Dit zijn de beste opruimtips voor jouw sterrenbeeld

Dit zijn de beste opruimtips voor jouw sterrenbeeld Dit zijn de beste opruimtips voor jouw sterrenbeeld Dit zijn de beste opruimtips voor jouw sterrenbeeld

Is jouw huis een verzamelplaats van overbodige ditjes en datjes? Of wil je minimaliseren, maar lukt het niet? Dan is het tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Dit zijn de beste opruimtips om te minimaliseren volgens je sterrenbeeld:

Steenbok

De meeste Steenbokken hebben helemaal geen opruimtips nodig. Als het meest opgeruimde sterrenbeeld ben je misschien zelfs té netjes, waardoor je huis persoonlijkheid mist. Geldt dit voor jou? Voeg dan een beetje van jezelf toe aan je interieur in de vorm van kunst, foto’s, souvenirs of planten.

Waterman

De Waterman verzamelt vooral graag technische gadgets en herinneringen aan reizen. Gebruik deze spullen om interactie te stimuleren. Een foto van je laatste grote reis, bijvoorbeeld, mag best de aandacht trekken en leidt ongetwijfeld tot veel interessante gesprekken.

Vissen

Met een uitgebreide collectie edelstenen, wierook, kussens, plaids en andere accessoires kan het huis van een Vissen aanvoelen als een klein museum. Merk je dat je misschien iets teveel van het goede om je heen verzameld hebt? Kies dan de belangrijkste spullen uit en maak er een altaar van.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Ram

Ben jij een Ram? Dan loopt je hoofd waarschijnlijk over van de ideeën. Hartstikke fijn, natuurlijk. Minder prettig is het als die ideeën zorgen voor rommel in huis, bijvoorbeeld in de vorm van knipsels en duizend-en-een briefjes met losse aantekeningen. Met een vision board verzamel je alles op een plek.

Stier

Stieren zijn van het principe less is more en voelen zich opperbest in een nette, rustige omgeving. Als dit jouw sterrenbeeld is, gaat minimaliseren je waarschijnlijk van nature al goed af. Kun of wil je de weinige rondslingerende spullen echt niet wegdoen? Schaf dan een aantal mooie opbergdozen of -boxen aan zodat je ze uit het zicht kunt opruimen.

Tweelingen

Dit sterrenbeeld is dol op nieuwe ideeën en verzamelt dan ook graag boeken, tijdschriften en andere inspiratiebronnen. Hoogste tijd om een selectie te maken. Wees kritisch en bewaar alleen het materiaal dat echt bijzonder voor je is.


Kreeft

Herken je de hang naar nostalgie die veel Kreeften hebben? Grote kans dat je ergens in de kast een doos vol herinneringen als concerttickets, bioscoopkaartjes en brieven hebt staan. Geef de meest dierbare een ereplaatsje in een mooie collage van aan de muur. Wat overblijft, verzamel je netjes bij elkaar in een album.

Leeuw

Dit expressieve sterrenbeeld heeft vaak veel onnodige spullen om zich heen. Probeer stap voor stap van overtollige ballast af te raken, bijvoorbeeld met het opruimen van je kleding. Trek alles uit de kast, doe weg wat je niet meer draagt en hang of vouw de rest keurig op, zodat je in een oogopslag kunt zien wat je hebt.

Maagd

De Maagd is over het algemeen behoorlijk georganiseerd, maar bewaart wel graag oude bonnen en facturen, ‘voor het geval dat’. Hartstikke verstandig, mits je ze ook daadwerkelijk terug kunt vinden als je ze ooit nodig hebt. Bewaar ze bijvoorbeeld op chronologische volgorde in een map.

Weegschaal

Voor de Weegschaal zijn orde en balans de sleutelwoorden. Zelfs als je veel spullen hebt – en zonder nu meteen alles weg te hoeven gooien – kun je ervoor zorgen dat het geheel er toch aantrekkelijk uitziet. Schaf een paar mooie manden of opbergdozen aan die passen in je interieur, zodat je rommeltjes en spullen die je niet zo vaak gebruikt uit het zicht kunt opruimen.

Schorpioen

Schorpioenen storten zich vol overgave op nieuwe hobby’s, maar verliezen al snel hun interesse als er weer iets nieuws op hun pad komt. Schaf bij de volgende bevlieging niet zomaar een complete – en dure – set hardloopkleding, decoupeerzaag of keukenapparatuur aan, maar vraag je bij elke aankoop af of je er op de lange termijn echt wel iets aan hebt.

Boogschutter

Als liefhebber van leren en het verzamelen van informatie, staan jouw telefoon, tablet en laptop waarschijnlijk vol met e-books en documenten. Het is handig om die info altijd bij de hand te hebben, maar je maakt je leven een stuk gemakkelijker met een duidelijke, overzichtelijke mappenstructuur. En heb je een bestand al twee jaar niet geopend? Dan kan het écht wel weg.

Beeld: fotografie door Jeroen van der Spek, styling door Cyn Ferdinandus

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over opruimen?

Opruimtips voor mensen die van rommel houden.

Volgend artikel
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld