De volle maan van 7 januari 2023 vraagt je om zacht te zijn

De volle maan van 7 januari 2023 vraagt je om zacht te zijn De volle maan van 7 januari 2023 vraagt je om zacht te zijn De volle maan van 7 januari 2023 vraagt je om zacht te zijn

Op 7 januari 2023 om 00:07 uur is het volle maan. Dit is de eerste volle maan van het jaar en deze vindt plaats in het huiselijke teken Kreeft. Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Steenbok. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar iedere volle maan brengt ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de volle maan van januari 2023.

Volle maan januari 2023

De volle maan van 7 januari 2023 vraagt om zachtheid. Dat hebben we te danken aan het teken Kreeft. De Kreeft trekt zich maar al te graag terug in een omgeving die voelt als thuis. Daar is het fijn en daar is het veilig. Een volle maan in dit teken wil ons eraan herinneren dat we niet altijd aan hoeven te staan, niet altijd hard te hoeven rennen. Je even terugtrekken op een veilige, prettige plek mag ook. Je zult merken dat je daar in de dagen rondom de volle maan meer behoefte aan hebt. Misschien wil je die razend gezellige nieuwjaarsborrel eigenlijk liever overslaan, om in plaats daarvan thuis op de bank te kruipen. Geef daar gehoor aan als je dit wilt en kunt.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Zachtheid

Juist nu is het belangrijk om niet te hard te zijn voor jezelf. Omdat de zon in Steenbok staat, kun je de neiging om streng en hard te zijn voor jezelf wel hebben. Steenbok heeft het soms moeilijk met ontspannen, met even niets nuttigs doen. Het liefst is dit teken altijd druk met stappen maken en doelen bereiken, ook als dat betekent dat hij daardoor minder thuis is, met de mensen van wie hij het meest houdt om zich heen.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Cadeau: Happinez notebook

Voor de Kreeft is juist niets belangrijker dan dat. Een fijn, knus thuis, waar dierbaren altijd welkom zijn. Die twee uitersten kunnen botsen rondom de volle maan van 7 januari 2023. Dit kan stemmingswisselingen veroorzaken, maar maak je daar niet te druk om. Teruggetrokken in jouw veilige, bekende omgeving is dat niets wat de andere aanwezigen nog niet van je kennen.

Lees ook: Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Wil jij je horoscoop wekelijks in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou
Steenbok-seizoen: dit betekent het voor jou