Het is bijna volle maan: dit zal je ervan merken

Het is bijna volle maan: dit zal je ervan merken Het is bijna volle maan: dit zal je ervan merken Het is bijna volle maan: dit zal je ervan merken

Op vrijdag 18 maart 2022 om 08:17 uur is het weer volle maan. De maan staat dan in het teken Maagd. Recht daartegenover staat de zon in het teken Vissen. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee.

De effecten van de volle maan merk je over het algemeen twee dagen voor en na deze gebeurtenis. Waar je tijdens de volle maan van 18 maart rekening mee moet houden, is een spanningsveld tussen alles waar de Maagd voor staat, maar ook waar het teken Vissen voor staat. Dat is het teken waar de zon zich momenteel in bevindt.

De invloed van Maagd

De energie van Maagd laat je kritischer naar jezelf kijken. Maagd is namelijk een erg scherpzinnig en streng teken. Niet alleen naar zichzelf toe, maar ook naar de mensen om hem of haar heen.

Dit wordt niet altijd gewaardeerd door anderen, maar onthoud dat de Maagd dit niet met de verkeerde bedoelingen doet. Dit teken ziet gewoon heel goed waar er verbeteringen mogelijk zijn. Daarnaast is Maagd een nuchter en ordelijk sterrenbeeld. De Maagd hecht veel waarde aan details – en laat dat nou net zijn waar die spanning met het teken Vissen vandaan komt.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen

  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal

  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen

  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor

Het sterrenbeeld Vissen

Vissen is het meest dromerige teken van de dierenriem. Het liefst zweeft dit teken de hele dag met het hoofd in de wolken, ver weg van de realiteit. Ook is Vissen een spiritueel, fantasierijk en emotioneel teken. Vissen voelen haarfijn aan wat de sfeer in een ruimte is en hoe een ander zich voelt. Lastig genoeg nemen ze (vooral negatieve) emoties ook over alsof het hun eigen zijn. En dat is niet altijd even handig…


Afrekenen met chaos

Omdat we tijdens de volle maan van 18 maart de invloed van beide tekens voelen, kun je zin krijgen om alle chaos in je leven op te ruimen. Maagd is dol op orde en het teken Vissen heeft veel baat bij een opgeruimd hoofd (en dito omgeving). Wees de komende dagen overigens niet te kritisch op jezelf en anderen. Het kan best dat je die grote schoonmaak op de planning hebt staan, maar hier helemaal niet aan toekomt. De oorzaak? De enorme invloed van het teken Vissen. De zon is namelijk niet de enige planeet die zich momenteel in Vissen bevindt, want ook Mercurius, Jupiter en Neptunus bevinden zich daar.

Mochten je gedachten afdwalen van je to-do list, je vroege lenteschoonmaak of andere realistische ideeën, accepteer dit dan. Kijk met een zachte blik naar jezelf en alles wat je deze dagen van plan was. En droom! Er is geen beter moment dan nu om je compleet te laten meevoeren door je gedachten. Wie weet wat het je voor mooie inzichten oplevert.

Meer lezen over de maan?

Maak kennis met Moon Medicine, een ritueel om los te laten.

Volgend artikel
Ram: dit is je maandhoroscoop voor april 2022
Ram: dit is je maandhoroscoop voor april 2022