Combinatie-horoscoop: zo matcht Varken met je sterrenbeeld

Combinatie-horoscoop: zo matcht Varken met je sterrenbeeld Combinatie-horoscoop: zo matcht Varken met je sterrenbeeld Combinatie-horoscoop: zo matcht Varken met je sterrenbeeld

Lijken je westerse en Chinese teken op elkaar of verschillen ze erg? En in welk teken herken je jezelf het meest?

De westerse en Chinese astrologie belichten beide een deel van je karakter. In het boek De twaalf tekens van de Chinese astrologie combineert Erika Sauer de types. In dit artikel lees de combinatie-horoscoop van Varken.

Ken je je Chinese sterrenbeeld niet? Bereken het hier.

Ram-Varken

Hartelijk en doelgericht zijn Ram-Varkens. Deze mensen zien altijd uitwegen en oplossingen en laten zich zelden van de wijs brengen. Voor de goede zaak kunnen ze vurig strijden, maar als het niet noodzakelijk is, doen ze dat liever niet. Ram-Varkens zijn rustig en meestal goed gehumeurd. Ze zijn snel verliefd en winden daar geen doekjes om. Gelopen blauwtjes kunnen ze goed handelen. Ze gaan door met het doen van liefdesverklaringen tot er een fijne partner blijft.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Stier-Varken

Geen woorden, maar daden, is het credo van Stier-Varken. Deze niet zeer spraakzame types gaan recht op hun doel af. Ze weten wat het beste is en streven dat ook na. Stier-Varkens luisteren goed naar de mensen met wie ze samenleven- of werken om ervan verzekerd te zijn dat die het met hun ideeën eens zijn. Want deze stille autoriteiten zijn naast trefzeker ook verdraaglijk en trouw. In de liefde wegen ze plus- en minpunten lange tijd af en hebben ze het graag voor het zeggen.

Tweelingen-Varken

Een Tweelingen-Varken komt altijd op zijn pootjes terecht. Deze mensen lijken voor het geluk geboren en zijn daarnaast gevat, slim en flexibel. Ze redden zich moeiteloos in allerlei situaties en zijn door hun diplomatie welkom gezelschap. Flirten is een hobby van dit type, de liefde een serieuze zaak waar ze zich alleen aan wijden als ze honderd procent zeker zijn. Lachen is noodzaak voor Tweelingen-Varken en een vrolijke levenspartner is een must.

Kreeft-Varken

Kreeft-Varken is gevoelig en betrouwbaar. Het zijn mensen die naar zekerheid verlangen, zowel zakelijk als privé. Ze zijn altijd op hun hoede, want gekwetst of beledigd worden, is hun grote angst. Rake of pijnlijke opmerkingen van anderen vergeten en vergeven ze niet snel. Kreeft-Varken kan goed ontspannen en creëert gemakkelijk rustmomenten voor zichzelf. In de liefde zijn deze mensen zorgzaam, gevoelig en een beetje humeurig.

Leeuw-Varken

De optimistische Leeuw-Varkens zijn voor succes in de wieg gelegd. Ze beklimmen de maatschappelijke ladder met souplesse en vriendelijkheid. Leeuw-Varkens zijn zeer geliefd omdat ze betrouwbaar en barmhartig zijn. Net als iedere Leeuw is ook dit type niet vies van luxe, schoonheid en genot. Ze genieten met volle teugen van het goede leven en binden zich graag aan een partner die die levensstijl begrijpt en waardeert.

Maagd-Varken

Voor Maagd-Varkens is er maar één pad: het rechte. Deze types hebben een uiterst serieuze levensinstelling die overal in terugkomt. Hun uiterlijk is om door een ringetje te halen, ze behouden altijd hun beheersing en verstaan hun vak perfect. Maagd-Varkens geven nooit op. Ze bereiken veel, maar zijn uiterst bescheiden. In de liefde zitten ze niet op al te veel passie te wachten. Een partner met een stevig karakter willen ze. Vinden ze die niet, blijven ze liever alleen.


Weegschaal-Varken

Weegschaal-Varkens staan bekend om hun grote hart. Deze mensen zijn diplomatiek en fijnbesnaard. Harmonie is voor hen het allerbelangrijkste en ze zijn er meesters in die in alle situaties te bewerkstelligen. Omdat Weegschaal-Varkens altijd meebuigen, moeten ze ervoor waken dat er van ze geprofiteerd wordt. Nee leren zeggen, is belangrijk voor dit type. In de liefde zoeken ze net zo lang tot ze een passende partner gevonden hebben met wie ze een evenwichtig duo vormen.

Schorpioen-Varken

Rechtlijnig, koppig en rechtvaardig zijn de woorden die Schorpioen-Varken kenmerken. Deze types vergeten níks en aardig gevonden worden, vinden ze niet echt belangrijk. Niet dat ze onvriendelijk zijn, maar zaken moeten kloppen, anders haakt Schorpioen-Varken af. Van de liefde leven ze op. Ze zijn verleidelijke en humoristische minnaars die enthousiast en uitgebreid rondscharrelen voor ze zich aan iemand binden.

Boogschutter-Varken

Vele wilde ideeën vullen het leven van Boogschutter-Varken. Deze mensen werken hard en zitten nooit stil. Focussen is niet hun sterkste punt, daarom duurt het soms lang voordat ze hun doelen bereiken. Deze mensen houden van avontuur in de liefde, maar zijn ook huiselijk. De opgewekte Boogschutter-Varkens gaan gepassioneerd en makkelijk een levenslange verbinding aan en blijven daaraan moeiteloos trouw.

Steenbok-Varken

Steenbok-Varkens houden van orde en netheid. Ze werken graag alleen en zijn uiterst secuur. Zaken aan andere toevertrouwen vinden ze lastig. Steenbok-Varkens hebben de lat hoog liggen voor zichzelf en hun dierbaren. In de liefde moet een partner dit type vooral op geestelijk vlak bekoren en bij voorkeur ambitieus en succesvol zijn. Steenbok-Varkens zijn goed met geld en zorgen met een grandioos verantwoordelijkheidsgevoel voor een ieder die hen lief is.

Waterman-Varken

Bluffen kunnen Waterman-Varkens als de beste. Deze types krijgen alles voor elkaar omdat ze slim zijn en durven. Authenticiteit staat bij hen hoog in het vaandel, bij onechte persoonlijkheden blijven ze het liefst ver uit de buurt. Waterman-Varkens houden van puurheid en streven onafhankelijkheid na voor zichzelf en hun dierbaren. Een mens moet vrij en gelukzalig leven, is het devies van deze sprankelende sterrentypes.

Vissen-Varken

Met hun vriendelijkheid krijgen Vissen-Varkens alles gedaan. Het zijn bescheiden en gevoelige types die levenslust uitstralen. Deze mensen zijn bekwaam en door hun kalmte niet snel onder de indruk. Van avonturen in de liefde daarentegen zijn Vissen-Varkens wél snel ondersteboven. Het zijn ware romantici die streven naar het ideale plaatje. Een teleurstelling op liefdesgebied komen ze moeilijk te boven. Een partner die dit type liefdevol met beide voeten op de grond houdt, is een must.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over combinatie-horoscopen?

Hier vind je alle andere Chinese tekens in combinatie met de westerse sterrenbeelden.

Volgend artikel
Ontdek de vier types van het sterrenbeeld Schorpioen
Ontdek de vier types van het sterrenbeeld Schorpioen