Op 12 augustus is het volle maan

Op 12 augustus is het volle maan Op 12 augustus is het volle maan Op 12 augustus is het volle maan

Op 12 augustus 2022 om 3:35 uur is het weer volle maan. Dit keer staat de maan in Waterman. Recht daartegenover staat de zon in het teken Leeuw. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle (super)maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

Volle maan augustus 2022

De volle maan van 12 augustus 2022 staat in het teken Waterman. Waterman brengt graag mensen samen om te werken aan een gezamenlijk doel. Dit is een goed moment om na te denken over wat de mensen om je heen voor jou betekenen. Met welke groep(en) werk jij naar een gezamenlijk doel? Delen de mensen om je heen jouw visie? Ook is dit een mooi moment om na te denken over hoe en wat jij bijdraagt aan jouw gemeenschap.

Lees ook: wat zijn de maanstanden in 2022? Ontdek het hier

Door de invloed van het teken Waterman kun je je vrij voelen, alsof dit hét moment is om iets nieuws te starten. Doe dat geheel in Waterman-stijl door je te focussen op wat goed is voor jou én jouw gemeenschap, niet alleen voor jou. Waterman is een verbindend teken met het vermogen om innovatief te zijn. Out of the box denken is niets bijzonders voor de Waterman. Het is de uitvinder en de wereldverbeteraar van de dierenriem. Hoewel hij soms wat koeltjes of afstandelijk over kan komen, is niets minder waar. Dít is de invloed die de wereld nodig heeft om echte, goede verandering in gang te zetten. Waterman kan voor ieder probleem een oplossing vinden, zelfs als oplossing A, B en C niet toereikend zijn gebleken. Dan start je toch gewoon met oplossing D?

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Rebels kantje

Naast verbindend en innovatief kan de Waterman ook een rebels kantje hebben. Soms is dat nodig om verandering in gang te zetten, maar soms is het puur om anderen in de weg te zitten. Daar kun je rondom de volle maan van augustus 2022 last van hebben. Of misschien heb jij er zelf niet zo’n last van, maar besluiten de mensen om je heen zich even van hun rebelse kant te laten zien. Wees je hiervan bewust. Laat dit je echter niet tegenhouden om je uit te spreken over de dingen waar jij in gelooft. Het is goed om dit met anderen te delen, zodat je weet dat je er niet alleen voor staat.

Let wel: dit is niet het moment om jezelf heel veel verplichtingen op te leggen. De dagen rondom de volle maan zijn vaak al onrustig, emotioneel en vermoeiend genoeg. We hebben immers te maken met dat spanningsveld tussen Waterman (het teken waarin de maan staat) en Leeuw (het teken waarin de zon staat). De zon, in het stralende teken Leeuw, stimuleert je om te kijken naar hoe jij jezelf meer op de voorgrond kunt zetten. Waar ben jij nou echt goed in? Welke talenten kun je de buitenwereld niet langer onthouden? Waar Leeuw focust op ‘wat wil ik?’, focust Waterman op ‘wat willen wij?’. Het is aan jou om daar een mooie balans in te vinden. Een balans waar jij én de mensen om je heen zich goed bij voelen.

Lees ook: zo gebruik je de kracht van de volle maan

Wil jij je horoscoop in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt
Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt