De bijzondere planeetstanden van mei 2022

De bijzondere planeetstanden van mei 2022 De bijzondere planeetstanden van mei 2022 De bijzondere planeetstanden van mei 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in mei van de planeten mag verwachten.

Mars en Uranus doen hun best

Terwijl we in maart nog te maken kregen met een spannende confrontatie tussen Mars en Uranus, gaan deze energieke planeten tussen 1 en 8 mei voor de samenwerking. Dat geeft een overwegend positief beeld, al is er opnieuw sprake van onrust en hier en daar een verrassing. Maar nu gaat het vaker om leuke verrassingen.

We kunnen onze daadkracht gebruiken om tot meer samenwerking en tolerantie te komen, zonder dat we voortdurend worden afgeleid.

Geen woorden maar daden, op voorwaarde dat iedereen mag meedoen. Onvrijheid wordt niet geaccepteerd, maar je geeft je grenzen aan op een assertieve en heldere manier, waardoor de kans groot is dat er naar je wordt geluisterd.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Als je innerlijke spanning voelt, dan is het goed om je even terug te trekken. Maar over het algemeen zal je juist behoefte hebben om de mensen op te zoeken met wie jij een (maatschappelijk) ideaal deelt.

Voorwaarts Mars

De vrolijke planeet Jupiter verhuist deze maand van het spirituele teken Vissen naar het energieke teken Ram. Dat gebeurt op 11 mei en Jupiter blijft daar tot eind oktober. In Ram versterkt Jupiter ons verlangen om in beweging te komen, te vechten voor de goede zaak, om rechtvaardig te zijn. De liefde en empathie die Jupiter in Vissen ons liet voelen, wordt in Ram omgezet in daden. Ook zijn we meer outgoing en extrovert dan normaal. Hoewel het ook weleens kan botsen, omdat onze ego’s een beetje worden uitvergroot, blijven boosheid en frustratie niet lang hangen, want kom op, we zetten de schouders eronder en gaan door. Dit is een mooie periode om een nieuw bedrijf op te zetten, een idee te ontwikkelen. De openheid en het enthousiasme zijn groot. Daarom hebben nieuwe initiatieven veel kans. Sowieso is dit een heerlijke energie om er een vrolijke, blije lente van te maken.


Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten
Mars en zijn invloed op jou: dit moet je erover weten