Zo zijn de twaalf sterrenbeelden als collega

Zo zijn de twaalf sterrenbeelden als collega Zo zijn de twaalf sterrenbeelden als collega Zo zijn de twaalf sterrenbeelden als collega

Sommige collega’s zijn fantastisch om mee te werken. Ze ondersteunen je, inspireren je en maken je werk een stuk leuker. Anderen maken je werkdagen niet per se aangenamer. Ze lijken continu een strijd aan te willen gaan en zijn moeilijk om mee samen te werken. 

Dit is wat jouw sterrenbeeld zegt over hoe jij als collega bent. 

Ram (21 maart – 20 april)

Ram is enthousiast en vurig. Als er iets gedaan moet worden, is de Ram de eerste die opspringt om aan de slag te gaan. En reken maar dat de Ram dit ook gelijk doet. Dit kan ervoor zorgen dat de Ram soms wat onvoorbereid of ondoordacht te werk gaat. Dit teken slaat het maken van een planning of plan van aanpak liever over; de Ram gaat liever gelijk aan de bak. Het is een geboren leider die op zijn tijd even geremd moet worden, bijvoorbeeld door hem op details of de planning te wijzen.

Stier (21 april – 21 mei)

Dit teken heeft misschien wat tijd nodig om op te starten, maar als de Stier eenmaal op gang is, werkt ze door tot de klus is geklaard. Misschien krijg je bij nieuwe projecten niet de meest actieve houding van je stier-collega te zien, maar dit is wel de persoon op wie je kunt rekenen om te zorgen dat alles gebeurt zoals zou moeten. Overigens verwachten ze van hun collega’s dezelfde houding, wat ervoor kan zorgen dat ze bazig of koppig overkomen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Tweelingen zijn mentaal actieve collega’s. Ze hebben geen problemen met een grote hoeveelheid taken of afwisselende werkzaamheden. Dat geeft ze juist energie. Ze kletsen graag met andere collega’s en zitten het liefst niet de hele dag op hun stoel. Wordt dit wel van ze verwacht, dan ligt het risico van verveling op de loer. En dat is iets waar Tweelingen niet goed mee om kunnen gaan…

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeften zijn toegewijde collega’s die het prettig vinden als ze zich af en toe even kunnen afzonderen, bijvoorbeeld achter hun bureau. Ze werken graag op een plek die bekend voor ze is, met mensen die ze al kennen. De Kreeft geeft immers veel om een gevoel van thuis. Daarom vinden ze een prettige werksfeer belangrijk, en zullen ze hun best doen om deze te behouden. Dit teken is dus niet het type dat collega’s snel aanspreekt als er iets niet goed gaat.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Leeuw is een ontzettend loyale medewerker. Ze voeren hun werk met enthousiasme en energie uit. Hun positieve instelling draagt bij aan de sfeer op de werkvloer. Ze zijn creatief, gemotiveerd en houden van gezelligheid. Het zijn daarnaast harde werkers die het fijn vinden als hun bijdrage gezien wordt. Leeuwen zijn gek op complimenten en worden graag geprezen. Een Leeuw die lekker in zijn vel zit, vindt het overigens ook heerlijk om anderen te complimenteren en in het zonnetje te zetten.

Maagd (24 augustus – 22 september)

De Maagd neemt haar werk ontzettend serieus en levert veelal goed werk. Dat heeft te maken met de kritische houding van dit teken. De Maagd is niet alleen kritisch op zichzelf, maar ook op anderen. Vat de feedback van dit teken vooral op als oprechte hulp. Dat is namelijk hoe de Maagd het bedoelt, zelfs als haar (ongevraagde) adviezen niet zo overkomen.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De Weegschaal werkt het liefst in een team, waar dit teken de taak op zich neemt om te zorgen dat iedereen gehoord wordt. Weegschaal is sociaal, charmant en werkt hard. Dit teken kan erg perfectionistisch zijn. Ze doen ontzettend hun best om door iedereen aardig gevonden te worden, waardoor feedback wat hard aan kan komen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioen gaat een uitdaging niet uit de weg. Deze collega heeft een eigen manier van zaken aanpakken en dat zal niet altijd door iedereen begrepen worden. Dat kan frustratie opleveren bij andere collega’s, maar je kunt erop rekenen dat de Schorpioen goed werk levert. Dat geldt overigens vooral in het ‘eigen straatje’. Deze collega heeft vaak specifieke talenten.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutter-collega’s ademen enthousiasme. Het zijn vaak geliefde collega’s in een team, omdat ze altijd en overal mogelijkheden zien. Ze gaan snel over tot actie door hun vurige natuur, maar kunnen af en toe wat hard overkomen. Dat heeft te maken met hun eerlijkheid. Ze verpakken hun feedback niet om het zachter over te laten komen, maar vertellen je hoe het echt is.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbok werkt hard en is ontzettend betrouwbaar. Dit teken zal niet om vijf uur de laptop dichtklappen om naar huis te gaan. Veel liever maakt Steenbok eerst af wat er gedaan moet worden, om daarna pas naar huis te gaan. Ze kunnen erg serieus overkomen, maar de Steenbok heeft absoluut ook een grappige, gezellige kant.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Waterman zorgt op de werkvloer voor een gezellige, luchtige sfeer. Dit teken zorgt er als vanzelf voor dat zaken lopen zoals ze zouden moeten. Toch heeft de Waterman wel een geheel eigen manier van werken. Dat zorgt ervoor dat dit teken over het algemeen geen fan is van autoriteit. De Waterman voelt als eerste van alle tekens de neiging om zich te verzetten zodra hij het ergens niet mee eens is.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen werken het liefst in een omgeving die ontspannen aanvoelt. Ze zijn gevoelig voor invloeden van buitenaf, dus spanning of stress op de werkvloer ervaren ze liever niet (te veel). Het zijn empathische mensen die luisteren naar de verhalen van anderen, zelfs als ze dit maar moeilijk van zich af kunnen zetten. Daardoor lijkt het werk zelf misschien wat minder belangrijk voor ze, maar niets is minder waar. Ze doen (over het algemeen) wat ze kunnen.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Ken jij je ascendant al? Dit moet je weten over je ’tweede sterrenbeeld’

Volgend artikel
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven
Dit vertelt jouw Venusteken over je liefdesleven