De bijzondere planeetstanden van juni 2022

De bijzondere planeetstanden van juni 2022 De bijzondere planeetstanden van juni 2022 De bijzondere planeetstanden van juni 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in juni van de planeten mag verwachten.

Saturnus maakt pas op de plaats

De maand begint (rond 4 tot 6 juni) met een keerpunt van de bedachtzame en gedisciplineerde planeet Saturnus. Hij maakt pas op de plaats en dat luidt meestal een aantal dagen in waarin jij het gevoel kunt hebben dat je blijft steken in iets. Ground hog day.

Je had verwacht dat je zo langzamerhand wel klaar zou zijn, maar nee, een project komt terug en je moet er nog een keer naar kijken. Dat voelt alsof je ongeveer opnieuw moet beginnen. Daarom kunnen in de dagen rond zo’n keerpunt de moedeloosheid en vermoeidheid toeslaan. Maar al snel zal je ontdekken dat de extra werkzaamheden die je moet doen, zorgen voor een nog beter eindresultaat. Saturnus is nu eenmaal een planeet met een lange adem, die het beste met je voorheeft.

Verder zijn dit dagen om knopen door te hakken. Een beslissing waar je al een hele tijd mee worstelt, is opeens rijp om te worden genomen. Dat voel je, dat weet je en dan doe je het ineens.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Neptunus’ eb en vloed

De spirituele planeet Neptunus maakt tussen 27 en 29 juni een keerpunt (net als Saturnus, eerder deze maand). Dat doet hij in het teken Vissen, dat al net zo spiritueel is en waar Neptunus zich bijzonder senang voelt. Toch zijn dit dagen waarin allerlei onbestemde en lastige emoties kunnen bovenkomen. Dat heeft te maken met een bijzondere eigenschap van Neptunus: deze planeet is verbonden met het collectieve onderbewuste. In het collectieve onderbewuste is sprake van eb en vloed; periodes van angst of woede en periodes van optimisme en vertrouwen wisselen elkaar af. Tijdens zo’n keerpunt om je voor anderen af te sluiten, vandaar dat je last kunt hebben van ‘onbestemde’ gevoelens. In het teken Vissen zijn dat vaak angsten. Vissen heeft een enorme fantasie, laat zich meeslepen door griezelfilms. De kunst is om nuchter te blijven, niet kopje onder te gaan in de waan van de dag. Houd contact met mensen die je daarbij kunnen helpen.


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
De bijzondere planeetstanden van juli 2022
De bijzondere planeetstanden van juli 2022