Is jouw Chinese teken Rat?

Is jouw Chinese teken Rat? Is jouw Chinese teken Rat? Is jouw Chinese teken Rat?

De karaktereigenschappen van je westerse en Chinese sterrenbeeld verschillen vaak van elkaar. Herken jij je meer in de extraverte Draak of in de gevoelige Vissen, in het rustige Konijn of in de trotse Leeuw?

Interessant om die twee te combineren, dacht Erika Sauer die het boek ‘De twaalf tekens van de Chinese astrologie’ schreef. Ontdek in dit artikel wat de combinatie van je westerse en Chinese teken over je zegt, te beginnen bij de Rat. Ken je jouw Chinese sterrenbeeld nog niet? Bereken het hier.

Ram-Rat

‘Ram-Ratten gaan nooit ten onder’ is de zin die de omschrijving van Ram-Rat typeert in De taalf tekens van de Chinese astrologie. Het zijn levenslustige en energieke mensen die altijd voor de winst gaan. Gaat dat niet goedschiks dan deinzen ze niet terug voor kwaadschiks. En door hun intelligente en charmante karakter komen ze daar vaak makkelijk mee weg. Ram-Ratten gaan gepassioneerd voor hun dierbaren door het vuur en spreiden levensvreugde groots tentoon.

Stier-Rat

Stier-Rat is zakelijk sterk, strijdlustig en ontspannen. Ze vertrouwen erop dat wat ze doen goed is en horen dat het liefst veelvuldig. Voor hun vrienden, partner en gezin zijn het gevers van de eerste orde. Stier-Rat is zorgzaam en weet precies waar hij zijn dierbaren blij mee maakt. Deze mensen zijn geneigd om in de liefde koste wat het kost bij hun partner te blijven, ook al past de relatie niet optimaal. De Stier-Rat is zakelijk fanatiek en privé tevreden.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Tweelingen-Rat

Een blad voor de mond nemen, is Tweelingen-Rat vreemd. Deze mensen hebben een stevige en standvastige mening en gaan geen discussie uit de weg. Tweelingen-Rat is ambitieus en gaat voor niets minder dan het hoogst haalbare binnen zijn vakgebied. Ook in hun liefdesleven is ambitie de rode draad. Deze mensen zijn kritisch op zoek naar een partner met wie ze een comfortabel en vrij leven kunnen leiden. Vinden ze die niet, dan zijn ze liever alleen.

Kreeft-Rat

Extreem kritisch en overtuigd van hun eigen deskundigheid zijn Kreeft-Ratten. Hun houding kan arrogant overkomen, maar is vooral overtuigd en realistisch. Ze grijpen geen zaken aan die buiten hun bereik liggen, ze grijpen aan wat bij ze past. Kreeft-Ratten zijn toegewijd, maar hoeven niet op de eerste plaats te staan. Hun drang naar veiligheid en huiselijkheid is groot, waardoor ze in hun liefdesleven lang nadenken over wie bij die behoefte past voordat ze zich binden.

Leeuw-Rat

Ambitie en luxe zijn de sleutelwoorden in het leven van Leeuw-Rat. Deze mensen vallen op door hun enthousiaste, extraverte en onbevreesde houding. Hun leven is op carrièregebied vaak een stijgende lijn en mocht die even naar beneden afbuigen, zijn deze types niet snel uit het veld geslagen. Leeuw-Ratten weten als geen ander hoe je successen kunt vieren en doen dat maar al te graag. Of ze voor één liefdespartner kiezen, hangt van hun behoeftes en ervaringen af; ze hebben in elk geval keuze genoeg.

Maagd-Rat

De drijvende kracht op de achtergrond; dat is de Maagd-Rat. Het zijn financiële genieën met een fantastisch oog voor zaken. Ze zijn strikt en zorgen ervoor dat dingen op hun manier gebeuren. Maagd-Ratten kunnen verrassend fel uit de hoek komen, maar zijn over het algemeen beschaafd en elegant. In de liefde zijn ze op hun hoede, want vertrouwen moet je nooit blind doen, vinden ze. Als ze eenmaal vertrouwen hebben, gaan ze met volle toewijding voor een relatie.


Weegschaal-Rat

Leven en laten leven, is het motto van Weegschaal-Rat. Deze mensen hebben een hekel aan ruzie en zorgen dan ook op ieder gebied van hun leven voor harmonie. Met hun nonchalante en charmante houding zijn het allemansvrienden die erg van het goede leven genieten. Werk is maar werk, de rést is hoofdzaak, vindt de Weegschaal-Rat. Deze mensen staan graag in het middelpunt van de aandacht en houden van afwisseling in de liefde. Totdat hun grote liefde zich aandient…

Schorpioen-Rat

Een Schorpioen-Rat laat niet met zich sollen. De combinatie van deze twee felle dierenriemtekens zorgt voor een autoritair, vechtlustig en vlijmscherp karakter. Een Schorpioen-Rat is niet voor de poes. Deze mensen strijden voor waarheid en gerechtigheid, maar als ze tevreden zijn met een situatie kunnen zich daar ook gemakkelijk in schikken. Het zijn Bourgondiërs die in de liefde een liefdevolle, rustige tegenpool zoeken.

Boogschutter-Rat

Boogschutter-Ratten zijn succesvol in alles wat ze doen. Het zijn tactische mensen die met hun charme en doortastende houding recht op hun doel afgaan. Ze hebben vaak een veelheid aan banen, partners en vrienden en zien altijd nieuw succes aan de horizon. Boogschutter-Rat is welbespraakt en wint met die gave iedere discussie. In de liefde is dit type zeer kieskeurig, want de ander moet wel mee kunnen in de wondere en actieve wereld van de Boogschutter-Rat.

Steenbok-Rat

Idealistisch ingestelde workaholics; dat zijn Steenbok-Ratten. Het zijn perfectionisten die hun beeld van de perfecte wereld koste wat het kost willen realiseren in hun werk en privéleven. Het zijn doorzetters die wel eens schrikken van de onvolmaaktheid van het bestaan en daarmee in hun maag zitten. Deze mensen zijn solisten pur sang. De liefde komt niet op de eerste plaats, maar áls ze zich erover buigen, zijn ze bijzonder kieskeurig.

Waterman-Rat

Een avontuurlijk, wispelturig en reislustig bestaan waarover menig romancier een boek zou willen schrijven, kenmerkt het leven van de Waterman-Rat. Deze mensen voelen zich zelden op hun plek en beleven in een bloedvaart nieuwe ervaringen op werk- en persoonlijk gebied. Ze hebben grote behoefte aan vrijheid op alle vlakken in hun leven en moeite hun innerlijke onrust te beteugelen. Met het klimmen der jaren worden Waterman-Ratten standvastiger.

Vissen-Rat

Vissen-Rat is all over the place met vele plannen en ideeën. Focussen vinden deze mensen lastig, maar daarvoor vinden ze steun bij hun liefdevolle en trouwe netwerk van vrienden en kennissen. Vissen-Rat is zachtaardig, gezellig, tevreden en bescheiden. Alle emoties en richtingen die het leven behelzen, overvallen dit fantasierijke type wel eens. Een liefhebbende steunpilaar als partner vormt een passend evenwicht.

Meer lezen?

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.
Volgend artikel
Jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022
Jaarhoroscoop: jouw grootste dromen voor 2022