Grote planeethoroscoop voor 2022

Benieuwd wat de planeten dit jaar voor je in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees snel verder en ontdek wat je van de planeten mag verwachten.

Deel met vrienden:

Januari: Jupiter in Vissen

Net voor Oud en Nieuw is Jupiter het teken Vissen binnengetreden, waar hij tot 10 mei zal verblijven. Vroeger, voordat de moderne planeten Uranus, Neptunus, Pluto en Chiron waren ontdekt, hoorde Jupiter bij Vissen, dus in dat teken voelt deze gelukplaneet zich thuis. Jupiter in Vissen is een prachtige energie die gevoelens van vergeving en empathie versterkt. We strijken de hand over het hart. In zo’n periode is er meer liefde en begrip voor anderen die het moeilijk hebben, meer bereidheid om offers te brengen voor onze naasten. Wil je weten wat de planeten in januari nog meer in petto hebben? Lees dan verder in de planeethoroscoop voor januari 2022.

Planeten op jouw levenspad

Wist je dat de planeetstanden op het moment van jouw geboorte meer kunnen onthullen over jouw levensloop? Zo’n geboortehoroscoop is vrijwel uniek en kan daarom meer vertellen over hoe iemand zich gaat ontwikkelen. Bereken jouw eigen geboortehoroscoop en kom erachter wat de planeten jou kunnen vertellen.

 

Februari: Mars, Jupiter en Uranus werken samen als dynamisch trio

De planeet van de assertieve energie (Mars), de planeet van ongeremde groei en optimisme (Jupiter) en de planeet van rebellie en vrijheid (Uranus) werken op een enthousiaste en positieve manier samen van 4 tot 9 februari. Je kunt je voorstellen dat dit goed nieuws is. De stemming kan in positieve zin omslaan. Het regent goed nieuws en we hebben zin om er tegenaan te gaan. Dit kunnen we ervaren als een feestelijke periode, waarin we de energie hebben om projecten groots aan te pakken en te denken in grote oplossingen. Benieuwd wat je in februari nog meer van de planeten mag verwachten? Lees dan verder in de planeethoroscoop voor februari 2022.

Planeet van hartstocht en strijdlust: wat zegt Mars in jouw horoscoop?

Mars is een fascinerende planeet omdat die vertelt waar jouw stootkracht en levensenergie zich bevinden. Bereken hier in welk teken Mars staat in jouw geboortehoroscoop en ontdek de invloed van Mars op jou.

Maart: Juno en Chiron in liefde

De maand begint met een aangenaam aspect tussen twee magische planeten, Juno (in Waterman) en Chiron in Ram. Het is actief tot en met 8 maart (en zette in op 20 februari). Chiron is de planeet van pijn die geheeld wil worden, maar ook de planeet van liefde, van de Assepoester in ons die wakker wordt gekust door een mooie en rijke prins. Lees verder in de planeethoroscoop voor maart 2022.

Chiron: de planeet van helen en confrontatie

Chiron staat voor wat bij jou geheeld moet worden en waarmee je uiteindelijk anderen kunt helen. Chiron is de planeet van uitdagingen, en van de manier waarop je daarmee omgaat. Op welk front je wordt uitgedaagd, hangt af van het sterrenbeeld waar Chiron in staat. Geen idee? Ontdek het hier.

April

De hele maand, van 1 tot 30 april, kruipt de hoopvolle en positieve planeet Jupiter dicht tegen de spirituele planeet Neptunus aan, beide in het teken Vissen. Dat is een uiterst spirituele en wijze stand die ons kan helpen om dingen in een breder, spiritueel besef te zien en met meer liefde naar elkaar te kijken. Hoe die liefde zich in april manifesteert? Dat lees je in de planeethoroscoop voor april 2022.

De planeet van de liefde

Venus is de planeet van de romantiek en de liefde, en kan je daarom inzicht geven in de manier waarop je liefhebt. Benieuwd? Lees hier meer over liefdesplaneet Venus.

Mei: Mars en Uranus doen hun best

Terwijl we in maart nog te maken kregen met een spannende confrontatie tussen Mars en Uranus, gaan deze energieke planeten tussen 1 en 8 mei voor de samenwerking. Dat geeft een overwegend positief beeld, al is er opnieuw sprake van onrust en hier en daar een verrassing. Maar nu gaat het vaker om leuke verrassingen. We kunnen onze daadkracht gebruiken om tot meer samenwerking en tolerantie te komen, zonder dat we voortdurend worden afgeleid. Lees meer over de planeten in de maand mei, in de planeethoroscoop voor mei 2022.

