Chiron helpt je wonden te helen – zo bereken je jouw plaatsing

Chiron helpt je wonden te helen – zo bereken je jouw plaatsing Chiron helpt je wonden te helen – zo bereken je jouw plaatsing Chiron helpt je wonden te helen – zo bereken je jouw plaatsing

Chiron is een verhaal apart. Dit hemellichaam werd ontdekt in 1977. Dat is in astrologische termen recent, dus astrologen zijn nog bezig om Chiron beter te leren kennen. 

Als je ooit een relatie hebt gehad met je soulmate dan heb je voluit kennis gemaakt met de energie van Chiron. Chiron is een verhaal apart. Deze planeet werd ontdekt in 1977. Dat is in astrologische termen recent, dus astrologen zijn nog bezig om Chiron beter te leren kennen. Toch heeft het verhaal inmiddels al de nodige vorm gekregen en hebben we meer duidelijkheid over zijn symboliek. In de mythologie is Chiron een centaur. Hij bekwaamde zich in boogschieten, genezing en kunst. Hij was onsterfelijk, maar toen hij door de giftige pijl van Herakles gewond raakte, gaf hij zijn onsterfelijkheid op om van zijn pijnen verlost te worden. Chiron is daarom ‘de gewonde heelmeester’. Dat helen kun je lichamelijk opvatten, maar symbolisch gaat het veel verder dan dat. We zijn allemaal wel op een of ander gebied heilzaam en in staat om anderen te helpen. Dat doet Chiron niet door aardig te zijn, maar door anderen te confronteren met hun zwakheden. Ook als een ander ons met onze diepe pijn confronteert en we staan open voor heling, dan werken we met de energie van Chiron.

Chiron

Mythologie: De wijste centaur
Energie: heling
Planeet van: ouders, partners, kinderen
Kracht: confrontatie
Verwant sterrenbeeld: heeft Chiron (nog) niet
Kleur: roze
Element: (nog) niet bekend


Hoe Chiron je helpt helen in de liefde

De heling van deze planeet is geen individuele aangelegenheid. Er is dus een relatie nodig waarbinnen het proces van heling kan plaatsvinden: iemand die jou op je pijnplekken wijst, iemand die door jou net zo zeer wordt geraakt. Er zijn twee type relaties die bij ons dergelijke sterke emoties oproepen: partnerrelaties en gezinsrelaties. Niemand kan je zo raken als je grote liefde, je kind of je moeder. Binnen die relaties voelen we de grootste pijn, maar maken we ook de grootste emotionele groei door.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Belangrijk daarbij is dat de liefde onvoorwaardelijk is. Dat het niet uitmaakt wat je doet, welke geheimen je hebt of welk gedrag je vertoont, de liefde blijft overeind. Wat niet wil zeggen dat alles met de mantel der liefde wordt bedekt. In tegendeel. Ouders houden vaak onvoorwaardelijk van hun kinderen. Maar bij partners is dat lang niet altijd het geval. Behalve als twee mensen elkaar herkennen als soulmates. Als je ooit een relatie hebt gehad met je soulmate dan heb je voluit kennis gemaakt met de energie van Chiron. Het is misschien niet makkelijk maar het is de meest waardevolle en leerzame liefde van je leven. Dat geldt ook voor de liefde tussen ouders en kinderen.

Berekenen waar Chiron staat in je horoscoop

In ieders horoscoop staat de planeet Chiron in een huis en teken. Chiron staat voor wat bij jou geheeld moet worden en waarmee je uiteindelijk anderen kunt helen. Chiron is de planeet van confrontaties die situaties op je pad brengt die jou uitdagen. Op welk front je wordt uitgedaagd, hangt af van het sterrenbeeld waar Chiron in staat. Met Chiron in Weegschaal kun je bijvoorbeeld als de dood zijn voor onenigheid door iets wat je in het verleden hebt meegemaakt, iemand met Chiron in Kreeft kan een veilige basis missen en is daar misschien altijd naar op zoek. Geen idee? Ontdek het hier.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over astrologie?

Doe hier de test om erachter te komen welke planeet jouw gids is.

Volgend artikel
Is jouw Chinese teken Rat?
Is jouw Chinese teken Rat?