Hoe je met een vision board kunt ontdekken wat je echt wilt

Hoe je met een vision board kunt ontdekken wat je echt wilt Hoe je met een vision board kunt ontdekken wat je echt wilt Hoe je met een vision board kunt ontdekken wat je echt wilt

Vertrouw erop dat het universum altijd voor jou aan het werk is en bezig is om mooie dingen naar je te sturen. Vind je het moeilijk dit te geloven? Vergroot dan je vertrouwen in het universum  (en vooral in jezelf, ssstt) door een vision board te maken. 

Een vision board kan je helpen jouw dromen en verlangens te realiseren. Door hopes, dreams en goals op te plakken op een blanco vel papier, haal je ze als het ware naar de realiteit. Benieuwd? Zo kun je zelf een vision board maken.

Vision board maken

Voor het maken van je vision board, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste: een blanco vel papier (hoe groter, hoe beter). Dat is de start van je vision board, je canvas. Zorg ook dat je een schaar en lijm binnen handbereik hebt. Verzamel vervolgens alles wat je er maar op zou willen plakken. Denk aan magazines (om teksten en afbeeldingen uit te knippen), foto’s, stickers en andere dingen die je leuk vindt. Veertjes, muntjes en andere items kunnen ook – alles mag! Wil je zelf aan de slag om dingen te tekenen of op te schrijven? Dan is mooi (brief)papier ook fijn om binnen handbereik te hebben.

Vervolgens ga je verzamelen. Welke afbeeldingen spreken tot je? Welke zinnen of stukjes tekst sluiten aan bij jouw toekomstvisie? Knip deze allemaal uit en leg ze op een stapel. Zodra je het idee hebt dat je alles hebt, plak je de afbeeldingen op dat grote vel. Zo ontvouwt zich alles wat je maar wenst op één plek. En wanneer je het zo helder uitgetekend voor je ziet, staan alle losse dromen in je brein ineens als een écht plan.

Je vision board een plek geven

Daarna is het belangrijk om je vision board een goede plek te geven. De bedoeling is dat je je vision board neerzet op een plek waar je ‘m veel kunt zien. Wat dacht je van op de deur van de koelkast of aan het uiteinde van je bed? Zodra je de perfecte spot hebt gevonden, is het belangrijk om vooral het universum zijn werk te laten doen. Oh, én je brein. Al heb je dat waarschijnlijk niet door, want wat er gebeurt is het volgende: je ogen zien elke dag het vision board. Elke dag! De ene keer bewust, dan sta je er even bij stil, maar negen van de tien keer waarschijnlijk onbewust. Desalniettemin gebeurt er in je hoofd ondertussen een heleboel. Door de aanwezigheid van het board gaat je brein langzaamaan geloven dat alles wat je wenst (dus wat er op je vision board staat) er in feite al is, want je ziet het telkens voor je. Hierdoor krijgen negatieve gedachtes bijna geen kans. Van binnen is er dus een transformatie gaande, dat ervoor zorgt dat de dingen die je wilt en waar je van droomt meer kans hebben tot uitkomen. En wat dus eerst zo onmogelijk leek vóórdat je aan de slag ging met je vision board, lijkt nu ineens wel mogelijk. Dit wekt niet alleen vertrouwen op in het universum, maar ook vertrouwen in jezelf.

Zo ontdek je waar je van droomt

Weet je niet goed wat je wenst? Wat je dromen zijn? Waar je gepassioneerd over bent? Wat je wilt in het leven? Je ontdekt het met deze oefening:

Blader door je favoriete tijdschriften, lees online artikelen, surf naar Pinterest voor plaatjes en verzamel allerlei knipsels op een hoop die iets met je doen. Dit kunnen plaatjes zijn waar je vrolijk van wordt, dingen die je wilt doen, plekken die je nog wilt bezoeken, vaardigheden die je wilt ontwikkelen… Wedden dat je dromen en doelen zo sneller vorm krijgen? Daarnaast is het ook fijn om zo creatief en mindful bezig te zijn. Kaarsjes aan, muziekje op en verzamelen, knippen en plakken maar. Het kan soms ook helpen om vision boards te maken per thema. Wat dacht je van een speciaal vision board over de liefde of over spiritualiteit?

Wees specifiek

Stel dat je droomt van een nieuw huis in het centrum, wees dan zo specifiek mogelijk in je wensen. Laat kenmerken als die gewenste tuin op het zuiden met genoeg parkeergelegenheid voor de deur en je voorkeur voor een jaren ’30 woning vooral niet achterwege. Hoe gedetailleerder, hoe beter.

Niks is gek

Ook goed om te benoemen: een vision board is bedoeld voor jou en jou alleen. Je kunt er echt van alles op plakken, niks is gek. Schaam je dus niet als je al jaren droomt van een designertas, maar je het oppervlakkig vindt om dit mee te nemen op je vision board. Doen!

Vision board voorbeelden

Ben je op zoek naar wat vision board voorbeelden of inspiratie voor jouw eigen creatie? Hieronder zie je twee voorbeelden van een vision board.

vision board voorbeelden
vision board voorbeelden

Wil je meer lezen over het verwezenlijken van je dromen?

Over auteur
Megan Van Slooten is sinds 2021 werkzaam bij Happinez en sterrenbeeld Tweelingen. Als teamlead van de online redactie stuurt ze het online team aan, coördineert ze projecten zoals Leef met de seizoenen en bewaakt ze de online strategie. Ze was nauw betrokken bij het opzetten van de Leef met de Maan- training, die in 2019 werd bekroond met een Mercur. Tijdens haar opleiding journalistiek maakte ze zich vooral hard voor een duurzamere én eerlijkere wereld. Een onderwerp dat haar nog steeds na aan het hart gaat.
Volgend artikel
Hoe goed kun jij manifesteren? Doe de test!
Hoe goed kun jij manifesteren? Doe de test!