De bijzondere planeetstanden van juli 2022

De bijzondere planeetstanden van juli 2022 De bijzondere planeetstanden van juli 2022 De bijzondere planeetstanden van juli 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in juli van de planeten mag verwachten.

Pluto en Mars maken intens boos

De eerste dagen van de zomermaand hebben we met zijn allen last van een kort lontje. Vanaf 28 juni botst de energie van Mars met de intense energie van Pluto en dat bepaalt de sfeer tot 5 juli. Dan staan sommigen van ons misschien te trillen van boosheid en verontwaardiging. Maar er zijn ook die ‘imploderen’. Ze voelen ook woede maar ze durven hun reactie niet te laten zien, uit angst dat het ‘uit de hand loopt’. Of je nu een explosief type bent of een implosief type, boosheid ontstaat alleen maar als er iets is dat jou raakt. Dat heeft dus veel minder te maken met wat er buiten jou gebeurt dan je denkt. Als jij gespannen bent, word je misschien boos als de buurman veel lawaai maakt, ben je ontspannen, dan hoor je het niet eens. Pluto zorgt ervoor dat we de neiging hebben anderen de schuld te geven, niet voldoende te kijken naar wat er met onszelf aan de hand is. Terwijl we daarmee juist de innerlijke rust terug kunnen vinden.

Chiron’s focus op oude pijn

Van 17 tot 20 juli maakt Chiron in Ram een keerpunt. Dan gaat deze gewonde heler van een voorwaartse beweging naar een achteruitgaande beweging, vanaf de aarde gezien. Daardoor lijkt het alsof hij een paar dagen vrijwel stilstaat. Hij kan dan werken als een vergrootglas op een pijnpunt in ons leven. Alsof we opeens heel erg bewust worden van de pijn van vroeger. En van de manier waarop die pijn terugkomt in ons huidige leven. Alsof we rondlopen met een blauwdruk van wat er toen is gebeurd, waardoor we steeds situaties ontmoeten die zorgen voor een herhaling. Het mooie van dit inzoomen is dat het ook een kans geeft om patronen te doorbreken. Omdat heel helder en duidelijk wordt wat er aan de hand is. Met Chiron in Ram gaat dat vaak over thema’s als voor jezelf opkomen, op je eigen benen kunnen staan en je woede mogen laten zien.

Beeld: fotografie door Danique van Kesteren, styling door Maaike Koorman, visagie door Carmen Gonzalez

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt
Dit is wat de astrologie voor augustus voorspelt