konijn en Draak

Tijger, Konijn en Draak zijn hout-sterrenbeelden. Het element hout staat voor creativiteit, toegankelijkheid en levenslust. Samenwerken staat bij het element hout hoog in het vaandel. De hout-eigenschappen worden door water versterkt en overschaduwd door metaal. Ben je een Konijn (hout) geboren in een metaal-jaar? Metaal domineert hout. Lees verder onder het kopje metaal.


Vuur: Slang, Paard en Geit

Slang, Paard en Geit zijn vuur-sterrenbeelden. Vuur als element betekent een zelfverzekerd karakter, enthousiasme en besluitvaardigheid. Deze eigenschappen worden versterkt door hout en overschaduwd door water. Ben je een Slang (vuur) geboren in een water-jaar? Water domineert vuur. Lees verder onder het kopje water.

Aarde: geen sterrenbeelden

Bij het element aarde horen geen tekens, maar je kunt wel in een aarde-jaar geboren zijn. Aarde staat voor discipline, trouw en een onderzoekend karakter. Het element wordt versterkt door vuur en gedomineerd door hout. Ben je een Draak (hout) geboren in een aarde-jaar? Hout domineert aarde. Lees verder onder het kopje hout.

Metaal: Aap, Haan en Hond

Aap, Haan en Hond zijn metaal-sterrenbeelden. Dit element staat voor onafhankelijkheid, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht. Metaal wordt versterkt door aarde en overschaduwd door vuur. Ben je een Haan geboren in een vuur-jaar? Vuur domineert metaal. Lees verder onder het kopje vuur.

Water: Varken, Rat en Os

Varken, Rat en Os zijn water-sterrenbeelden. Dit element staat voor alertheid, sociale souplesse en inlevingsvermogen. Deze eigenschappen worden versterkt door metaal en overschaduwd door aarde. Ben je een Rat geboren in een aarde-jaar? Aarde domineert water. Lees verder onder het kopje aarde.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over sterrenbeelden?

Dit zijn de minder goede karaktertrekjes van jouw sterrenbeeld.

Volgend artikel
Boogschutter: november kan een bijzondere maand worden
Boogschutter: november kan een bijzondere maand worden