Dit is je planeethoroscoop voor april 2022

Dit is je planeethoroscoop voor april 2022 Dit is je planeethoroscoop voor april 2022 Dit is je planeethoroscoop voor april 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in april van de planeten mag verwachten.

Jupiter ‘hartje’ Neptunus

De hele maand, van 1 tot 30 april kruipt de hoopvolle en positieve planeet Jupiter dicht tegen de spirituele planeet Neptunus aan, beide in het teken Vissen. Dat is een uiterst spirituele en wijze stand die ons kan helpen om dingen in een breder, spiritueel besef te zien en met meer liefde naar elkaar te kijken. De energie is zacht en liefdevol en er is ruimte om elkaars standpunt te begrijpen. We willen het beste voor de ander, we willen zorgen voor elkaar. Ook voelen we een soort collectieve positieve energie. We durven weer met zijn allen te hopen dat ‘alles goedkomt’. Het vertrouwen groeit.

Op persoonlijk vlak kun je merken dat je je meer verbonden voelt met anderen en met de natuur. En dat je ruimte hebt om iemand te vergeven die jou in het verleden pijn heeft gedaan. Mocht je zelf om vergeving willen vragen voor fouten die jij hebt gemaakt, dan is dit ook een uitstekende periode om de ander een brief te sturen of te bellen. Jouw bericht wordt in liefde ontvangen.

Pluto keert zich om

Deze maand bereikt de intense planeet Pluto het punt waarop hij vanaf de aarde gezien keert van een voorwaartse naar een achterwaartse beweging. Hij lijkt een aantal dagen bijna stil te staan. Elk voorjaar en elk najaar zijn er een aantal dagen waarop dit speelt en die dagen vallen deze lente op 29 en 30 april.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Pluto heeft te maken met trauma’s en drama’s, met de dingen die we zouden moeten loslaten maar waar we veel te intensief mee bezig zijn. Vaak speelt dit in de sfeer van familie, relaties of geld en voelen we rond dit onderwerp veel onmacht. Meestal hebben we het idee dat we al een stuk zijn losgekomen, in de afgelopen maanden. Maar dan ineens, rond het keerpunt van Pluto, volgt er een confrontatie of is er een trigger die ons het gevoel geeft dat we weer terug bij af zijn. Dat is niet zo, het leven is geen Monopoly dat jou terugstuurt naar Start. Wel is het een reminder dat je nog wat huiswerk moet doen om verder te groeien en dat er nog dingen zijn die je wilt loslaten.


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Dit zijn de beste opruimtips voor jouw sterrenbeeld
Dit zijn de beste opruimtips voor jouw sterrenbeeld