Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein

Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein Manifesteren als super power: 7 lessen van Gabrielle Bernstein

Als je geïnteresseerd bent in manifesteren, kun je niet om haar heen: Gabrielle (‘Gabby’) Bernstein is zo’n beetje de queen of manifesting. Meerdere van haar boeken over manifesteren prijkten op de bestsellerlijst van de New York Times, ze werd door diezelfde krant als goeroe voor de volgende generatie bestempeld en Oprah noemt haar een thought leader for the next generation.

In haar boek ‘Super Attractor’ deelt Bernstein haar methodes om het leven van je dromen te manifesteren. Dit zijn een aantal van haar lessen:

1. Het universum levert altijd

Zelfs als je je er niet bewust van bent, manifesteer je. Als je gedachten negatief en gebaseerd op angst zijn (denk aan: twijfelen over jezelf, onzekerheid, angst om te falen), trek je meer angst en negativiteit aan. Zijn je gedachten positief en liefdevol, dan trek je juist meer positiviteit en liefde aan.

2. Je kunt altijd opnieuw kiezen

Oefen in het opmerken van niet-helpende gedachten, en kies dan heel bewust opnieuw. Bernstein noemt dit de Choose Again Method, en die werkt als volgt:

  • Stap 1: Merk de gedachte op
  • Stap 2: Vergeef de gedachte
  • Stap 3: Kies opnieuw

3. Je hebt het recht om je goed te voelen

Volgens Bernstein bieden we weerstand tegen ons goed voelen. We zijn zo gewend aan het idee dat overvloed iets is waarvoor we hard moeten werken en worstelingen moeten doorstaan, dat angst onze normale staat van zijn is. Hierdoor is angst – om te falen, niet aan verwachtingen te voldoen, teleurgesteld te worden, enzovoorts – een beschermingsmechanisme geworden. Bernstein zegt dat we zo verslaafd zijn aan lijden, dat we alleen maar meer lijden manifesteren. Om een super attractor te worden, moet je juist accepteren dat al het goede moeiteloos naar je toekomt en jezelf toestaan om je ‘gewoon’ goed te voelen.

4. Er is meer dan genoeg

Als je bang bent dat er niet genoeg is of dat jij niet genoeg bent, leef je vanuit gebrek. Waarschijnlijk vergelijk je jezelf vaak met anderen en oordeel je snel, zowel over anderen als jezelf. Trek je dan aan wat je wílt aantrekken? Nope, je manifesteert alleen maar meer gebrek. Of het nu om succes, liefde of geld gaat, onthoud: er is genoeg voor iedereen.

Online training Manifesteren

  • Laat je dromen en verlangens werkelijkheid worden

  • 7 lessen over de basis van manifesteren

  • Meer dan 2.155 trainees gingen je voor


5. Geven is belangrijker dan krijgen

Vraag jezelf af hoe jij kunt bijdragen. Als je meer financiële rijkdom wilt manifesteren, wil je dat dan omdat je een groter en mooier huis dan je zus kunt kopen, of omdat je met dat geld anderen een rijker leven kunt geven? En als je verlangt naar meer succes in je werk, is dat dan omdat je beter wilt zijn dan je collega’s, of omdat je op een hogere positie meer van betekenis kunt zijn voor klanten? Zodra je focust op geven in plaats van krijgen, verandert je energie. Er is dan geen ruimte meer voor oordelen en vergelijken.

6. Plezier is een vereiste

Je emoties weerspiegelen de mate waarin je weerstand biedt tegen of juist openstaat om te ontvangen. Hoe meer vreugde, hoe sterker je aantrekkingskracht. Dit betekent niet dat je emoties als verdriet en boosheid moet wegduwen: die horen nu eenmaal bij het leven. Maar probeer wel om er niet in te blijven hangen.

7. Door minder te doen, trek je meer aan

Als we iets willen, schieten we vaak meteen in de doe-modus. Manifesteren betekent niet dat je een wens het universum instuurt en vervolgens achterover gaat zitten leunen tot het naar je toekomt. Manifesteren houdt in dat je erop vertrouwt dat het komt, wanneer dan ook en hoe dan ook. Laat de controle los en forceer niets. Vertrouw erop dat het universum achter je staat en voor je werkt.

Over auteur
Sanne Eva Dijkstra staat stevig met twee benen op de Friese grond, maar met haar hoofd graag in de wolken. Sanne Eva schrijft vooral – en het liefst – over food, reizen, bewust(er) leven en lifestyle in het algemeen.

Meer lezen over manifesteren?

Hoe ontvangen je helpt te manifesteren waar je naar verlangt.

Volgend artikel
Hoe goed kun jij manifesteren? Doe de test!
Hoe goed kun jij manifesteren? Doe de test!