De bijzondere planeetstanden van oktober 2022

De bijzondere planeetstanden van oktober 2022 De bijzondere planeetstanden van oktober 2022 De bijzondere planeetstanden van oktober 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in oktober van de planeten mag verwachten.

Saturnus hakt knopen door

Van 21 tot 25 oktober maakt Saturnus opnieuw een keerpunt in Waterman. Ditmaal verandert zijn richting van achteruit naar vooruit. Processen (al dan niet innerlijk) die in juni zijn begonnen, zijn nu echt af en klaar.

Je hebt echt het gevoel dat je nu verder kunt, dat jij alles hebt gegeven wat je moest geven, dat je klaar bent om een grote beslissing te nemen. Je hebt lang genoeg nagedacht, je hebt alle voors en tegens op een rij, je schulden zijn afgelost.

Misschien ben je nog een beetje bang voor de verandering die een grote beslissing met zich meebrengt, maar je weet ook dat je het aankunt. Een sterk gevoel van urgentie hoort daarbij. Je moet nu doorpakken, anders doe je het misschien helemaal nooit meer. En als je dan op de hoge duikplank staat en de sprong waagt, is er maar één gevoel: dat van een enorme opluchting. Waarom moest dat nou zolang duren?

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Pluto helpt loslaten

Tussen 7 en 10 oktober beleven we voor de tweede maal dit jaar een keerpunt van Pluto. Ditmaal draait hij van een achterwaartse beweging naar een voorwaartse. Terwijl hij dat doet, raakt hij de levens van veel mensen. Vooral als er sprake is van een probleem of persoon dat of die jou al veel te lang in de ban heeft, kun je ineens heel sterk voelen dat het je nu gaat lukken om er los van te komen. De omstandigheden zitten misschien mee, maar het is vooral een innerlijk proces. Je hebt vaak en lang op de situatie zitten piekeren, maar ineens is het genoeg. Genoeg tranen, genoeg woede, genoeg onmacht. Je beseft dat jijzelf de sleutel van je bevrijding in de hand houdt. Je hoeft hem alleen maar in het slot van je hart te steken en om te draaien om je innerlijk vrij te voelen. Vaak betekent dit dat er ook ruimte komt voor iets nieuws: liefde, werk, een plek.


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou
Weegschaal-seizoen: dit betekent het voor jou