De 12 sterrenbeelden als collega: zegen of drama?

De 12 sterrenbeelden als collega: zegen of drama? De 12 sterrenbeelden als collega: zegen of drama? De 12 sterrenbeelden als collega: zegen of drama?

Samenwerken; het kan een zegen zijn, maar ook een drama. Sommige collega’s vullen je aan, verlichten de sfeer en inspireren. Anderen halen het bloed onder je nagels vandaan, zijn het nooit met je eens of drukken een stempel dat jou niet aanstaat.

Wat kenmerkt jou en je collega’s? Ontdek de eigenschappen van de twaalf sterrenbeelden op het werk als collega.

Ram (21 maart – 20 april)

Ram is positief over zijn werk en doet enthousiast wat hij moet doen. Het is voor dit type heel belangrijk te weten dat zijn werk goed gewaardeerd wordt, anders kan hij gedemotiveerd raken. Middelpunt van de aandacht zijn, vindt een Ram leuk, maar het hoeft niet. Als hij maar gezien wordt.

Stier (21 april – 21 mei)

Op Stier-collega’s kun je bouwen. Ze werken keihard voor de goede zaak waar ze met hun hart achter staan. Stieren zijn rotsen in de branding voor collega’s. Lopen dingen niet zoals een Stier het voor ogen heeft, heeft hij twee keuzes: een stap terug doen of weggaan. Twee, voor dit type, haast onmogelijke opties die hem frustreren.

Tweelingen (22 mei – 21 juni)

Een Tweelingen-collega kletst de oren van je hoofd. Deze mensen verhogen de werksfeer optimaal en zijn ware ideeën-machines. Alleen moet je er niet teveel van in een team hebben, want dan gebeurt er van alles, maar niet wat er gedaan moet worden.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Kreeft is op het werk erg op zichzelf. Deze types handelen hun werk gedegen af en verkeren tussentijds in hun eigen wereld. Met veel bombarie en verhalen binnenstormen, vindt de Kreeft bijzonder onprettig. Hij zal zijn deur figuurlijk (en misschien zelfs letterlijk) voor je sluiten.

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Als collega is een Leeuw in eerste instantie niet zo gebrand op gezelligheid en collegialiteit. Dit type wil naar de top of in elk geval: hoog gewaardeerd worden. Hij houdt zijn ogen open voor kansen en als hij niet gezien wordt, gaat hij ergens anders zijn heil zoeken.

Maagd (24 augustus – 22 september)

Een teken dat ontzettend opleeft van samenwerken in een team is Maagd. Dit type werkt zelfstandig, maar graag te midden van een club gezellige collega’s. Hun warme gevoeligheid enerzijds en kritische houding anderzijds zijn kenmerkend voor hun werkhouding.


Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Weegschaal komt goed tot zijn recht tussen collega’s. De humor en lach van dit type geven iedereen een goed gevoel. Het zijn harde werkers die net zo lief in hun eentje projecten oppakken als in een kleine groep, waarin ze graag op hun charmante, subtiele manier de leiding nemen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Moeilijkheden en uitdagingen; daar leeft de Schorpioen-collega van op. Heb je een probleem? Loop je ergens tegenaan? Schorpioen stroopt zijn mouwen al op om de zaak van de grond af op de pakken om jou te helpen. Het zijn doeners die zich niet door angst of risico in de weg laten zitten.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Optimisme, hard en snel werken en problemen oplossen; daar houdt de Boogschutter-collega zich mee bezig. Ze zijn een fijne aanvulling op een team, alleen moeten ze ervoor waken dat hun esprit niet bedolven wordt onder het juk van een organisatiestructuur.

Steenbok (22 december – 20 januari)

Steenbokken zijn betrouwbaar, blinken uit in wat ze doen en werken keihard. Naast deze serieuze houding genieten ze intens van gezellig collegiaal contact en werkgerelateerde feestjes. Op dit soort momenten kunnen ze hun vrije, vrolijke kant laten zien op de plek waar ze graag zijn.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Werken doen Watermannen het liefst alleen, maar binnen een team staan ze bekend om hun humor en taalgevoel. Watermannen vinden het gezellig om onderdeel te zijn van een team, maar lichten in dit gezelschap maar een tipje van hun sluier. Ze hechten veel waarde aan hun vrije tijd.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Voor Vissen is het belangrijk om in een prettige, relaxte sfeer te werken; dan floreren ze. Ruzie of spanning op de werkvloer hebben geen positieve uitwerking op de gevoelige natuur van dit type. Ze komen dan niet tot hun recht en kunnen zelfs vastlopen.

Meer weten?

Meer lezen over astrologie?

Herken de ex: de 12 sterrenbeelden na een relatie.

Volgend artikel
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld
Deze liefdespartner past bij jouw sterrenbeeld