Planeet van radicale verandering

Radicale verandering, ontdekking, individualiteit en revolutie; dat is in de astrologie de betekenis van de planeet Uranus. Wanneer de zevende planeet in ons zonnestelsel onze horoscoop doorkruist – en dat gebeurt eens in de zeven jaar – kan dat zorgen voor ingrijpende gebeurtenissen in iemands (liefdes)leven. Maak jij op dit moment een ingrijpende verandering door? Misschien doorkruist de planeet Uranus jouw pad.

Juni: let op je karma

De maand begint (rond 4 tot 6 juni) met een keerpunt van de bedachtzame en gedisciplineerde planeet Saturnus. Hij maakt een pas op de plaats en dat luidt meestal een aantal dagen in waarin jij het gevoel kunt hebben dat je blijft steken in iets. Ground hog day. Je had verwacht dat je zo langzamerhand wel klaar zou zijn, maar nee, je project komt terug en je moet er nog een keer naar kijken. Dat voelt alsof je ongeveer opnieuw moet beginnen. Wat Saturnus en Neptunus nog meer in petto hebben voor deze maand, lees je in de planeethoroscoop voor juni 2022.

Saturnus: waarin rem jij jezelf af?

Vind je het moeilijk om je emoties te uiten? Durf je geen nieuwe relaties aan te gaan? Ben je erg verlegen? Onzeker dat je niet voldoende weet? De planeet Saturnus representeert die kritische stem waardoor je jezelf (onbewust) afremt. Niet altijd fijn om naar te kijken, maar als je het aandurft kan het waardevol zijn om te onderzoeken waar Saturnus zich in jouw geboortehoroscoop bevindt. 

Juli: Pluto en Mars maken je intens boos

De eerste dagen van de zomermaand hebben we met zijn allen last van een kort lontje. Sinds 28 juni botst de energie van Mars met de intense energie van Pluto en dat bepaalt de sfeer tot 5 juli. Dan staan sommigen van ons misschien te trillen van boosheid en verontwaardiging. Maar er zijn er ook die ‘imploderen’. Ze voelen ook woede maar ze durven hun reactie niet te laten zien, uit angst dat het ‘uit de hand loopt’. Benieuwd of deze woede in juli nog bekoelt? Lees dan verder in de planeethoroscoop voor juli 2022.

Planeten op jouw levenspad

Wist je dat de planeetstanden op het moment van jouw geboorte meer kunnen onthullen over jouw levensloop? Zo’n geboortehoroscoop is vrijwel uniek en kan daarom meer vertellen over hoe iemand zich gaat ontwikkelen. Bereken jouw eigen geboortehoroscoop en kom erachter wat de planeten jou kunnen vertellen.

Augustus: Saturnus en Uranus botsen opnieuw

In januari moesten we dealen met het verlangen naar vrijheid in ons (Uranus), dat botst met regeltjes, autoriteiten en de wet (Saturnus). Op 14 augustus begint opnieuw zo’n episode die dit keer zelfs duurt tot 22 augustus. Wordt dat een volgende lockdown? Het zou kunnen, in elk geval zullen we een herhaling zien van het gevoel waarvan tijdens een lockdown sprake is. Wat we in augustus nog meer van de planeten mogen verwachten? Dat lees je in de planeethoroscoop voor augustus 2022.

Planeet van hartstocht en strijdlust: wat zegt Mars in jouw horoscoop?

Mars is een fascinerende planeet omdat die vertelt waar jouw stootkracht en levensenergie zich bevinden. Bereken hier in welk teken Mars staat in jouw geboortehoroscoop en ontdek de invloed van Mars op jou.

September: Pluto en Neptunus op de sofa

September staat in het teken van de spirituele planeet Neptunus die een goed team vormt met de krachtige en confronterende planeet Pluto. Dat aspect begon al in juni en duurt tot ver in oktober maar in september worden we er het meest door aangeraakt. De positie van deze planeten drukt al een stempel op de wereld sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw. Daarom zien we sindsdien een opleving en verdieping van spiritualiteit. Wil je weten hoe dit dream-team van planeten zijn uitwerking heeft op onze planeet? Lees dan de planeethoroscoop voor september.

