De bijzondere planeetstanden van januari 2022

De bijzondere planeetstanden van januari 2022 De bijzondere planeetstanden van januari 2022 De bijzondere planeetstanden van januari 2022

Benieuwd wat de planeten deze maand in petto hebben? Huisastroloog Johanna Blok tekende de bijzondere planeetstanden voor 2022 uit. Lees verder en ontdek wat je in januari van de planeten mag verwachten.

Gevoelens van empathie

Net voor Oud en Nieuw is Jupiter het teken Vissen binnengetreden, waar hij tot 10 mei zal verblijven. Vroeger, voordat de moderne planeten Uranus, Neptunus, Pluto en Chiron waren ontdekt, hoorde Jupiter bij Vissen, en in dat teken voelt deze gelukplaneet zich thuis. Jupiter in Vissen is een prachtige energie die gevoelens van vergeving en empathie versterkt. We strijken met de hand over het hart. In zo’n periode is er meer liefde en begrip voor anderen die het moeilijk hebben, meer bereidheid om offers te brengen voor onze naasten.

Touch of happiness

Ook versterkt Jupiter in Vissen de spiritualiteit. Het vertrouwen in een grotere macht die het goede met ons voorheeft, groeit. In je persoonlijke leven kun je leren dat het goed is om te geven, zonder er iets voor terug te verwachten. Onvoorwaardelijkheid is een kwaliteit die wordt versterkt. En natuurlijk brengt deze stand een touch of happiness in het leven van iedereen die onder het teken Vissen is geboren.

Saturnus en Uranus botsen stevig 

Tot 20 januari moeten we dealen met het verlangen naar vrijheid in ons (Uranus), dat botst met regeltjes, autoriteiten, controle en de wet (Saturnus), een aspect dat half december van 2021 actief werd.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Nu zullen sommige mensen vinden dat dit ligt aan Saturnus (er is teveel controle) anderen zullen vinden dat mensen zich puberaal gedragen als ze in opstand komen. Wie heeft er gelijk? Misschien is het allebei waar. Misschien zijn de regels wat overdreven, maar misschien gedragen we ons ook onvolwassen. Die extremiteiten zorgen ervoor dat de clash onnodig hard is. Maar in de loop van januari neemt de kracht ervan af, dat wil zeggen dat er weer wat ruimte komt voor harmonie.


Conservatief

Uranus staat in Stier, wat er voor zorgt dat de rebelse energie in ons de neiging heeft conservatief te zijn. ‘Wat de boer niet kent dat vreet ie niet.’ Met Saturnus in Waterman is het juist het gezag dat voorstander is van vernieuwing en technologie.

Beeld: fotografie door Aiala Hernando, styling door Cyn Ferdinandus, visagie door Alexandra Leijs

Benieuwd naar alle bijzondere planeetstanden van 2022?

Je vindt hier een overzicht van alle bijzondere planeetstanden van 2022.

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.
Volgend artikel
Combinatie-horoscoop: zo matcht Varken met je sterrenbeeld
Combinatie-horoscoop: zo matcht Varken met je sterrenbeeld