De bijzondere planeetstanden van februari 2022

De bijzondere planeetstanden van februari 2022 De bijzondere planeetstanden van februari 2022 De bijzondere planeetstanden van februari 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in februari van de planeten mag verwachten.

Mars, Jupiter en Uranus werken samen als dynamisch trio

De planeet van de assertieve energie (Mars), de planeet van ongeremde groei en optimisme (Jupiter) en de planeet van rebellie en vrijheid (Uranus) werken op een enthousiaste en positieve manier samen van 4 tot 9 februari. Je kunt je voorstellen dat dit goed nieuws is. De stemming kan in positieve zin omslaan. Het regent goed nieuws en we hebben zin om er tegenaan te gaan. Dit kunnen we ervaren als een feestelijke periode, ook als een waarin we de energie hebben om projecten groots aan te pakken en te denken in grote oplossingen.

Tegelijk zal het ook lastiger zijn om beperkingen en grenzen te accepteren, want ‘aint no stopping us now’. De reislust kan enorm zijn. Maar omdat Mars in het geduldige teken Steenbok staat, is er toch voldoende discipline om energie te doseren en dingen verstandig aan te pakken.

Mars en Pluto ballen zich samen

Vanaf 24 februari komt Mars in de invloedsfeer van Pluto en daar blijft hij tot 6 maart. De emoties die bij Mars horen (woede en enthousiasme) kunnen intense vormen aannemen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Dat zijn dus dagen waarop je beter niet met elkaar in discussie kunt gaan. Wat begint als een woordwisseling kan eindigen in diepe afkeer en frustratie. De kunst is dat we dingen loslaten, maar met de dynamiek van Mars hebben we juist de neiging het conflict op te zoeken en maken we zelfs van een kleinigheid een kwestie van leven of dood. Besef dat niet alleen de ander die neiging heeft, maar jij ook. Het is veel productiever om in die weken je energie te richten op assertiviteit, zelfstandigheid of een sportief doel. Dankzij Pluto kun je zo ‘bezeten’ zijn van wat je wilt bereiken, dat je niet rust voordat het gelukt is. En dat kan prachtige resultaten opleveren. Zeker omdat dit aspect is ingebed in het teken Steenbok, dat aan de intensiteit uithoudingsvermogen verbindt.


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor februari
Schorpioen, dit is je maandhoroscoop voor februari