Terug naar overzicht

Wat is voor jou belangrijk in de liefde? Venus weet het

Categorie
Tekst
Fabienne Peters
Wat is voor jou belangrijk in de liefde? Venus weet het

Venus is de godin van de liefde. Niet verwonderlijk dat de liefdesplaneet Venus in de astrologie zich ook met dit thema bezighoudt. Het teken waarmee deze planeet in je horoscoop verbonden is, geeft jouw manier van liefhebben prijs.

Waar heb je behoefte aan in de liefde? Is dat orde, avontuur, veiligheid, uitdaging? Misschien ben je je sterk bewust van je behoeften en ga je toch steeds relaties aan die niet bij je passen. Hoe komt dat en hoe doorbreek je het? Bereken jouw liefdesstijl en maak gebruik van de energie van Venus.

Venus in Ram: duidelijkheid

Mensen met Venus in Ram gaan recht op hun doel af. Je weet wat je wilt in de liefde en schroomt niet om daar zonder omwegen op af te gaan. Omdat twijfel je op dit gebied vreemd is, kun je verbaasd opkijken als je partner terughoudend is. Creëer bewust voldoende ruimte voor de ander.

Venus in Stier: comfort

Met liefdesplaneet Venus in Stier weet je liefde als geen ander op waarde te schatten. Je bent toegewijd, trouw en vindt het belangrijk dat zowel jijzelf als je geliefde omgeven zijn door comfort. Venus in Stier zorgt ervoor dat je weet wat je wilt, maar – in tegenstelling tot Venus in Ram – doe je het rustig aan.

Venus in Tweelingen: geestelijke stimulans

Met liefdesplaneet Venus in Tweelingen heb je behoefte aan afwisseling. Je bent breed geïnteresseerd en altijd op zoek naar avontuur. In de liefde past een partner die je geestelijk stimuleert en veel vrijheid biedt het best in je overvolle, veelzijdige bestaan.

Venus in Kreeft: zelfzorg

Geven én nemen; dat is de uitdaging voor degene met Venus in Kreeft die geneigd is vooral te geven. Rust en veiligheid zijn voor jou in de liefde heel belangrijk. Creëer dat eerst voor jezelf, dan ontstaat het vanzelf voor jou en de ander.

Venus in Leeuw: bewondering

Met Venus in Leeuw wil je één ding: bewonderd worden. Alleen vergeet je daarbij wel eens dat jezelf bewonderen de meest krachtige vorm van bewondering is. Is de zelfliefde wederzijds? Tijd om op zoek te gaan naar de man of vrouw van je dromen om hem of haar grenzeloos te bewonderen.

Venus in Maagd: grenzen (ver)kennen

Grenzen kennen en aangeven is voor mensen met Venus in Maagd heel belangrijk. Wat heb je nodig in de liefde? Dat is de vraag waar je eerst een antwoord op moet vinden voordat je een relatie aan kunt gaan waarin vertrouwen, verlangen en gemak de boventoon voeren.

Venus in Weegschaal: eigen verlangens eerst

Met Venus in Weegschaal is verliefd worden geen kunst. Jij opent je hart makkelijk en bent romanticus in hart en nieren. Door je inlevingsvermogen ben je makkelijk gecharmeerd door (de visie van) anderen. Probeer je eigen verlangens goed in ogenschouw te houden.

Venus in Schorpioen: intuïtie

Venus in Schorpioen? Jouw intuïtie is je grootste kracht. Jij weet wat je wilt en wat je moet doen waar het de liefde betreft. Laat je ratio je gevoel nooit overheersen. Ga recht op je doel af en houdt je gemoed en (voor)gevoelens scherp in te gaten.

Venus in Boogschutter: plezier

Voor iemand met liefdesplaneet Venus in Boogschutter is plezier een groot goed. Voorwaarde voor een stabiele liefdesrelatie is dat je het plezier in je eigen leven al gevonden hebt, zodat je de ander daarin met enthousiasme mee kunt nemen.

Venus in Steenbok: uitdaging

Laat de controle een beetje los met Venus in Steenbok. Je relatie is geen werk; zekerheid, prestaties en de liefde gaan meestal niet soepel samen. Ga op zoek naar iemand die jou ziet er waardeert. En voor wie uitdagingen en groei net zo belangrijk zijn als voor jou.

Venus in Waterman: openheid

Durf jij jezelf volledig te laten zien? Dan staat de deur naar liefde open. Met Venus in Waterman heb je een excentrieke kant die je geneigd bent te verstoppen, maar je trekt alleen een passende geliefde aan als je die kant schaamteloos tentoonspreidt.

Venus in Vissen: zelfliefde

Jij bent verliefd op iedereen, Venus in Vissen. Je hebt een groot hart en verwondert je dagelijks over de hoeveelheid mooie en fijne mensen in je omgeving. Voor het aangaan van een relatie is voor jou één ding belangrijk: heb jezelf net zo lief als je de ander liefhebt.

Meer weten?

  • Venus en mars planeten van de liefde door Doris Dombrowski
  • Maandhoroscoop: mei wordt een stormachtige maand!
  • Lente-liefdeshoroscoop: voor extra veel lentekriebels

Door anderen gelezen