Terug naar overzicht

Dit is je Chiron-horoscoop

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Dit is je Chiron-horoscoop

In ieders horoscoop staat de planeet Chiron in een huis en teken. Chiron staat voor wat bij jou geheeld moet worden en waarmee je uiteindelijk anderen kunt helen. Chiron is de planeet van confrontaties die situaties op je pad brengt die jou uitdagen. Op welk front je wordt uitgedaagd, hangt af van het sterrenbeeld waar Chiron in staat. Geen idee? Ontdek het hier.

De energie van Chiron is je achilleshiel. Met Chiron in Weegschaal ben je bijvoorbeeld als de dood voor onenigheid door iets wat je in het verleden hebt meegemaakt, iemand met Chiron in Kreeft mist een veilige basis en is daar altijd naar op zoek. Drie belangrijke lessen van Chiron.

1. Kijk jezelf aan

Om de intense krachten van Chiron enigszins te egaliseren, is jezelf durven aankijken een voorwaarde. Wie ben jij? Kun je de zorg en liefde ontvangen die anderen je geven? Ben je trots op wat je bewerkstelligt? Ben je wantrouwend of zie je meteen de schoonheid van anderen? Ben je tevreden met wie je bent of zou je anders willen zijn? Confronterende vragen en de antwoorden zijn niet altijd leuk, maar dat is precies waar Chiron je toe stimuleert: kijk indringend en oprecht naar binnen. Pas als je jezelf kunt zien zoals je bent, kun je in volledige vrijheid leven. Vergeet perfectie – totaal niet van belang – en kijk alles aan.

2. Durf te strijden

De planeet Chiron vraagt je op te staan en voor jezelf in het harnas te treden. Wat heeft jou in minder rooskleurige zin gevormd en stagneert je ontwikkeling? Om dat aan te zien en aan te gaan, moet je strijden. Niet met anderen, maar met je eigen ego en geweten. Met je eigen beschermingsmechanismen. Je strijdt niet tegen jezelf, maar voor jezelf. Door open te breken wat je hebt weggestopt, ontdek je een belangrijk onderdeel van je eigen essentie.

3. Onderzoek familielijn

Chiron staat meestal in verbinding met je jeugd en een gebeurtenis die toen heeft plaatsgevonden. Toch kan het zijn dat je dat niet herkent als je leest in welke planeet Chiron bij jou staat. Chiron kan ook betrekking hebben op ervaringen uit eerdere levens of uit de familielijn. Een schuldgevoel of angst die jij gedurende jouw leven met je meedraagt. Je kunt actief proberen te achterhalen waar dit over gaat, maar dat is niet altijd noodzakelijk. Advies nodig? Vraag een medium, astroloog, systemisch werker of hypnotherapeut om hulp.

Chiron stelt je voor een grote uitdaging en opdracht. In beginsel niet leuk, maar uiteindelijk helend voor jou en andere mensen die je op dit gebied (energetisch) kunt ondersteunen. Deins niet terug voor Chiron, maar ga de uitdaging aan.

Meer weten?

Meer Happinez?

Door anderen gelezen