De volle maan van 16 mei belooft intens te worden

De volle maan van 16 mei belooft intens te worden De volle maan van 16 mei belooft intens te worden De volle maan van 16 mei belooft intens te worden

Op 16 mei 2022 om 6:13 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Schorpioen. Recht daartegenover staat de zon in het teken Stier. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden.

Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. En deze in het bijzonder, want er is sprake van een totale maansverduistering. Dit is waar je de komende dagen mee te maken kunt krijgen.

Volle maan mei 2022

De volle maan van 16 mei 2022 belooft een pittige te worden. De maan staat dan in het teken Schorpioen, wat je vraagt om naar binnen te keren en ruimte te maken voor de donkerste, meest duistere delen van jezelf. Ook is Schorpioen het teken van transformatie. Als geen ander is dit teken in staat om zich te transformeren tot iets nieuws, iets beters. Dat is waar Stier in actie komt, want Stier is juist enorm gehecht aan zekerheid. Dit teken houdt het liefst alles zoals het was, dan weet het waar het aan toe is. Dat kan voor spanningen zorgen, maar dat is niet het enige interessante aspect van deze volle maan…

Maansverduistering

Deze volle maan komt gepaard met een totale maansverduistering. Hoewel dat altijd een bijzondere gewaarwording is, is het astrologische effect van zo’n maaneclips ook enorm interessant. Er kunnen zich namelijk plotselinge veranderingen voordoen tijdens of rondom zo’n eclips. Deze kunnen zich aandienen als kansen, maar ook als obstakels. Hoe dan ook zijn het veranderingen die je leven even flink op zijn kop zetten. In het moment is dat niet altijd leuk, maar het zorgt er uiteindelijk wel voor dat je de juiste richting op wordt gestuurd.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Dit maakt de huidige energie vrij chaotisch. Dit geldt extra voor de tekens die direct betrokken zijn bij zo’n eclips. Momenteel ligt de focus op de sterrenbeelden Stier en Schorpioen. Staan (sommigen van) jouw persoonlijke planeten in deze tekens? Dan is de kans groot dat jij deze periode heftiger ervaart dan anderen.


Bloedmaan

De volle maan van 16 mei 2022 wordt ook wel ‘bloedmaan’ genoemd. Dat klinkt misschien duister, maar dat is absoluut niet het geval. Een bloedmaan heet zo omdat deze tijdens een maansverduistering een rode gloed kan hebben. Dit ziet er juist ontzettend bijzonder uit.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over astrologie?

Dit moet je weten over het huidige eclips seizoen.

Volgend artikel
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert
10x wat leven in samenwerking met de maan je oplevert