Wat is jouw roeping? Dit zegt je sterrenbeeld

Wat is jouw roeping? Dit zegt je sterrenbeeld Wat is jouw roeping? Dit zegt je sterrenbeeld Wat is jouw roeping? Dit zegt je sterrenbeeld

Bij het vinden van wat jou echt vervult, is het slim je niet te laten afleiden door heersende opvattingen over presteren, carrière en geld. Astrologie kan je een handje helpen bij het maken van een keuze. Spoiler: dat is niet altijd in (betaald) werk. 

Wat is mijn roeping?

Een van de meest gestelde vragen die een astroloog krijgt is: Wat is mijn roeping? De meeste mensen worstelen met de vraag wat ze moeten ‘worden’. Roeping wordt dan gezien als de ultieme vervulling op werkgebied. Veel mensen verwarren het woord ‘roeping’ met het woord ‘succes’. Ze denken dat het vinden van hun roeping automatisch betekent dat succes volgt.

De offers van succes

We krijgen van jongs af aan beelden te zien van geslaagde mensen in de media, en daar is nu social media bijgekomen. Door de oppervlakkige beelden zijn we gaan geloven dat succes automatisch leidt tot geluk, rijkdom en vrijheid. De offers die succes vraagt, krijgen we zelden te zien. In de praktijk gaat het nastreven van een carrière vaak ten koste van geluk en vrijheid: tijdens de jacht naar de ultieme ‘vervulling’ worden privéleven, gezin en partner soms verwaarloosd. Vaak is de motor achter het streven naar succes een diepgaand gevoel van onzekerheid en ‘niet goed genoeg zijn’.

Je bént niet je beroep

Vrijwel allemaal kennen we het conflict tussen domweg mogen zijn wie we zijn, met respect voor onze innerlijke beleving enerzijds, en anderzijds de constante druk om iets te moeten, iets neer te zetten in de buitenwereld. Wat is het standaard antwoord op de vraag: wie ben jij? Vaak wordt dan geantwoord met het noemen van je beroep: Ik ben tandarts, marketeer of journalist. Alsof je beroep echt vertelt wie je bent. Soms krijg je het antwoord ‘ik ben alleen maar moeder of huisvrouw’. ‘Alleen maar’, alsof er zijn voor je gezin geen betekenis heeft, alsof het er niet toe doet.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Innerlijke meetlat

Als je werkvragen hebt en verlangt naar een roeping, probeer dan eerst een ander perspectief en een andere definitie te vinden voor het fenomeen roeping. Zoek naar je roeping op zielsniveau. Een extreem voorbeeld: misschien wil jouw ziel wel ervaren wat het is om volstrekt onafhankelijk te zijn van elke vorm van veiligheid. Om die ervaring op te doen zou je misschien het liefst in een park slapen en door de stad zwerven. De maatschappij vindt dan misschien dat je ‘mislukt’ bent en een zwerver, je familie maakt zich zorgen. Maar voor de groei van je ziel is dit misschien een cruciale ervaring. Dus je bent uitstekend bezig, je bent een fantastische zielscarrière aan het maken. En als jij er happy mee bent, is dat helemaal goed.


Je hobby als roeping

Je roeping kan ook op het vlak van een hobby liggen. Er zijn mensen die jaar in jaar uit werken in een fabriek zodat ze een vast inkomen hebben en die in hun vrije tijd zeldzame wilde planten spotten en misschien op een dag een nieuwe soort ontdekken. Of die gedichten schrijven die door niemand gelezen worden. Maar waar ze wel heel blij van worden. Dat zijn geen prestaties die zich uitbetalen in geld, maar het zijn wel prestaties. Die er zijn omdat iemand een grote passie voelt, voor bijvoorbeeld de natuur of poëzie. Daarom kunnen mensen op het gebied van een liefhebberij net zo goed een roeping voelen als op het gebied van werk. Alleen ervaren ze het niet als werk, omdat ze er zoveel plezier in hebben.

Inspirator

Dan zijn er nog de mensen die gedurende hun leven een enorme weg afleggen van ‘deugt niet’ tot heilige. Ze beginnen misschien als dief of verslaafde en eindigen als inspirator en leraar om anderen te helpen het goede pad te kiezen. En wat te denken van degene die haar carrière als manager afsluit om vluchtelingen te redden in Griekenland? Daar is veel moed voor nodig en een sterke overtuiging van wat jij op aarde komt doen. Dat zijn misschien wel de mooiste carrières denkbaar, want je draagt daadwerkelijk bij aan het geluk en de vervulling van anderen, al hoort er geen salaris of televisieoptreden bij.

Bij het vinden van wat je echt vervult, is het zaak je niet te laten afleiden door de wereldse opvattingen van presteren, carrière en roeping of door je drang naar economische veiligheid. Je niet onder druk te laten zetten, maar je prestaties af te meten aan je eigen innerlijke meetlat.

Talenten per sterrenbeeld

Een horoscoop is een weergave van verschillende aspecten van je persoonlijkheid. Je sterrenbeeld of zonneteken is daarvan één onderdeel. Dat kan iets verklappen over je natuurlijke talenten. Daarnaast zijn je maanteken, venusteken, marsteken en mercurius-teken belangrijk. Als je weet waar jouw maan, Mercurius, Venus en Mars staan, kun je een eerste indruk krijgen van jouw vaardigheden en aanleg.

Ram: tandarts – chirurg – professioneel sporter – verkoper – machinist – soldaat

Stier: econoom – agrariër – tuinarchitect – bouwvakker – zanger

Tweelingen: journalist – onderwijzer – talendocent – pr-manager – marketeer – pianist

Kreeft: chef-kok – verpleger – moeder – handelaar – interieurontwerper

Leeuw: kunstenaar – acteur – organisator evenementen – pedagoog – sportleraar – personal trainer

Maagd: arts – diëtiste – bioloog – modeontwerper – vormgever – personal assistent – laborant – biochemicus

Weegschaal: diplomaat – jurist – kunsthandelaar – mediator – schilder – meubelhandelaar

Schorpioen: onderzoeker – psycholoog – effectenhandelaar – forensisch rechercheur

Boogschutter: kunstenaar – inspirator – reisagent – gids – marketeer

Steenbok: manager – architect – wiskundige – belastingadviseur – bankier – geoloog

Waterman: IT’er – zelfstandig ondernemer – webdesigner – uitvinder – politicus

Vissen: horecamedewerker – verpleegkundige – sociaal werker – verkoper – zwemleraar – kustwacht – vinoloog

Over auteur
Johanna Blok is, naast haar werk als schrijver en journalist, astroloog. Johanna deelt de wijsheid en troost die ze zelf heeft ervaren binnen astrologie graag met anderen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit zijn de 12 sterrenbeelden als collega’s.

Dit is een ingekort artikel uit de Happinez Astrologie guide

Volgend artikel
De bijzondere planeetstanden van januari 2022
De bijzondere planeetstanden van januari 2022