De kracht van magie: ook jij kunt toveren

Door Susan Smit
De kracht van magie: ook jij kunt toveren De kracht van magie: ook jij kunt toveren De kracht van magie: ook jij kunt toveren

Magie is speels, vindingrijk, verrassend, liefdevol en ronduit fantastisch spul.

Jij denkt nu vast dat ik magie ga bashen, grappend over eenhoorns en feeënstof, gezien mijn voorbehoud bij alle voorgaande zweverige shit. Ha! Heb je het daar even mis. Magie is voor mij de absolute grondstof van het leven. Het is speels, vindingrijk, verrassend, liefdevol en ronduit fantastisch spul. Magie is wat er gebeurt als we onze bescheidenheid afleggen en onze menselijke scheppingskracht verbinden met die van de grotere krachten. Het is wat er gebeurt als we samenwerken met de goden.

De kracht van magie

Iedereen kan toveren. Dat is mijn standpunt. Sterker nog: we doen het al. Alleen we weten het vaak niet. Wij mensen kunnen dingen. We hebben een vrije wil en het vermogen te manifesteren en voordat onze handen uit de mouwen gaan, hebben we ons plannetje allang onbewust op een ander niveau (het astrale niveau) uitgezet waardoor de hulpsinterklazen daarboven ons gaan helpen. Kun je nagaan hoe krachtig magie werkt als je het bewust en gefocust doet.

Hier is je onderbewustzijn dol op

Hoe je dat dan doet? Met een ritueel, bijvoorbeeld. Een ritueel is niets meer dan wat handelingen om een intentie met symbolen tastbaar te maken. Het onderbewustzijn is dol op symbolen (het praat ook met jou via symbolen in een droom of dagdroom). Dus als je iets opschrijft en het papiertje verbrandt (ikzelf speel graag pyromaantje, zo weten al mijn buren inmiddels), dan reageert je onderbewustzijn daar blij verheugd op, én je geeft een signaal naar alle astrale hulpsinterklazen. Daarna gebeurt er shit in de vorm van bizarre toevalligheden en onverwachte mogelijkheden die jij dan weer kunt benutten. Verder heb ik geen idee hoe het werkt. De grote raadselen laat ik met rust. Ik ben niet belast met de dwang dingen te moeten begrijpen om ze te kunnen omarmen.

Ontdek ook ‘Kristallen by Happinez’

De speciale editie (102 pagina’s!) met alles wat je ooit wilde weten over kristallen:
  • Chakra’s in balans: zo gaat je levensenergie weer stromen

  • Handige kristallenindex: de betekenis van 67 kristallen

  • En nog veel meer


Grapjes van het universum

Het hogere heeft humor. Wist je dat niet? Het universum strooit gul met vernuftige streken en regisseert grappige voorvallen voor de eigen lol en als je het verkloot, is het niet te beroerd om je nog een kans te geven en nog een. Als je mee durft te spelen met je vrienden upstairs, en zo nu en dan met je innerlijke toverstafje zwaait, verheug je dan maar in nog meer kosmische idioterie. Kom Alice, daar is Wonderland.

Hoe ik het zie: je hebt absoluut geen reden om niet in magie te geloven.

Over auteur
Spiritualiteit en literatuur zijn de grootste passies van onze ‘huisheks’ Susan Smit. Ze was een van de eerste columnisten van Happinez, maakt de boekenrubriek in het blad en schrijft op deze site columns waarin ze deelt wat ze meemaakt en leert.

Meer lezen over manifesteren?

Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein.

Volgend artikel
Vijf levenslessen van legendarische vrouwen
Vijf levenslessen van legendarische vrouwen