Kan je liefdesleven wel een boost gebruiken? Deze kristallen kunnen helpen

Kan je liefdesleven wel een boost gebruiken? Deze kristallen kunnen helpen Kan je liefdesleven wel een boost gebruiken? Deze kristallen kunnen helpen Kan je liefdesleven wel een boost gebruiken? Deze kristallen kunnen helpen

Al eeuwen worden kristallen door de mensheid omarmd. Niet alleen vanwege hun schoonheid, maar vooral vanwege de helende krachten en energieën die de oude stenen bij zich dragen. Fysieke problemen, verdriet, een nieuwe stap in je leven, op zoek naar meer geluk? Voor elk kwaaltje een kristal. Ook de liefde heeft haar eigen kristallen, elk met een specifieke werking.

Oké, een kristal zal je gebroken hart niet lijmen en je ook niet prompt oog in oog laten staan met de liefde van je leven. Maar er bestaan wel degelijk helende soorten die een positieve uitwerking hebben op bepaalde aspecten in de liefde, zeggen kristalexperts. Ontdek hoe kunziet, roodijzersteen, robijn, smaragd en rozenkwarts jouw hart een boost kunnen geven.

Kunziet: helpt je meer van jezelf te houden

Onzeker over jezelf (en) in de liefde? De kunziet zou je helpen inzien dat je mag zijn wie je bent. Dit kristal bestrijdt gevoelens van minderwaardigheid en heeft de mooie eigenschap dat het je helpt je hart te openen, volgens kristalexperts. Zo wordt het gemakkelijker om in een ander daglicht naar jezelf te kijken: zachter, minder streng. Take it easy on yourself, vertelt de kunziet je.

Roodijzersteen: helpt je bij het vinden van een nieuwe liefde

De roodijzersteen (of hematiet) staat voor kracht, zelfvertrouwen en optimisme. Precies wat je nodig hebt wanneer je de wereld van het daten besluit te betreden. Daten is leuk en spannend, maar kan ook lastig en vermoeiend zijn. De roodijzersteen zou je ondersteunen met gevoelens van veiligheid en moed. Ook zou het dragen van dit kristal zorgen voor meer stabiliteit en zou het je aantrekkingskracht vergroten.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer


Robijn: blaast bestaande liefde nieuw leven in

Op zoek naar meer passie? Voor een boost in de liefdesrelatie tussen jou en je partner kun je robijn op je nachtkastje leggen. Volgens de kristallenleer wordt deze edelsteen geassocieerd met romantiek en sensitiviteit. Het kan de liefde tussen jou en je partner vitaliseren en zelfs zorgen voor intensievere gevoelens. Is het tijd voor een diepgaand gesprek over de definitie van jullie relatie? Het rode, zeldzame kristal zou je helpen bij het creëren van de juiste sfeer. Overigens ook bij een stomende vrijpartij.

Smaragd: voor platonische relaties

De smaragd is een populaire edelsteen en dat is niet voor niets. De steen heeft volgens kristalexperts een inspirerende, verhelderende werking en kan met zijn kracht vriendschapsgevoelens stimuleren en verrijken. Wanneer je smaragd bij je draagt, zou dat zorgen voor meer balans en harmonie in je relaties tot anderen terwijl je je eigen geluk nastreeft.

Rozenkwarts: voor de universele liefde

Oh, rozenkwarts. De edelsteen die ongetwijfeld een plekje verdient in deze lijst. De rozenkwarts staat voor liefde en vrede en heeft een vriendelijke, helende invloed volgens de kristallenleer. Het zou je hart openen, je empatischer maken en je verzorgende instinct een boost geven. Volgens Gienger is de rozenkwarts een steen die liefde aantrekt en je hart zuivert, en die ons leert dat we allemaal wel wat meer compassie mogen tonen naar de ander.

Over auteur
Eline Hoffman heeft een zwak voor mensen met een mooi, krachtig, inspirerend of ontroerend verhaal. Bewust leven, muziek en gezondheid zijn de zaken waar ze zich het allerliefst in verdiept.

Meer lezen over kristallen?

Volgend artikel
Dit kristal vult jouw sterrenbeeld aan
Dit kristal vult jouw sterrenbeeld aan