De volle maan van 8 december: dit kun je verwachten

De volle maan van 8 december: dit kun je verwachten De volle maan van 8 december: dit kun je verwachten De volle maan van 8 december: dit kun je verwachten

Op 8 december 2022 om 05:07 uur is het volle maan. De laatste van dit jaar, in het sterrenbeeld Tweelingen. Recht tegenover de maan staat de zon in het teken Boogschutter. Tijdens volle maan ontstaat er een spanningsveld tussen deze twee tekens. Dit kan je moe, geprikkeld of emotioneel maken, maar dat is lang niet alles om tijdens deze volle maan rekening mee te houden. Iedere volle maan brengt namelijk ook weer eigen uitwerkingen met zich mee. Dit is wat je moet weten over de volle maan van december 2022.

Lees ook: Wat zijn de maanstanden in 2023? Ontdek het hier

Volle maan december 2022

De volle maan op 8 december 2022 staat in het communicatieve teken Tweelingen. Dat zorgt ervoor dat je hersenen rondom deze volle maan op recordtempo lijken te werken. Je krijgt idee na idee en daardoor kan het dat je ineens weet hoe je iets wil aanpakken, oplossen of bespreken. Deze volle maan legt een bijzondere nadruk op het onderwerp communicatie. De kans is groot dat je nu wel de juiste woorden weet te vinden om dat issue met je familielid, buur, vriend of collega onder woorden te brengen. Let wel: de invloed van Boogschutter kan je daarin wat (te) impulsief maken. Zorg dat je de tijd neemt om na te denken over wat je precies wil zeggen en hoe je dit over wil brengen. Duik niet zomaar in een intens gesprek zonder je voor te bereiden.

volle maan december 2022

De invloed van Mars tijdens de volle maan

Hoewel die aanwas van nieuwe, frisse ideeën heel prettig is, komt de volle maan van 8 december 2022 niet zonder risico’s. De invloed van Mars, de planeet van passie, maar ook van agressie, is namelijk ook nog aanwezig. Mars staat (net als de maan) in Tweelingen en loopt nog steeds retrograde. Dit kan je extra passievol maken, maar ook gefrustreerd en ongeduldig. En dat tijdens een volle maan… Zie dit als een extra goede reden om niet zomaar een conflict in te duiken, maar eerst goed na te denken over een oplossing. Vooral de van nature impulsief aangelegde vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter) wordt aangeraden hier bijzonder scherp op te zijn; beter voorkomen dan genezen.

Lees ook: Wanneer is het volle maan in 2023? Dit overzicht vertelt het je

Astrologie en je geboortehoroscoop

  • Online training met 8 lessen van Happinez astroloog Johanna Blok
  • Ontdek wat jouw persoonlijke planeten, huizen en aspecten over je onthullen
  • Alleen in juni 10,- korting met code ASTRO10

De spirituele betekenis van de koude maan

De volle maan op 8 december 2022 is de laatste van dit jaar. Deze volle maan wordt ook wel de koude maan genoemd. Dat is een hele logische benaming voor de volle maan in de decembermaand. Buiten is het koud en de dagen zijn kort.

Tijdens deze volle maan ligt de nadruk op dualiteit dankzij het teken Tweelingen. Je wordt niet alleen gevraagd om terug te kijken op dat wat is geweest, maar ook (vooral) om vooruit te kijken naar het nieuwe jaar dat nadert. De koude, donkere dagen zijn in volle gang. Desondanks proberen we met een warm hart naar de toekomst te kijken. En niet geheel onterecht, want na de koude maan gaan we een periode vol warmte in. Misschien niet letterlijk, maar de knusse feestdagen staan voor de deur, opgevolgd door een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden. 

Wil jij je horoscoop wekelijks in je mailbox ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze exclusieve astrologie nieuwsbrief. Je ontvangt niet alleen elke week een persoonlijke horoscoop van onze huisastroloog Johanna Blok, maar je krijgt ook als eerste de maand- en jaarhoroscopen, artikelen over astrologie en updates over de nieuwe en volle maan in je inbox.

Online training Leef met de maan

  • Ontdek wat de kracht van de maan voor jou kan doen
  • Tijdelijk cadeau: Moon Journal
  • Met 8 lessen — één voor elke maanfase + 4 bonuslessen
  • Meer dan 5.900 trainees gingen je voor
Over auteur
Bente de Bruin is journalist, auteur, astrologie-expert en Schorpioen. Vanuit een overtuiging dat niet iedereen met hetzelfde sterrenbeeld ook dezelfde persoonlijkheid zou hebben, is ze gaan onderzoeken hoe astrologie nu écht werkt. Een grote passie was geboren. Ondertussen heeft ze er haar missie van gemaakt om astrologie toegankelijk te maken voor een grote doelgroep en deze leer over te brengen zoals deze echt is: interessant, leerzaam en vooral heel erg leuk.

Meer lezen over de maan?

Zo slaap je rondom volle maan wél goed.

Volgend artikel
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou
Boogschutter-seizoen: dit betekent het voor jou