Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt

Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in augustus van de planeten mag verwachten.

Saturnus en Uranus botsen opnieuw

In januari moesten we dealen met het verlangen naar vrijheid in ons (Uranus), dat botst met regeltjes, autoriteiten en de wet (Saturnus). Op 14 augustus begint opnieuw zo’n episode die dit keer zelfs duurt tot 22 augustus. Wordt dat een volgende lockdown? Het zou kunnen. In elk geval zullen we een herhaling zien van het gevoel waarvan tijdens een lockdown sprake is. Geluiden die alles bij het oude willen laten (Saturnus) botsen met de geluiden van vernieuwing (Uranus), en omdat Uranus in het conservatieve teken Stier staat en Saturnus in het revolutionaire teken Waterman, is ook nog eens heel erg onduidelijk wat de beste richting is. Mocht het een troost zijn: als dit aspect op 22 november is afgelopen, komt het de eerste 10 tot 15 jaar niet meer langs.

Uranus breekt los

Van 22 tot 25 augustus gaat Uranus van richting veranderen. Daardoor lijkt het alsof hij een tijdje stilstaat op een plek. Hij richt al zijn energie op één punt in het teken Stier. Mensen die door dat punt worden aangeraakt (niet alleen Stieren, maar Stieren misschien iets vaker dan anderen), kunnen een intense drang voelen om los te breken, om alle schepen achter zich te verbranden, om de vrijheid te voelen. Een manier waarop Uranus in Stier die vrijheid kan vinden is door een primitiever en eenvoudiger leven. Zoals vroeger de boeren deden. Bijna alles wat ze nodig hadden, kwam van hun eigen land. Daarin kun je inspiratie vinden als je behoefte hebt aan meer vrijheid. Hoe zou jij jezelf als individu kunnen losmaken van de grote systemen, de machtige structuren? Voor de een is dat een paar zonnepanelen, de ander gaat misschien naar een warm land, wonen in een hutje op het strand.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Je horoscoop voor augustus is er!
Je horoscoop voor augustus is er!