Ontdek de vier types van het sterrenbeeld Schorpioen

Ontdek de vier types van het sterrenbeeld Schorpioen Ontdek de vier types van het sterrenbeeld Schorpioen Ontdek de vier types van het sterrenbeeld Schorpioen

Ben jij een gepassioneerde, kritische, hartstochtelijke Schorpioen? Of herken je jezelf helemaal niet in de beschrijvingen van je sterrenbeeld? Ontdek de verschillende kanten van Schorpioen, met de vier geboorteperiodes.

In het boek ‘Het Mysterie van je Geboortedag’ onderscheiden Gary Goldschneider en Joost Elffers 48 persoonlijkheden, gebaseerd op de twaalf sterrenbeelden. Nieuwsgierig naar wat je geboorteperiode over je karakter zegt? Ieder sterrenbeeld wordt in het boek opgedeeld in vier verschillende types.

Meer weten over de 48 geboorteperiodes? In dit artikel maak je kennis met de achtergrond ervan.

Staat jouw geboortedatum er niet bij, dan is jouw type ingedeeld bij Weegschaal-Schorpioen!

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

Schorpioen I (26 oktober – 2 november)

Een intense, trouwe persoonlijkheid die een confrontatie niet uit de weg gaat; dat is Schorpioen I. Deze mensen zijn meesters in het onderscheiden van goede en slechte intenties. Met hun humor en scherpe tong gaan ze onzuivere motieven te lijf. Hun tegenstanders hebben het zwaar te verduren, want Schorpioenen I sluiten zelden een compromis. Het zijn vaak harde werkers voor wie de kwaliteit van het werk hoog in het vaandel staat.

Schorpioen II (3 – 11 november)

Schorpioen II heeft oog voor de schaduwkanten van zichzelf en het leven. Deze mensen zijn zich bewust van hun diepste gedachten, fantasieën en gevoelens. Ze slapen en voelen doorgaans intenser dan anderen. Schorpioen II houdt van de geneugten van het leven en kan er zelfs verslaafd aan raken. Het vinden van structuur en evenwicht helpt deze emotionele mensen hun waardevolle, diepzinnige inzichten in het leven van alledag te verwerken.


Schorpioen III (12 – 18 november)

Aanwezige persoonlijkheden die indruk maken met hun charme en aantrekkelijkheid. Schorpioen III voelt zich op zijn plek in een leidinggevende rol, zowel zakelijk als privé. Als leider zijn deze mensen begripvol én veeleisend. De innerlijke stabiliteit van deze beheerste Schorpioenen dwingt respect af. Ze hebben baat bij een nuchtere vriend of partner die ze een realistische spiegel voorhoudt. Schorpioenen III zijn zich bewust van hun sterke en zwakke kanten en kunnen daardoor soms onnodig risico’s uit de weg gaan.

Schorpioen-Boogschutter (19 – 24 november)

Schorpioen-Boogschutter heeft behoefte aan zelfstandigheid. Deze mensen werken het liefst alleen en hebben moeite met autoriteit. Cusp-persoonlijkheden hebben eigenschappen van twee tekens. In dit geval controlerend en emotioneel (Schorpioen) tegenover vurig en daadkrachtig (Boogschutter). Schorpioen-Boogschutters zijn uiterst gevoelig en passioneel , maar missen soms de aardse stabiliteit om in balans te blijven. Het creëren van hun eigen visie en die overbrengen op anderen is de missie van Schorpioen-Boogschutter.

Over auteur
Verhalen vertellen en het mystieke onderzoeken; daar houdt tekstschrijver Fabienne Peters zich mee bezig. Haar missie? Op zoveel mogelijk plekken verhalen verspreiden die het leven zowel verdiepen als verzachten. Onderwerpen die raken, die net een beetje verder gaan en/of met één been in de taboesfeer blijven hangen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit is jouw roeping volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Moonology: leer werken met de maanfasen
Moonology: leer werken met de maanfasen