Chiron: de planeet van helen en confrontatie

Chiron staat voor wat er bij jou geheeld moet worden en waarmee je uiteindelijk anderen kunt helen. Chiron is de planeet van uitdagingen, en van de manier waarop je daarmee omgaat.  Op welk front je wordt uitgedaagd, hangt af van het sterrenbeeld waar Chiron in staat. Geen idee? Ontdek het hier.

Oktober: Saturnus hakt knopen door

Van 21 tot 25 oktober maakt Saturnus opnieuw een keerpunt in Waterman. Ditmaal verandert zijn richting van achteruit naar vooruit. Processen (al dan niet innerlijk) die in juni zijn begonnen, zijn nu echt af en klaar. Je hebt echt het gevoel dat je nu verder kunt, dat jij alles hebt gegeven wat je moest geven, dat je klaar bent om een grote beslissing te nemen. Hoe dit verder uitpakt, lees je in de planeethoroscoop voor oktober.

De planeet van de liefde

Venus is de planeet van de romantiek en de liefde, en kan je daarom inzicht geven in de manier waarop je liefhebt. Benieuwd? Lees hier meer over liefdesplaneet Venus.

November: Het moeras van Mars en Neptunus

Deze maand komt de energieke Mars in opstand tegen de spirituele planeet Neptunus. Of kunnen we zeggen dat de energie van Neptunus die van Mars ondermijnt? Als de meest assertieve van de planeten (Mars) niet door een deur kan met de zachtste van de planeten (Neptunus), is de uitkomst vaak onduidelijk. Mensen zijn bang zich uit te spreken, om voor zichzelf op te komen, hun ware aard te laten zien. Bang om de ander te kwetsen. Hoe je dit ‘moeras’ veilig uitkomt, lees je in de planeethoroscoop voor november 2022.

Planeet van radicale verandering

Radicale verandering, ontdekking, individualiteit en revolutie; dat is in de astrologie de betekenis van de planeet Uranus. Wanneer de zevende planeet in ons zonnestelsel onze horoscoop doorkruist – en dat gebeurt eens in de zeven jaar – kan dat zorgen voor ingrijpende gebeurtenissen in iemands (liefdes)leven. Maak jij op dit moment een ingrijpende verandering door? Misschien doorkruist de planeet Uranus jouw pad.

December: Chiron pakt de hand van Mars

Van 11 tot en met 24 december gaan de gewonde heler Chiron en de assertieve Mars samen op avontuur. Dat is een uitgelezen periode om pijn te helen die verbonden is met de kwaliteiten van Mars. Mensen die het moeilijk vinden voor zichzelf op te komen, of hun boosheid op een goede manier te laten zien, die voortdurend een gebrek hebben aan energie.. voor al die mensen is dit goed nieuws. Of er ons nog meer goed nieuws te wachten staat deze maand, lees je in de planeethoroscoop van december 2022.

Saturnus: waarin rem jij jezelf af?

Vind je het lastig om je emoties te uiten? Durf je geen nieuwe relaties aan te gaan? Ben je uitermate verlegen? Onzeker dat je niet voldoende weet? De planeet Saturnus representeert die kritische stem waardoor je jezelf (onbewust) afremt. Niet altijd fijn om naar te kijken, maar als je het aandurft kan het waardevol zijn om te onderzoeken waar Saturnus zich in jouw geboortehoroscoop bevindt.

Training Astrologie en je geboortehoroscoop

 

Online training

Nieuw: Astrologie en je geboortehoroscoop

In onze nieuwste online training
Astrologie en je geboortehoroscoop leer je je eigen geboortehoroscoop ontrafelen, om jezelf op een dieper niveau te leren kennen. Of om antwoord van de sterren te krijgen op bepaalde levensvragen. Bij deze training krijg je een mooi Happinez notebook cadeau.

Ja, dit wil ik >

Beeld januari: fotografie door Aiala Hernando, styling door Cyn Ferdinandus, visagie door Alexandra Leijs

Beeld juli: fotografie door Danique van Kesteren, styling door Maaike Koorman, visagie door Carmen Gonzalez

Beeld augustus: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus