De bijzondere planeetstanden van november 2022

De bijzondere planeetstanden van november 2022 De bijzondere planeetstanden van november 2022 De bijzondere planeetstanden van november 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in november van de planeten mag verwachten.

Het moeras van Mars en Neptunus

Deze maand komt de energieke Mars in opstand tegen de spirituele planeet Neptunus. Of kunnen we zeggen dat de energie van Neptunus die van Mars ondermijnt? Als de meest assertieve van de planeten (Mars) niet door één deur kan met de zachtste van de planeten (Neptunus), is de uitkomst vaak onduidelijk. Mensen zijn bang zich uit te spreken, om voor zichzelf op te komen. Om hun ware aard te laten zien, bang om de ander te kwetsen. Maar de behoefte is er wel en als we daar geen gehoor aan geven, ontstaan er frustraties. Dan word je niet boos, maar loop je achter iemands rug te mopperen. Dan zeg je niet tegen je werkgever wat je anders wilt, maar dan kom je thuis en drink je een fles wijn om de stress te verdrijven. Dat klinkt lastig en dat is het ook, maar elk aspect geeft de mogelijkheid om iets te leren. Waar het hier om gaat is dat je niet alleen maar empathie voelt voor een ander, maar ook oog houdt voor je eigen belang. Eerlijkheid brengt je het verst. Dit aspect loopt door tot 29 november.

Jupiter en Pluto brengen welvaart

Vanaf 6 november deelt Jupiter zijn gulle energie met Pluto. Pluto is de planeet van trauma’s en geheimen, maar ook de planeet van macht en kapitaal. Daarmee breekt een periode aan waarin we ons rijker, welvarender en machtiger voelen. We krijgen de controle terug over ons leven en we zijn minder bang om risico’s te nemen, omdat we voelen dat het goed afloopt. Dat is natuurlijk niet een aanmoediging om met je hele bezit naar het casino te gaan. Maar het is wel een mooi moment om te investeren in iets waarin je echt gelooft. Jupiter beloont diegenen die doen wat echt uit hun hart komt. Pluto geeft ze het strategische inzicht om het succes naar zich toe te trekken.

Worstel je met een groot dilemma? Jupiter kan je helpen om dingen in een breder perspectief te zien, om het complete plaatje te zien, wat je helpt om verder te komen. Dit blijft de hele maand november actief en loopt door tot 24 december.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou
Schorpioen-seizoen: dit betekent het voor jou