Selfcare volgens je sterrenbeeld: zo zorg jij goed voor jezelf

Selfcare volgens je sterrenbeeld: zo zorg jij goed voor jezelf Selfcare volgens je sterrenbeeld: zo zorg jij goed voor jezelf Selfcare volgens je sterrenbeeld: zo zorg jij goed voor jezelf

Goed voor jezelf zorgen kan op verschillende manieren. De een laadt helemaal op van een uurtje uitgebreid badderen, de ander heeft juist meer baat bij actie.

Heb je geen idee welk type selfcare het beste bij jou past? Bekijk het eens door een astrologische bril. Deze vorm van selfcare kun je gewoon thuis doen en past bij jouw sterrenbeeld:

Ram – Kom in beweging

Het vuurteken Ram is ondernemend en dol op avontuur. Een actieve, uitdagende vorm van selfcare helpt jou om tot rust te komen. Ga een uurtje lekker intensief sporten om overtollige energie kwijt te raken of begin een hobby die nieuw en uitdagend voor je is.

Stier – Maak simpele plannen

Dit sterrenbeeld is een harde werker met een voorliefde voor stabiliteit en routine. Maak het jezelf vooral zo makkelijk mogelijk. Neem een uitgebreid bad, ga naar buiten om te tuinieren of maak het thuis extra gezellig met kaarsen. Plan vooraf je wekelijkse tijd voor selfcare in je agenda, dat geeft nog een beetje extra rust.

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok

  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen

  • Cadeau: Happinez notebook

Tweelingen – Daag je brein uit

Tweelingen zijn dol op leren. Een beetje lummelen en niksen houd je waarschijnlijk niet lang vol en levert eerder frustratie en verveling op dan een relaxed gevoel. Zoek dus iets wat ontspant en tegelijkertijd je brein uitdaagt, zoals een boeiend boek of een online cursus.

Kreeft – Maak van thuis een veilige haven

De typische Kreeft is fan van de vertrouwde, comfortabele omgeving van thuis. Maak van je huis echt een safe haven waar je honderd procent jezelf kunt zijn, met kaarsen, etherische oliën (zoals ontspannende lavendel) en edelstenen en kristallen. Kies bijvoorbeeld voor amethist, die zorgt voor harmonie.

Leeuw – Zoek de zon op

De Leeuw houdt van zon en warmte en is creatief. Aan jouw ideale vorm van selfcare komen dus bij voorkeur zonnestralen en een creatieve uitlaatklep te pas. Zoek op aangenaam warme dagen een fijne plek in de zon in je tuin, op het balkon of in het park en houd een schetsboek, journal of fototoestel bij de hand om je creativiteit de vrije loop te laten.

Maagd – Alles aan kant

Niet iedereen zal opruimen als ontspannende bezigheid zien, maar voor dit sterrenbeeld is het een prima vorm van goed voor jezelf zorgen. Maak regelmatig tijd vrij om orde op zaken te stellen, bijvoorbeeld in je kleding- of keukenkastjes. Dit voorkomt onnodig piekeren en geeft je ook figuurlijk een opgeruimd gevoel.


Weegschaal – Een goed gesprek

Voor de Weegschaal zijn relaties heel belangrijk. Regelmatig en oprecht contact met vrienden, familie en andere mensen die je lief zijn, vind je essentieel. Selfcare heeft voor jou dan ook vooral te maken met verbinding met anderen. Van een goed gesprek met je geliefde of urenlang bellen met je zus of een goede vriend(in) krijg je nieuwe energie.

Schorpioen – Schrijf het van je af

Dit sterrenbeeld beleeft emoties intens. Door alles van je af te schrijven in een dagboek, ontstaat er weer rust en ruimte in je hoofd. Wil je juist liever even uit je eigen werkelijkheid ontsnappen, installeer jezelf dan op de bank voor een spannende film.

Boogschutter – Avonturen plannen

Als Boogschutter is levensgenieter jouw middle name. Kun je niet op reis? Dat betekent gelukkig niet dat er helemaal niets avontuurlijks te beleven valt. Dromen van komende uitstapjes geeft ook een goed gevoel, dus maak alvast plannen voor een toekomstige reis of micro-avontuur.

Steenbok – Even aarden

Een aardende vorm van selfcare past het beste bij jou. Maak een lange wandeling door een natuurgebied in de buurt of begin een moes- of kruidentuintje, zodat je letterlijk met je handen in de aarde kunt woelen. Ook fijn: rol je mat uit voor een paar aardende yogahoudingen.

Waterman – Geen regels

Dit creatieve type houdt van vrijheid, dus leg jezelf als Waterman vooral geen regels op als het om selfcare gaat. Doe iets creatiefs zoals schilderen of schrijven, of zoek iets waarbij je ook iets voor een ander kunt betekenen. Een praatje maken met de eenzame buurvrouw, bijvoorbeeld.

Vissen – Geef je dromen vorm

Vissen zijn dromerig, gevoelig en vaak heel intuïtief. Geef je innerlijke droomwereld vorm met een vision board en ontdek of versterk je spirituele kant door je te verdiepen in zaken als mediteren en manifesteren.

Beeld: fotografie door Eric van Lokven, styling door Cyn Ferdinandus

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over je sterrenbeeld?

Dit is jouw levensmissie volgens je sterrenbeeld.

Volgend artikel
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt
Astrologie: zo weet je zeker dat jouw sterrenbeeld klopt